Sylwester z Bielska Podl.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2011 13:45 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Nie odpisałam z premedytacją i nie zamierzałam, no ale zarzut ze tyko Pinokio zależy na kotach już mnie zabolał.
Słuchaj, wydaje mi się, ze jestem dorosłym odpowiedzialnym człowiekiem. Wzięłam kota. Rozmawiałyśmy kilka razy. Kot zostaje, tak zostaje, bo jest miejsce, bo ludzie go kochają. Ze jest izolacja. No jest. Ale ja nie jestem ta pani z Białegostoku o której mi opowiadałaś, Pużeczki do ochrony kota nie wynajmę, jeśli uważasz, ze już naprawdę spać nie możesz z powodu tego nieszczęścia co się u mnie kotom dzieje, to przyjeżdżaj chodźmy dziś i zabieraj. W umowie chyba nawet zaznaczone ze jeśli wydający ma obiekcje to może zabrać. Ja, jak wcześniej napisałam, jestem dorosła – powinnam to przeżyć. A Gandalf się denerwuje, toż to zwierze, nie kamień. Na co dzien za specjalnie zestresowany nie jest, tylko ze chyba nie mam na to dowodu poza swoim słowem... Wchodzą dwie obce panie pachnące kotami, on wie, ze od kota dostał, to i się denerwuje, pewnie jeszcze będzie X czasu zanim ta sytuacja się unormuje. I tyle.
Poza tym raz mi wystarczy dać do zrozumienia, ze jakby co, to mam się zgłosić do Pinokio. Acz teraz jakoś dziwnie na to patrzę. Ja nie chciałam kota do chwilowego potrzymania. No ale – będzie jak zechcesz, starsza jesteś i mądrzejsza i nie mówie tego z przekąsem.
I rzeczywiście, jest mi przykro i nie bardzo przez to chce mi się tu zaglądać.

Ja przepraszam jesli to za ostro zabrzmiało, ale ja też mam uczucia, nie tylko koty :(
O!

Czarne Słoneczko

Od: Sob paź 27, 2007 15:15

Post » Sob maja 07, 2011 15:01 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Mnie chodziło o to, że one nie żyją w przyjaźni i nie mogą być razem. A chyba nie o to chodzi, prawda?
Napisałam co moim zdaniem jest nie tak. Starałam się jak najdelikatniej. Wybacz, jesli zabolało. Przecież to nie o to chodzi. Wzięłas Salvadora Gandalfowi do towarzystwa, a tym czasem jego spokój został zburzony. Tylko tyle.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Sob maja 07, 2011 16:52 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Przede wszystkim bardzo kłuje fakt ze zostało to bardzo lekko napisane publicznie do wglądu kto tylko chce i może sobie ów ktoś przeczytać jak to ja się nie liczę z kocimi uczuciami. Sądziłam, ze po ostatniej wizycie i napomknięciu na schodach, bardzo krótkim ale treściwym: „jakby coś się działo, to wiesz” – to wzbudziło duze zaufanie i poczucie bezpieczeństwa, ale widać ty tez wtedy nie do końca byłaś szczera. Ja ci powiedziałam kilka razy – mam duży dom, na dole są mieszkania, jestem w stanie poradzić sobie z trzema kotami nie żyjącymi w przyjaźni tym bardziej ze mam silną aprobatę rodziny. Jeśli uważasz ze to za mało – nie będę się kłócić, przyjeżdżaj po Salvadora, na pewno znajdziesz mu Ying dla jego Jang.
Ja jestem dużym dzieckiem, pożegnam się, popłacze albo i nie i mi przejdzie.

Przypomniała mi się jedna sytuacja z niedalekiej przeszłości: koń mnie zwalił terenie, wrócił do domu a ja sponiewierana dowlokłam się godzinę za nim. Pierwsze słowa mamy: wiesz, Ewelino, konia też trzeba zrozumieć…
Więc ja w rozumieniu jestem wręcz profesorem.
O!

Czarne Słoneczko

Post » Sob maja 07, 2011 18:18 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Aj tam, nie przesadzaj, bo nie ma powodu. Ja nikogo nie sponiewierałam, daleka jestem od tego.
Ciagle piszesz o sobie. Brakuje mi tu właśnie ying dla yang.
I nie tylko konia trzeba zrozumieć.
Czy jesteś w stanie wydać mi kota za godzinę?

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Sob maja 07, 2011 18:27 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

spoko
O!

