Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 09, 2011 8:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

to ja poproszę zakwaterowanie w chatce ogrodnika
i gdzieś na skraju posiadłości
i żeby strumyczek był z mostkiem

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon maja 09, 2011 8:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

Cześć Pozytywko, nawet taka pozytywna osóbka jak Ty może mieć czasem dość :wink:
Dołączam się do Klubu Osób Bardzo Chciejących Robić Coś Innego niż Dotychczas :mrgreen:

Mam taką kuwetkę jak Józefina-ta co była w linku i chwalę sobie bardzo. Jest super wygodna. Nie trzeba zdejmować góry, żeby sprzatnąć, bo ma fajną otwieraną klapę.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon maja 09, 2011 8:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

W ramach zamawiania kuwety oraz innych produktów kocich w internecie, zawinęłam się nie do tego sklepu co trzeba i planowaną kwotę wydałam na książki :roll:
Właściwie oczekuję, że humor mi się poprawi w błyskawicznym tempie :D
Ale przy okazji rzuciła mi się w oczy pozycja o znamiennym tytule "Uporządkuj swoje życie. 7-dniowy plan uporządkowania domu, biura i życia!"
Hłe, hłe, hłe - jasnowidze jacyś, czy co?
Nie skorzystam, ale zaczęłam się śmiać :lol:

pozytywka

Post » Pon maja 09, 2011 8:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

A ja uważam takie publikacje za marnotrwstwo sił i srodków połączone z robieniem naiwniakom wody z mózgu. Serio.
Te wszystkie pseudo terapeutyczne wywody - brrrr :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon maja 09, 2011 8:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

Czy ja również mogę być uwzględniona w pałacykowych planach? Tylko chciałabym pokój, gdzie przez okno wchodzi gałąź starego, wielkiego drzewa... I żeby była drabinka sznurowa.

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pon maja 09, 2011 9:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

Jako najmłodsza w tym towarzystwie będziesz naszym łącznikiem ze światem zewnętrznym :mrgreen:
Założeniem tego zgromadzenia było umilenie sobie samotnej starości ale przed nia nikt nie umknie chyba, że w trybie nagłym więc miejsce możesz sobie zarezerwować :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon maja 09, 2011 9:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

AYO pisze:A ja uważam takie publikacje za marnotrwstwo sił i srodków połączone z robieniem naiwniakom wody z mózgu. Serio.

Ja też nie cierpię takich książek :twisted: męczące i nic nie dają. No chyba, że ktoś jest sztywny od urodzenia i najlepiej przyjmuje polecenia na piśmie :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon maja 09, 2011 9:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

AYO pisze:A ja uważam takie publikacje za marnotrwstwo sił i srodków połączone z robieniem naiwniakom wody z mózgu. Serio.

Też tak uważam, więc nie kupuję
zreszta żadnych poradników się nie tykam, ale tytuł mnie rozśmieszył

Nawet wymyśliłam swoje własne tytuły: "Jak machać miotłą w rytmie jin-jang"; "Kurz i Zen";
"Joga wymiatania spod łóżka"; "Jak pozbyć się bałaganu, nie tracąc części swojej osobowości"; "Jak pucować i nie zwariować"; "Transcendentalne rozważania o istocie chaosu na biurku"

:mrgreen:

pozytywka

Post » Pon maja 09, 2011 9:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

pozytywka pisze:Nawet wymyśliłam swoje własne tytuły: "Jak machać miotłą w rytmie jin-jang"; "Kurz i Zen";
"Joga wymiatania spod łóżka"; "Jak pozbyć się bałaganu, nie tracąc części swojej osobowości"; "Jak pucować i nie zwariować"; "Transcendentalne rozważania o istocie chaosu na biurku" :mrgreen:

:ryk:
Też nie czytuję poradników :mrgreen:
Pałacyk może być dla Was, ja chcę taką chatkę jak Anda u Babajagi pokazywała :1luvu:
Pałacyków u siebie naoglądałam się dosyć :mrgreen: :P
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon maja 09, 2011 10:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

Ja uwielbiam plany 7-dniowe i inne porządkowania domu, biura i czegoś tam jeszcze :oops:
Wszystko mogłoby być zaplanowane i uporządkowane w punktach. :oops:
Tylko, że TŻ kiedyś dawał się w to wmanewrować, a teraz po tych 20 latach znajomości :roll:
On mówi, że ja jestem jak królik z Kubusia Puchatka. Oglądałyście film jak Królik organizował doskonałe święta? Cała ja :oops: :oops:
Chociaż ja świąt akurat nie organizuję. ale inne rzeczy czasem się staram - bez zrozumienia u rodziny. :evil:

Bardzo lubię całe chodzenie do pracy. Cisza, papier, komputer, koncepcje. zatemperowane ołówki, plany :oops: i takie tam sprawy.
Potem jakoś wytrzymuję w domu hałas i bałagan.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon maja 09, 2011 11:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

ja sobie zawsze piszę w punktach plany, jak mam pomysł zrewolucjonizowania mieszkania
potem odkreślam wykonane
i dopisuję wszystko, co w trakcie zostało przy okazji zrobione :roll:
Ale takie napady mam raz w roku, jak mi się udaje pozbyć wszystkich z domu na przynajmniej tydzień
W pracy juz się zniechęciłam i nic już nie pomoże; coś tu powinnam uprzątnąć, coś ogarnąć, wynieść do niszczarki, schować do archiwum, ale nie mam motywacji - prawdziwe życie toczy się poza pracą
Biurowość stosowana odbiera mi energię, a dodaje kilogramów :evil:
Nie-cier-pię!

pozytywka

Post » Pon maja 09, 2011 11:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

JAkby było nudno jakbyśmy byli tacy sami 8) Ja nie cierpię takich poradników, ale jak zabieram się za coś na poważnie to sobię rozpisuję, żeby dobrze rozplanować, bo jak nie to po drodze odpływam w swój świat marzeń i lenistwa i tyle wychodzi z pracy :lol:

Pozytywko-wiesz że mogłabyś dorabiać pisząc tytuły? Podobno od tego są osobni ludzie 8) czeka Cię burzliwa kariera w tym zajęciu :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon maja 09, 2011 11:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

shalom pisze:Pozytywko-wiesz że mogłabyś dorabiać pisząc tytuły? Podobno od tego są osobni ludzie 8) czeka Cię burzliwa kariera w tym zajęciu :mrgreen:

Hmm, brzmi ciekawie :mrgreen:
:lol:

pozytywka

Post » Pon maja 09, 2011 11:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

No, spróbuj, masz lekkie pióro. Może po tytułach przyszedłby czas na całe hasła? oczywiście mówię o czysto komercyjnej pracy. Bo dla samej idei możesz napisać książkę. ja chętnie przeczytam :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon maja 09, 2011 11:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou - po maturze :)

he, he
jakoś nie widzę siebie piszącej na poważnie
pióro mi wtedy tężeje i mam skurcz komorowy w mózgu :mrgreen:

pozytywka

[poprzednia][następna]