Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2011 15:57 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

ana pisze:
Erin pisze:A co do drewnianego żwirku, to dla maluchów chyba nie zawsze pasuje,
No właśnie jak najbardziej pasuje!
Kocięta w którymś momencie zaczynają poznawać świat i biorą wszystko do pyszczków. Żwirki silikonowe i betonitowe są dla nich niebezpieczne. Zwłaszcza zbrylające!

Miałam na myśli, że im nie pasi taki żwirek często - u mnie maluchy musiały się przyzwyczajać stopniowo, wcześniej robiły obok kuwety, a do drewna ani rusz nie chciały.
A co do połykania, masz rację. Tylko, że ten drewniany też mogą próbować jeść.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 08, 2011 16:01 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Erin pisze: Tylko, że ten drewniany też mogą próbować jeść.
Ale im nie zatka jelit na amen i nie umrą.
Kocięta zaakceptują praktycznie każdy żwirek, który akceptuje ich mama, zwłaszcza jeśli można w nim pogrzebać. Wystarczy rozdrobnić pelety zbitego drewna wlewając do kuwety trochę wody.

Edit:
Dziewczyny, generalnie poczytajcie parę wątków na temat odchowywania kociąt. Poszukajcie w Kocim ABC i na forum hodowlanym.
Np. kwestia mleka (gdyby maluchy trzeba było dokarmiać): są specjalne mleka dla kociąt, ale różnie bywa z ich tolerancją. pamiętam, że ryśka, która mnóstwo zabiedzonych kociąt odchowała, polecała Convalescence support (w proszku)
http://www.krakvet.pl/royal-canin-conva ... -2000.html
Trzeba też umiejętnie wprowadzać pokarm stały (od 4-go tygodnia życia kociąt). etc.
Ostatnio edytowano Nie maja 08, 2011 16:07 przez ana, łącznie edytowano 1 raz
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie maja 08, 2011 16:03 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Też prawda :ok:
Zresztą, pelet jest dużo tańszy.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 08, 2011 17:15 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Smarti, prosze - gdzie będą info o kotach ze Szczytna? Tutaj?
Złapała mnie za serce łysa kotka (czy to kocurek?) i bardzo bym chciała śledzić Jej losy.
I kotki z krzywą główką - Marzeniu, napisałam Ci PW.
Bardzo Was przepraszam, wiem, ze macie urwanie wszystkiego...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie maja 08, 2011 17:33 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

taizu pisze:
nikaxx pisze:a może Feline Porta 21? Ona chyba też nie ma zbóż w składzie?

Nie wiem czy szukacie suchej czy mokrej bezzbozowy jest Orijen, zawiera ziemniaki. Taste of the Wild też (oba suche)

Tak , suche mam - Acana i Orijen. W dodatku obie z wersji rybnej bo kurczak też niezbyt :? .Sprawdzę jeszcze Taste,tylko chwilowo op.2.2kg nie ma. Poza tym Betinka może jeść cielęcinę ,wołowinę i indyka.Szukam po prostu mokrej dla urozmaicenia jadłospisu i na okres wakacyjny.

A maleńki kotuś u Smarti ma wagę dobrą :ok: .Zapewne urodził się ostatni i dlatego jest drobniejszy co nie znaczy,że będzie taki zawsze :P . Może za jakiś czas nadgonić :catmilk:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie maja 08, 2011 17:36 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Feline Porta 21 jest też, w wersji mokrej puszkowej :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

Post » Nie maja 08, 2011 17:47 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Małgoś - sprawdź sobie suchą karmę Hill'sa dla alergików. Ponoć dobra i bez kurczaka.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie maja 08, 2011 18:52 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

magaaaa pisze:Smarti, prosze - gdzie będą info o kotach ze Szczytna? Tutaj?
Złapała mnie za serce łysa kotka (czy to kocurek?) i bardzo bym chciała śledzić Jej losy.

Losy kotów ze Szczytna, ktore przyjechały do smarti będą tu, w jej wątku.

magaaaa pisze: I kotki z krzywą główką - Marzeniu, napisałam Ci PW.

