Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 20:26 Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

U mnie pod blokiem okociła się kotka i został jej w tej chwili jeden kociaczek-czarno-biała koteczka.
Niewiadomo, co się stało z pozostałymi i czy były w ogóle-różne są wersje lokalnych karmicielek.

Jest malutka, ma około 2-3 miesięcy no i oczywiście przyplątał się koci katarek. W sobotę zanieśliśmy
ją z mężem do weterynarza - dostała antybiotyk i zastrzyk na wzmocnienie. Okazuje się, że oba oczka ma
całe, tylko zaropiałe były. Teraz ma już ładnie wyczyszczone. Jutro idziemy jeszcze raz na kolejną turę.

Koteczka jest dzikuską, ale dała się złapać w sobotę. Mam nadzieję, że jutro też to się uda.

Niestety nie mamy możliwości wzięcia trzeciego kota do domu (mamy dwa swoje, jeden Gajuszek z adopcji od Eweliny z Gdańska:),
nawet tymczasowo (mąż się nie zgadza:(. Pewnie się obawia, że to nie byłoby tymczasowo. :) Może słusznie. :)

Pani weterynarz powiedziała, ze koteczka jest silna i powinna się wylizać, obmyła jej oczka - oba są i są śliczne.
Czy ktoś z Trójmiasta lub okolic mógłby udzielić koteczce DT? Mogę pomóc w miarę możliwości finansowo, czy
nawet kociaczka dowieźć do DT.

Mam dwie fotki koteczki. Trochę słabej jakości, ale w miarę widoczne. Postaram się jutro zrobić jakieś lepsze.

Obrazek
Obrazek

agatylka

Od: Pon maja 09, 2011 20:01

Post » Pon maja 09, 2011 20:28 Re: Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

Fotki się nie dodały. Jeszcze raz próbuję.

Obrazek
Obrazek

agatylka

Post » Wto maja 10, 2011 6:28 Re: Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

Podnoszę. :kotek:

agatylka

Post » Wto maja 10, 2011 10:14 Re: Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

Podnoszę. Wiem, że teraz jest dużo kociaków i o domek trudno, jednak może ktoś się znajdzie.
Kociaczka jest śliczna, pół dzielnicy schodzi się ją oglądać i dokarmiać. Napewno będąc w DT
szybko znajdzie domek.

Jak tylko będą nowe zdjęcia to od razu wstawię.

agatylka

Post » Wto maja 10, 2011 14:36 Re: Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

Wątek już nieaktualny. Koteczka przed chwilą znalazła DS. :)

agatylka

Post » Pt maja 13, 2011 14:50 Re: Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

bardzo się cieszę :)

warto jeszcze zadbać o kastrację kociej mamy- w Gdyni są darmowe kastracje (mam nadzieję, że jeszcze wszystkie nie "wyszły", w razie czego podpowiem gdzie uzyskać dofinansowanie do 100% kosztów zabiegu), w złapaniu chętnie pomogą radą i fizycznie bardziej doświadczone osoby. Trzymam kciuki! :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 16, 2011 8:53 Re: Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

Mamusia kociaczka jest już umówiona na sterylkę na 1 czerwca z dofinansowania z
Urzędu Miejskiego. Dzięki za pościk! Pozdrawiam serdecznie.

agatylka

Post » Pon maja 16, 2011 12:58 Re: Gdynia-Dąbrowa - mała biało-czarna koteczka szuka DT!!!

agatylka pisze:Mamusia kociaczka jest już umówiona na sterylkę na 1 czerwca z dofinansowania z
Urzędu Miejskiego. Dzięki za pościk! Pozdrawiam serdecznie.

super :D pozdrawiam również :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09