Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 10:39 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

iwcia pisze:Bry wszystkim,

Ta arystokratka jest bardzo młoda, nie ma jeszcze roku, niestety jest nie ciachnięta, dlatego była tak łakomym kąskiem dla pewnego babska :evil:
To jakaś angielka ;), tak twierdzi Duża, tylko podobno długowłosa, znaczy te długowłose angielki to są półdługowłose, cokolwiek to znaczy :roll: i ma swoja własną metrykę urodzenia podobna do tej jaką miała nasza sunia Mikunia, tylko kocią.
Ja to nawet nie wiem kiedy się urodziłem a o metryce to nie mam co marzyć, Duża mówi, ze ja jestem kundel bury pospolity :evil:
Duża mówi, że domki mogą ustawiać się w kolejce, przyjmujemy zapisy, bo mała u nas nie zostanie, nie pasuje do naszego plebejskiego towarzystwa ;)

Ptachu

Ktoś chyba tu obraża Ptacha!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 05, 2011 13:15 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

MaryLux pisze:
iwcia pisze:Bry wszystkim,

Ja to nawet nie wiem kiedy się urodziłem a o metryce to nie mam co marzyć, Duża mówi, ze ja jestem kundel bury pospolity :evil:
Ptachu

Ktoś chyba tu obraża Ptacha!

No skandal! Przecież wiadomo, że jesteś europejski krótkowłosy!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw maja 05, 2011 14:51 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

iwcia pisze:

nie pasuje do naszego plebejskiego towarzystwa ;)

Ptachu

no ja was przepraszam, a kury to niby co??? a na moich uszach te pędzelki to się skąd wzięły???
hah!
P naburmuszona
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw maja 05, 2011 17:53 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Ptachu powiedz Dużej, że jak chce, to sama może być pospolita. Tego drugiego słowa nie użyję, bo mam wrodzoną kulturę.
Ty, jak wszystkie koty, jesteś znakomicie urodzony.
Fasolka urodzona gdzieś koło śmietnika i bez metryki
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw maja 05, 2011 20:33 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Dziękuję za docenienie :oops:
Dziewczyny na was zawsze można liczyć, bo Duża to lepiej nie mówić.

Duża mówi, że Kury to taka udawana arystokracja, one są z pseudo wyciągnięte nie mają metryk ;)

Kratunia od trzech dni po jedzeniu wymiotuje, Duża myślała, że to znów nerwowe, Kotek o Małym Rozumku ma schizofrenie i zazwyczaj myśli, że wszyscy ja chcą zamordować, do tego ostatnio Pinezka ja gania. Były dziś u naszej doc, Kratunia jest zatkana i ma powiększoną wątrobę :( , Duża się martwi, najpierw muszą z doc odetkać, Kratke a później będą jej robić badania krwi, aby zobaczyć, co z wątrobą.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt maja 06, 2011 8:11 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

iwcia pisze:Dziękuję za docenienie :oops:
Duża mówi, że Kury to taka udawana arystokracja, one są z pseudo wyciągnięte nie mają metryk ;)
Kratunia od trzech dni po jedzeniu wymiotuje, Duża myślała, że to znów nerwowe, Kotek o Małym Rozumku ma schizofrenie i zazwyczaj myśli, że wszyscy ja chcą zamordować, do tego ostatnio Pinezka ja gania. Były dziś u naszej doc, Kratunia jest zatkana i ma powiększoną wątrobę :( , Duża się martwi, najpierw muszą z doc odetkać, Kratke a później będą jej robić badania krwi, aby zobaczyć, co z wątrobą.
Ptachu

Biedna Kratka :cry: . Będą ją na pewno długo dręczyć.
Fasolka współczująca
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt maja 06, 2011 9:56 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

MalgWroclaw pisze:
Ptachu

Biedna Kratka :cry: . Będą ją na pewno długo dręczyć.
Fasolka współczująca

Oby jej tylko pomogli!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 06, 2011 13:14 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Och, Krateczko, zdrowiej szybciutko!
zmartwiony Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt maja 06, 2011 15:48 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Trzymaj się, Kratuniu :kotek: :flowerkitty: :kitty:
zmartwiona Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Sob maja 07, 2011 15:58 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Ptachu

Cześć Ptachu, Kratka była dziś w gabinecie? Florka i Pralcia były, biedne :( . Dostają kroplówki. Frani duża oszczędziła, a ja nie dostaję kroplówek, duża się czai z jakimiś kroplami do pysia, ale na razie boi się mnie męczyć.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 08, 2011 20:45 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Ptachu, pogłaszcz Misia od nas. Bardzo go pogłaszcz i powiedz, że jest taki fajny, jak Ty, Ptachu.
Dobranoc Wam, idę na kolację.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon maja 09, 2011 10:26 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Bry,

Duża jest zła, bardzo zła na poprzednia opiekunkę Angielki. Mała jest przerażona tym, co ja spotkało, myśli, że to wina Dużej i Dużego, że musiała opuścić swój dom, prycha i drapie jak do niej podchodzą, nie chce wyjść z łazienki, nic nie zjadła do wczoraj :(
Jej poprzednia Duża nawet nie zadzwoniła zapytać jak mała, rozpłynęła się jak we mgle, na szczęście chwilowo „dobra” osoba, która chciała Angielkę zabrać do swojej „dobrej hodowli” dała spokój i nie nęka nas.
Wczoraj rano jak Duża weszła do łazienki to zobaczyła Angielkę leżącą we własnej kupie, nie da się powtórzyć tego, co Duża mówiła o poprzedniej opiekunce małej.
Duża nie wie jak ma kotu wytłumaczyć, że jego poprzedni opiekunowie już go nie chcą, ale wczoraj się zaparła poszła po rękawiczki, wzięła duży ręcznik zawinęła w niego Angielkę, zdjęła rękawiczkę i głaskała po główce syczącego i prychającego potwora. Mała wreszcie wyluzowała i nawet wtuliła się w Dużą, po tych wszystkich miziankach zajadła odrobinę puszeczki w pasztecie, dziś rano było już trochę lepiej, znów ubyła odrobina z miseczki i rano na pralce Angielka dała się pogłaskać bez syczenia.

Duża mówi, że chętnie by tą poprzednią opiekunkę wtrąciła do lochu na kilka miesięcy, niech zobaczy jak czuje się porzucony kot :evil:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon maja 09, 2011 10:29 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

:(
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]