Losy kotów które zostały w schronie będą w wątku kotów ze Szczytna który jest na Kociarni.
viewtopic.php?f=13&t=127071&start=420
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 08, 2011 19:13 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Deklaruję stałą pomoc fizyczną w sprzątaniu, głaskaniu i oswajaniu, jak coś :>
W końcu daleko nie mam :ryk:

I moge wymyślać imiona też, a co! :>
I na mój gust, to Blusię można ogłaszać i Fionę na pewno też (bo Fiona też po sterylce, nie?). Trochę trzeba rozgęścić to towarzystwo :D

Dzieciarnię starszą zbiorowo odrobaczyć, ogłosić i poszczepić tuż przed wydaniem do DSów - a nuż jakiś się dorzuci do szczepień?
Tym bardziej, że za chwilę kociaków będzie już tylko więcej i więcej :(

I ja chcę Kotkę-W-Wiecznej-Ciąży :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A jako macant proszę o troskę dla tej, co syczała, bo brzucha sobie dotknąć nie dała i jako jedynej jej nie zmacałam.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie maja 08, 2011 19:16 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Już dzisiaj nie syczała tylko prosiła o głaskanie :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie maja 08, 2011 19:22 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

smarti mowiła, ze dzisiaj już była spokojna.. trzeba się samemu przekonać :D
ja to bym tak chciała, zebyśmy jakoś pomocowo wsparły smarti - np. chocby w doglądaniu maluchów, głaskaniu, zabawach itp. No sama nie wiem, na gorąco myślę jak to wszystko zroganizować aby było możliwie optymalnie najlepiej.

Marzenia11

Post » Nie maja 08, 2011 19:32 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

I ja chcę Kotkę-W-Wiecznej-Ciąży :1luvu: :1luvu: :1luvu Szalony kocie bierz szybciutko bo Ci ktoś podkradnie. :lol: :lol: :lol:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie maja 08, 2011 19:36 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

jakoś jej nitk dotąd w Szczytnie nie ukradł :mrgreen: wczoraj byliśmy pierwsi :mrgreen:

Marzenia11

Post » Nie maja 08, 2011 19:41 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Kotka-W-Wiecznej-Ciąży to moja faworyta, już ja ją ogłoszę :ryk:

Ja jestem niedaleko codziennie pod wieczór, mogę podjechać/podejść.
I spokojnie jeśli Smarti chce mogę siedzieć z Trusią i Fioną i je oswajać :)
Maluchy nie są dla mnie, chociaż ich mycie było słodkie ^^

Proponuję imiona. Oczywiście można odrzucać czy zmieniać do woli, dla mnie to i tak zabawa w myślenie.
Trzy czarne maluszki: Hyzio, Dyzio, Zyzio. W razie czego żeńskie końcówki da się zrobić vel powymieniać z kolejnymi propozycjami :mrgreen:
Trzy bure maluszki: Acia, Bacia, Tacia. Piękne, nie? :ryk:

Małe szczurki kilkudniowe: Kropcia, Łacia, Plamka i Małe (bo to fakt, tam jedno jest dużo mniejsze, czy ja dobrze zapamiętałam, że jedno jest przysposobione, z innego miotu?). Męskie odmiany Kropek, Łatek, Plamek jak co.

Mama niech może zostanie Mamą, Mamuśką? To nam się nie pomyli w opisach...

Syjamka to Sjamka/Syjamka. Pernamentna ciąża to Gabunia, Gabiszon - takie wielkie, dostojne imię...
Złośnica niech nią pozostanie.
Jest drugie też takie duże jak Gabunia niemal i nieco się chowające - Burania? Ja wiem, ze Buri już była w DT Smarti, ale imię przyniosło jej szczęście, a tego wszystkie koty potrzebują :) a pasuje.

Krówki czarno białe poza Sjamką chyba są dwie..? To może Krówka i Mućka. Nie będzie się mylić...

Grzybów nie widziałam, to nie wiem.

Ładnie, cioteczki? :ryk: :ryk: :ryk:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]