Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2011 13:37 Re: Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

Cieszymy się bardzo, że jest poprawa :D :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro maja 04, 2011 13:45 Re: Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

Gratulacje :ok:
Wszyscy weci (z malymi wyjątkami) proponują Royala i o niczym innym nic nie wiedzą.

A inne są: http://sklep.mvet.pl/Na-trawienie/Dla-k ... eline-l-d/ , oraz http://sklep.mvet.pl/Na-trawienie/Dla-k ... eline-l-d/. Tą pierwszą mamy sprawdzoną i byla zjadliwa :) Sprawdź też karmy Trovet; zdaje się Animalia prowadzi.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon maja 09, 2011 10:13 Re: Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

Dzięki! :)))
niesamowicie się cieszę, mam nadzieję, że za miesiąc, po całej kuracji, te wyniki będą już całkiem w normie :) oczywiście będziemy przestrzegać diety i co pół roku na badanie krwi.
Dziś odebrałam przesyłkę i nakarmiłam już nawet Abdula RC Hepatic. Baaardzo mu smakowało i mam tylko nadzieję, że codziennie będzie ją jadł z takim apetytem jak dziś ;) między innymi również dlatego zdecydowałam się jednak na RC - większa gwarancja, że kotu posmakuje :D

jeden - jedyny sklep, na ten moment, ma tę karmę. Podaję link - może komuś się jeszcze przyda ;)
http://www.karmywygodnie.pl/royal-canin ... _1602.html
Obrazek
Abdul i Oskar
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mama Abdula

Od: Pon cze 26, 2006 22:47

Post » Pon maja 09, 2011 12:00 Re: Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

super wieści, szalenie się cieszę :)
ale nadal trzymam kciuki za Ciebie i Chłopaków! :ok:
KotkaWodna

Post » Wto maja 10, 2011 11:19 Re: Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

Dzięki kochana! :piwa: no kciuki jak najbardziej proszę trzymać, bo wyniki jeszcze w normie nie są! 8) za miesiąc dam znać co i jak :kotek:
zastanawia mnie tylko jeszcze jedna rzecz, 'mianowicię' czy Oskar tez może podjadać RC Hepatic? Staram się, żeby nie jadł, ale wiadomo jak to jest przy 2 kocurach :wink: no przecież też musiał spróbować :D wet stwierdził, że nie ma przeszkód, a jedynie odbije się to na mojej kieszeni. Na pewno mu to nie zaszkodzi?
Obrazek
Abdul i Oskar
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mama Abdula

Post » Wto maja 10, 2011 19:50 Re: Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

Nie zaszkodzi. Diety wątrobowe generalnie (dla ludzi też) są lagodne i latwo przyswajalne. Zawierają nieco mniej tluszczu niż dieta normalna i - być może suche dla kotów - jakieś skladniki poprawiające funkcjonowanie wątroby. I to tyle. Mój calkiem zdrowy kocur dojadl worek wątrobowego Hillsa po śmierci starszego rezydenta i nic mu nie bylo. Ty też moglabyś nieźle funkcjonować na diecie wątrobowej dla ludzi :)

felin

Post » Wto maja 10, 2011 20:10 Re: Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

felin dzięki! no tak też myślałam, ale wolałam się upewnić :wink:
nie mam sumienia wyganiać Oziego od michy, on jak dziecko - chce to samo co Abdul :lol: więc muszę mu zawsze troszkę odsypać albo pozwolić dojeść po starszyźnie :wink:
...a tak na marginesie przez jakiś czas funkcjonowałam na diecie, ale trzustkowej gdy moja psiapsiółka się rozchorowała i jej mama nas karmiła, całkiem smacznie zresztą :wink:
Obrazek
Abdul i Oskar
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mama Abdula

Post » Wto maja 10, 2011 20:41 Re: Abdul 13lat złe wyniki krwi-chora wątroba. Proszę o porady

Ano. Moja mama jak ląduje w szpitalu albo sanatorium, to zawsze życzy sobie dietę wątrobową, bo smaczniejsza :)

U mnie tymczasik podjada chętnie chrupki niskokaloryczne dla grubasów 8O A przecież rośnie i musi jeść konkrety, glupek jeden :mrgreen:

felin

[poprzednia]