Mała Bejbi od początku choruje

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 10, 2011 17:51 Re: Mała Bejbi od początku choruje

milena88 pisze:nawet na bazarkach cisza :cry: tak to by było nawet na przesyłkę niech nawet niepięknej wykładziny do owinięcia słupka, który nawet na ukos oprzeć do wspinaczki _ :|

milena88,a ile dałaś tak z ciekawości za ten kawałek wykładziny?Jaka wystarczy by owinąć,jak zrobić by się nie rozwijało?Ta lewa strona ostra pewnie lepsza niż wierzch?
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto maja 10, 2011 18:04 Re: Mała Bejbi od początku choruje

w wątku Feni opisałam :wink: wykładzina nr1 moja stara zabunkrowana gdzieś odnaleziona, nr 2 duży dywan z odzysku odzysków od chrześniaka tak jak i rura po gumoleum.. ja przyklejałam brzeg/koniec na całej długości/wysokości słupka na nietoksyczny klej na gorąco ja mam sprzęt taki do rękodzieła ale z tego co wiem najtańsze[praktycznie jednorazowe] pistoletu z klejem to nawet po 5zł z sklepach tych po i od4zł itd. albo można takerem_pistolet z zszywkami pożyczyć bo nie tani;
wystarczy jednorazowe owinięcie słupka wykładzina w zależności jaka gruba rura ale to wychodzi ok 30 cm na styk albo kleisz z małą zakładką wg weny twórczej...

lewa str nie zawsze się nadaje bo przy niektórych modelach_czy starych się kruszy bo np zleżała czy inaczej_ a wykładzina najlepiej zbita " jeśli prawa str ma być użytkowana_Fenia na górze leży na drzewku[zdjęcie w podpisie :kotek: ]

jak niema kleju ani zszywek to co pewną długość przewiązać materiałem czy czymś innym
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Wto maja 10, 2011 18:56 Re: Mała Bejbi od początku choruje

milena88 pisze:w wątku Feni opisałam :wink: wykładzina nr1 moja stara zabunkrowana gdzieś odnaleziona, nr 2 duży dywan z odzysku odzysków od chrześniaka tak jak i rura po gumoleum.. ja przyklejałam brzeg/koniec na całej długości/wysokości słupka na nietoksyczny klej na gorąco ja mam sprzęt taki do rękodzieła ale z tego co wiem najtańsze[praktycznie jednorazowe] pistoletu z klejem to nawet po 5zł z sklepach tych po i od4zł itd. albo można takerem_pistolet z zszywkami pożyczyć bo nie tani;
wystarczy jednorazowe owinięcie słupka wykładzina w zależności jaka gruba rura ale to wychodzi ok 30 cm na styk albo kleisz z małą zakładką wg weny twórczej...

lewa str nie zawsze się nadaje bo przy niektórych modelach_czy starych się kruszy bo np zleżała czy inaczej_ a wykładzina najlepiej zbita " jeśli prawa str ma być użytkowana_Fenia na górze leży na drzewku[zdjęcie w podpisie :kotek: ]

jak niema kleju ani zszywek to co pewną długość przewiązać materiałem czy czymś innym

Dzięki,ta rura ma 4 metry 8O ,TŻ przeciął na pół.Pistolet z klejem mamy.Boję się czy wykładzina
po brzegach nie będzie się siepać.Kiedyś,dawno kupiłam resztkę maleńką jak wycieraczka dla kota do drapania na podłodze to wyszło dużo drożej i całe posiepane i krzywe :(
Obrazek ,

vailet

Post » Wto maja 10, 2011 19:34 Re: Mała Bejbi od początku choruje

to koniec zagnij do wewnątrz sklejając jednocześnie i potem to przyklej do rury, nie wiem jak to postawisz ale zawsze można tym klejonym np do ściany czy jak po skosie oprzesz to klr4jeniem do dołu co by ją to nie interesowało,

a czym przeciął?nie szarpało się? ja też muszę bo puki co na podłodze leży _ a ten słupek co jest pozostanie bo kotecek na nim śpi i mnie pogryzie jak ruszę legowisko_przynajmniej pólka jest użytkowana bo jak była zgodnie z przeznaczeniem na kaloryferze to zero zainteresowania.. ja to raczej utnę na wymiar do sufitu i wcisnę na siłę bo nikt mi nie pomoże ze wszelkimi wierceniami co by było stabilne _
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto maja 10, 2011 20:27 Re: Mała Bejbi od początku choruje

milena88 pisze:to koniec zagnij do wewnątrz sklejając jednocześnie i potem to przyklej do rury, nie wiem jak to postawisz ale zawsze można tym klejonym np do ściany czy jak po skosie oprzesz to klr4jeniem do dołu co by ją to nie interesowało,

a czym przeciął?nie szarpało się? ja też muszę bo puki co na podłodze leży _ a ten słupek co jest pozostanie bo kotecek na nim śpi i mnie pogryzie jak ruszę legowisko_przynajmniej pólka jest użytkowana bo jak była zgodnie z przeznaczeniem na kaloryferze to zero zainteresowania.. ja to raczej utnę na wymiar do sufitu i wcisnę na siłę bo nikt mi nie pomoże ze wszelkimi wierceniami co by było stabilne _

