KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 10, 2011 20:03 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
Mara S pisze:
Poza tym rozmawiałam z tym facetem od sunii - poszłam do tej jego kanciapy i tam jest jej 7 szczeniaczków :cry: - nie ma co ukrywać, że jest to melina i że na pewno pieski nie mają tam należytej opieki :| Śmierdzący alkoholem gość zapewnił mnie, że na 5 piesków już ma chętnych, na moje przebąkiwania o sterylce dość sceptycznie coś ściemniał, więc jeśli nie zgarniemy tej suczki na siłę, to będziemy mieć szczeniaki pod nosem co chwila.... W ogóle to tą suńkę też mógłby jakiś wet zobaczyć kiedyś....

Też dziś z nim rozmawiałyśmy - ten facet pilnuje tego bałąganu, a właścicielem jest inny facet, twierdzą że sunia ma wrócić do byłej właścicielki - cholera wie :evil: ale jeszcze karmi szczeniaki... gdyby się znalazł dla niej dom to mozna by coś myśleć...a tak lepiej może przestańmy się nią intereswac nią tak dla zmyłki :wink:

ja proponuje na razie nie napierać mozna podrzucic jakieś suche jedzenie - nie wiem czy mamy dla psów? a potem bym na tydzien spróbowała ją "pożyczyć" :twisted:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto maja 10, 2011 20:19 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

a tu szczególne pozdrowienia dla babci Iwety :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Filomen

Post » Wto maja 10, 2011 20:47 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara S pisze:Ja po wieczornym dyżurze - nie ma już mokrego dla Gracji :(
Wzięłam trochę lizyny dla moich tymczasów w domu bo kichają:(.
Poza tym rozmawiałam z tym facetem od sunii - poszłam do tej jego kanciapy i tam jest jej 7 szczeniaczków :cry: - nie ma co ukrywać, że jest to melina i że na pewno pieski nie mają tam należytej opieki :| Śmierdzący alkoholem gość zapewnił mnie, że na 5 piesków już ma chętnych, na moje przebąkiwania o sterylce dość sceptycznie coś ściemniał, więc jeśli nie zgarniemy tej suczki na siłę, to będziemy mieć szczeniaki pod nosem co chwila.... W ogóle to tą suńkę też mógłby jakiś wet zobaczyć kiedyś....

Mara już jest - jutro rano będę miała trochę , a potem będzie więcej.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto maja 10, 2011 20:56 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:ja proponuje na razie nie napierać mozna podrzucic jakieś suche jedzenie - nie wiem czy mamy dla psów? a potem bym na tydzien spróbowała ją "pożyczyć" :twisted:

Też tak myślę, suche jest w przedsionku na kwarantannie i chyba są jeszcze jakieś psie puszki ale mogę się mylic.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 10, 2011 21:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a tu szczególne pozdrowienia dla babci Iwety :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wspaniałe :1luvu: :1luvu: :1luvu: A mamusia jaka dumna :D Najlepszego dla całej czwórki :D A ten na dole z prawej to taki prawie jak nasz Przecinek :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto maja 10, 2011 21:10 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jutro zawozimy Olenke na sterylke do Almawetu rano, wiec jak bedziemy po nia jechac odebrac to wezmiemy malce do kontroli i odrobaczenie ten temat zalatwiony.
Odwiedze rowniez Noska juz mam pokrojone dla niego nery :lol:
Bede chciala sie od p.dr dowiedziec na jego temat.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto maja 10, 2011 21:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Jutro zawozimy Olenke na sterylke do Almawetu rano, wiec jak bedziemy po nia jechac odebrac to wezmiemy malce do kontroli i odrobaczenie ten temat zalatwiony.

Jadziu super to kontrola maluszków załatwiona, dzięki wielkie :D

terenia1

Post » Wto maja 10, 2011 22:01 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dziś też zawiozłam do Almavetu koteczkę do sterylizacji - kotka z okolic ul. Kilińskiego, nawet dała mi się złapać za kark - jutro lub pojutrze bedzie do odebrania i po kilku dniach wróci na wolność.
No i właśnie - na początku wyjaśnię sytuację - na ul. Kilińskiego są do sterylizacji i kastracji są koty w dwóch miejscach pierwsze miejsce to wysokie bloki na skrzyżowaniu ulic Piłsudzkiego, Sobieskiego, Kilińskiego - blok gdzie kiedyś na takim wielkim wieżowcu był zegar - tam mieszka ich karmicielka - koty są rozproszone na dość dużym terenie ale karmicielka ma swoje miejsca do karmienia - niestety Ona nie jest w stanie nic zrobic bo chodzi o lasce, a teraz jej stan zdrowia bardzo się pogorszył :(
Drugie miejsce to ul. Kilińskiego jak się jedzie do Katowic po przejechaniu pod wiaduktem skreca się w prawo - a potem też w prawo - wjeżdża się w takie podwórko (to są byłe tereny PKP) tam sa garaże i stoi taka buda i tam ukrywa się około 12 kotów tam kotke dziś złapałam, to miejsce jest w miarę przyjazne ale koty trzeba wysterylizować.
I mam prośbę chyba do Mary - bo potrzebna jest osoba z samochodem, żeby zabrać klatkę-łapkę złapać kociaka i odwieźć do lecznicy :D Mara pogadamy na pw na ten temat.
I jeszcze jedno na tym terenie przebywa suczka taki ala owczarek niemiecki z przedłuzonym włosem, suczka 2 miesiące temu się oszczeniła jednego szczeniaka ludzie tam garażujący już wydali do domku, jest jeszcze jeden szczeniak i sunia do sterylki. Rozmawiałam z Panią - tam jest Pan któremu suczka ufa i trzeba bedzie ja złapać i ją wysterylizować tylko musimy znaleźć dlaniej miejsce na okres posterylkowy. W tym miejscu ludzie są akurat normalni dokarmiają koty, karmią psa i nie mają nić przeciwko sterylizacji i kastracji.
Bardzo potrzebna jest osoba do łapania kociaków w tym terenie na sterylki, jak to będę robiła sama to będzie to trwało wieki :(