Czarne Słoneczko

Post » Pon maja 09, 2011 19:05 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Jezu, ludzie, co tu sie dzieje? 8O
kot nie jest ani głodzony, ani maltretowany, można go odwiedzić itp. po kie licho ten cyrk???
fotoreportaż niezły, nawet wiemy więcej niz chcemy o właścicielce Salvadora...... :|
to, że koty sie jeszcze nie lubią??
na innych DT , DS są lepsze "jazdy" i jakoś nikomu to nie przeszkadza..
i co teraz z nim? siedzi z ferajną kotów i psów i jego psyche jest już OK?
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Pon maja 09, 2011 20:54 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Tak, ok. Z nikim się nie bije.
Wiecej na ten temat nie bede pisała i niech bedzie, ze u mnie najgorzej, trudno. Jesli zostałam źle zrozumiana, to bardzo mi przykro.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pon maja 09, 2011 22:12 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Hej, dziewczyny, taki fajny watek, takie fajne koty :ok: Nie bijta sie :mrgreen: Zapytajcie o zdanie kotów, może też maja coś do powiedzenia :kotek: :kotek:
Zmęczone jesteście i tyle, trzeba sie z tym przespać, przetrawić i nie ma o co kopii kruszyć :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto maja 10, 2011 6:48 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Czarne Słoneczko- współczuje przejść...
trzymam kciuki, żebyś jeszcze spotkała kota swoich marzeń i go zaadoptowała :ok: :ok: :ok:
reszty nie komentuje...
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Wto maja 10, 2011 10:26 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Wiesz co ina11? moze czas zebys skomentowała. To bardzo przykre co piszesz i lakoniczne. Wywal w koncu z siebie co czujesz i o co Ci chodzi.
Ja napisałam otwarcie jak to widzę i oczekiwałam porady w temacie. Wtedy ciebie nie było i nie zabrałas głosu. Dlaczego teraz, kiedy Słoneczko oddała kota? Oczekuję odpowiedzi i wyjaśnienia. Nie wyrwałam kota na siłę. Napisałam tylko jakie sa moje odczucia. Uważam, ze postąpiłam uczciwie. Straciłabym szacunek sama do siebie. Co takiego się stało, że zaczęłaś krytykowac mój każdy krok. Przecież wiesz, ze nie naleze do osób, które oddały i po sprawie.
Mam dośc. . . .to ze mi pomogłas nie upoważnia do tego zebym nie miała prawa pisac co myslę, bo tobie sie nie podoba.
Jesli wedlug ciebie jak koty się drą miedzy sobą i nie ma zgody, to jest w porządku, to gratuluję.
Czarne Słoneczko, czy na siłę zabrałam ci kota? czy skrzywdziłam Ciebie w jakis sposób? Moze sie wypowiedz, bo wyglada na to ze tobie wspolczucie jest potrzebne, a ja to parszywa owca.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Wto maja 10, 2011 10:45 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

8O 8O 8O
to Ci sie ulało....
TO CHYBA NIE JEST WĄTEK O WYCIECZKACH OSOBISTYCH UŻYTKOWNIKÓW?
mam prawo napisać, że nie podobało mi się co przeczytałam, i to jak potraktowałaś Czarne Słoneczko, o kocie pisała od dawna, że się nie dogadują i , że nie chce go oddawać, będzie próbowała dalej oswajać....
a, że zabrałam głos właśnie teraz wynika z faktu , że dopiero teraz przeczytałam Twoje wypowiedzi....
nie każdy siedzi dniami i nocami na forum, czyż nie?
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Wto maja 10, 2011 12:36 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Ok, dziekuje za odpowiedź. A jesli masz do mnie jakąs wycieczkę, to powinnaś napisać. Co Ciebie tak odmieniło, bo mysle ze moje potraktowanie Czarnego Słoneczka nie równa sie z tym jak ty mnie traktujesz i to nie tylko tutaj. Bardzo mi przykro i predzej bym się śmierci spodziewała. Mnie tylko o kota chodziło. Nawet nie starałas się zrozumieć, w dodatku nie widząc jak zachowują się koty. Dla mnie to było sytuacja nie do zniesienia, którą i tak długo wytrzymałam. I nie mam nic do Słoneczko, chcialam dobra kotów. Nie wiem po co mi to wszystko potrzebne. . . .nie lepiej kwiatki posadzić? warzywa? wtedy wszystko jest bardziej proste i łatwiej kogoś oceniać.
Tez miałam prawo napisac co czuję i wyrazic swoje zdanie. No ale ja nie mogę miec zdania, tak?

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Wto maja 10, 2011 20:01 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Erin, tytuł chyba nieaktualny...
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Pt maja 13, 2011 22:02 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

napisze coś. wcześniej milczałam, bo było mi trochę smutno. zwyczajnie, jak człowiekowi smutno ale już ochłonęłam i jest dobrze. Żeby Salvador jednak szukał domu to była przemyślana decyzja. Po prostu – taka została podjęta. Tak się zdarza i niczyja to wina, po prostu niezgodność aur między kotami. co Salvador na to, to my nie wiemy, może dobrze, może źle, no ale to jest tylko kot mimo wszystko i w sumie mu jest obojętne gdzie mieszka :)
A wątek myśle ze można zamknąć. Dla swoich kotów może kiedyś założę nowy temat
O!

Czarne Słoneczko

Post » Sob maja 14, 2011 7:13 Re: Sylwester z Bielska Podl - w DS u Czarne Słoneczko :-) FOTKI

Dobrze, napiszę do administracji prośbę o zamknięcie.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]