Na razie mam tylko rurę,jutro TŻ mówi że pójdzie do Komfortu zobaczyć po ile resztki wykładzin
są.To finansowo by trzeba było po trochu,bo innaczej nie damy rady.Na razie tylko by mogła się chociaż wdrapywać i odczepić się od tych tapet.Kiedyś zrobię zdjęcia co z tapetami zrobiła i to przy interwencji naszej.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto maja 10, 2011 20:29 Re: Mała Bejbi od początku choruje

wykładzina pewnie taniej wyjdzie niż sznurek ... trzebaby go strasznie dużo żeby owinąc taką rurę :|
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Wto maja 10, 2011 20:30 Re: Mała Bejbi od początku choruje

u mnie nie zdążyła tapet rozdrapać bo w gratisie do karmy był mikro drapak
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto maja 10, 2011 20:31 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Ja drapak kupiłam kiedyś przy nadmiarze gotówki :mrgreen: Wypasiony, nówka z zooplusa, koty go olały totalnie. Czasem tylko któraś podejdzie, albo prześpi się w hamaku. Za to furorę robi krzesło stare przyniesione z pracy, takie właśnie całe "z wykładziny" oparcie i siedzisko :mrgreen: zdarte do niemożliwości, już wygląda prawie jak moher :mrgreen: Uwielbiają je drapać, skakac po nim, chowają się i gonią. W życiu by mi do głowy nie przyszło, że krzesło tak sprawdzi się w roli drapaka.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto maja 10, 2011 20:33 Re: Mała Bejbi od początku choruje

lanua pisze:wykładzina pewnie taniej wyjdzie niż sznurek ... trzebaby go strasznie dużo żeby owinąc taką rurę :|

taniej, szybciej i kolor może się trafi z końcówki jakiś ładny

przy sznurku to dłonie obdarte itd.. u tych gotowców" ze sklepu to maszynowo nawijają cwaniaki :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto maja 10, 2011 20:36 Re: Mała Bejbi od początku choruje

jasdor pisze:Ja drapak kupiłam kiedyś przy nadmiarze gotówki :mrgreen: Wypasiony, nówka z zooplusa, koty go olały totalnie. Czasem tylko któraś podejdzie, albo prześpi się w hamaku. Za to furorę robi krzesło stare przyniesione z pracy, takie właśnie całe "z wykładziny" oparcie i siedzisko :mrgreen: zdarte do niemożliwości, już wygląda prawie jak moher :mrgreen: Uwielbiają je drapać, skakac po nim, chowają się i gonią. W życiu by mi do głowy nie przyszło, że krzesło tak sprawdzi się w roli drapaka.

taaa faktycznie koty pamiętam lubiły takie,,, albo nawet takie krzesło jakieś znaleźć czy nawet takie stare ala ogrodowe plastik obić wykładziną tzn przykleić_też dobre by było :idea:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto maja 10, 2011 20:48 Re: Mała Bejbi od początku choruje

lanua pisze:wykładzina pewnie taniej wyjdzie niż sznurek ... trzebaby go strasznie dużo żeby owinąc taką rurę :|

Pewnie tak :wink: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto maja 10, 2011 20:51 Re: Mała Bejbi od początku choruje

milena88 pisze:u mnie nie zdążyła tapet rozdrapać bo w gratisie do karmy był mikro drapak

Ja mam taki mikro rozwalony,ale Bejbi nie spojrzy nawet,to już woli dywanik na podłodze :lol: Każdy kot widocznie ma inny gust jak my :lol: :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto maja 10, 2011 20:55 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Jak już jest ta rura bardzo solidna i ciężka to wypróbuje to na razie :D :kotek:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto maja 10, 2011 20:58 Re: Mała Bejbi od początku choruje

a właśnie to jest super bo te kupne to nie mają nawet w połowie tak masywnego stelażu i jak zdj oglądam to przechylają się w te i wewte pod ciężarem_poza tym tu jest całość a nie jakieś marne cienkie kawałki :mrgreen:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto maja 10, 2011 21:00 Re: Mała Bejbi od początku choruje

milena88 pisze:a właśnie to jest super bo te kupne to nie mają nawet w połowie tak masywnego stelażu i jak zdj oglądam to przechylają się w te i wewte pod ciężarem_poza tym tu jest całość a nie jakieś marne cienkie kawałki :mrgreen:

TŻ wziął najsolidniejszy i najcięższy,dziwię się że to na pieszo doniósł.Do autobusu 4 metry to by go nie wpuścili :lol: :lol:
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]