terenia1

Post » Wto maja 10, 2011 22:15 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Przypominam o dyżurach na przyszły tydzień :)
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.05.-22.05.2011
16.05. pon. rano brak wie. Teresa
17.05. wt. rano brak wie. Bona
18.05. śr. rano brak wie. brak
19.05. czw.rano brak wie. Bona
20.05. piat rano Bogusia, Asia wie. brak
21.05. sob. rano brak wie. brak
22.05. niedz. Dorota wie. brak

terenia1

Post » Wto maja 10, 2011 22:33 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
Mara S pisze:

Też dziś z nim rozmawiałyśmy - ten facet pilnuje tego bałąganu, a właścicielem jest inny facet, twierdzą że sunia ma wrócić do byłej właścicielki - cholera wie :evil: ale jeszcze karmi szczeniaki... gdyby się znalazł dla niej dom to mozna by coś myśleć...a tak lepiej może przestańmy się nią intereswac nią tak dla zmyłki :wink:

ja bym się zastanowiła nad odebraniem suczki np. z pomocą TOZ, jeśli nie da się nic wskórać po dobroci... szkoda panienki :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 10, 2011 22:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

XAgaX pisze:ja bym się zastanowiła nad odebraniem suczki np. z pomocą TOZ, jeśli nie da się nic wskórać po dobroci... szkoda panienki :(

TOZ w naszym mieście to akurat wielka porażka :( no niestety już raz dałyśmy d..y jak to mówią, bo gdybyśmy faceta zbyt nie nagabywały to mogłybyśmy jakoś ją zgarnąć, niestety facet potem ja zabrał i przechowywał u siebie przez dwa tygodnie przez samym porodem :( i nawet był plan jej zagarniecia, ale facet by się domyślił i nie wiadomo co by z tego wyniknęło :( teraz musimy to bardziej przemyśleć niestety :oops:

terenia1

Post » Wto maja 10, 2011 23:28 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
XAgaX pisze:ja bym się zastanowiła nad odebraniem suczki np. z pomocą TOZ, jeśli nie da się nic wskórać po dobroci... szkoda panienki :(

TOZ w naszym mieście to akurat wielka porażka :(

porażka nie porażka, mundur i legitymacja jest :twisted: a tylko o to mi chodzi

niestety już raz dałyśmy d..y jak to mówią, bo gdybyśmy faceta zbyt nie nagabywały to mogłybyśmy jakoś ją zgarnąć, niestety facet potem ja zabrał i przechowywał u siebie przez dwa tygodnie przez samym porodem :( i nawet był plan jej zagarniecia, ale facet by się domyślił i nie wiadomo co by z tego wyniknęło :( teraz musimy to bardziej przemyśleć niestety :oops:

nie dałyście- po prostu założyłyście, że jemu tak jak Wam zależy na dobru psiny i działałyście z tym założeniem. Niestety się myliłyście... albo facet przestraszył się, że zabieracie sunię na stałe- nie sądzę, żeby zależało mu na pojawieniu się szczeniąt, przecież to dodatkowy kłopot...

mam nadzieję, że uda się coś wykombinować :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 11, 2011 6:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dziś w Metrze Apasz - ciekawe czy będą jakieś sensowne telefony :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro maja 11, 2011 6:41 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Jutro zawozimy Olenke na sterylke do Almawetu rano, wiec jak bedziemy po nia jechac odebrac to wezmiemy malce do kontroli i odrobaczenie ten temat zalatwiony.

Jadziu do odebrania w Almavecie jest Nosek - na razie dajmy go do połczonych boksów na dole, niech się przyzwyczai, kotka Smoła z nogą w gipsie oraz kotka z chorymi oczkami. Nie wiem czy dacie radę odebrać to cale towarzystwo ? jak nie to my tez cos wykombinujemy tylko mi daj znać.
aha Oleńce Dorotka musi nadać numer ewidencyjny. Proszę dziewczyny dogadajcie sie w temacie.

Filomen

Post » Śro maja 11, 2011 7:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ta drobniejsza kicia bura co dziczy to RYSIA

Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]