Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2011 16:52 Re: Szczytno - kociowóz w drodze. Trzymajcie kciuki :))

Kurcze ale akcja :piwa: :ok: Czy ja mam jeszcze jakieś piwo w lodówce? :roll: Mam :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 07, 2011 17:05 Re: Szczytno - kociowóz w drodze. Trzymajcie kciuki :))

Dobra, pierwszy post zedytowany. Sprawdźcie w wolnej chwili i krzyczcie jak coś do poprawy :lol:
po_prostu_kaska

Post » Sob maja 07, 2011 17:30 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

Według mnie dobrze tylko nie ma fotek kici z maluchami i buraski.Maluszki z mamą są na 11 stronie druga fotka.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob maja 07, 2011 18:13 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

To ja sobie rozpisałam to co Ty Basiu napisałaś. Do DT do smarti pojechały:

5 maluchów od babci
Kotka z czterema maluchami ze schroniska
Jeszcze jeden maluch będący w schronie od dwóch dni.
Z dorosłych z grzybem pojechały nr 1, 3, 21.
Oraz numer 43, 10, 13, 19, 17 i jeszcze jedna dorosła buraska której zdjęcia nie było.

W takim razie dopiszę, na razie bez zdjęć, w pierwszym poście i dodam numery porządkowe

Kotka z czterema maluchami ze schroniska
Jeszcze jeden maluch będący w schronie od dwóch dni
i jeszcze jedna dorosła buraska której zdjęcia nie było

Mam nadzieję, że udało mi się ogarnąć ;)
po_prostu_kaska

Post » Sob maja 07, 2011 18:19 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

horacy 7 pisze:Według mnie dobrze tylko nie ma fotek kici z maluchami i buraski.Maluszki z mamą są na 11 stronie druga fotka.

Mówisz o tym zdjęciu? To jest ta mama z maluszkami?

Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Sob maja 07, 2011 19:02 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

Kasiu nie to zdjęcie,tylko wejdź na str.11 w zdjęcia maluchów i tam druga fotka to mama z tymi małymi.

horacy 7

Post » Sob maja 07, 2011 19:51 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

Już wiem, to

Obrazek

Przepraszam, odliczyłam po prostu jako drugie. Wydawało mi się, że koty na nim jakieś duże... :oops:
po_prostu_kaska

Post » Sob maja 07, 2011 20:16 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

hej :D
całe towarzystwo przyjechało-rozlokowane,zaopiekowane,teraz dopiero wyszły ostatnie dziewczyny bo dziś miałam sterylkę dwóch paluszanek i właśnie dziewczyny je przywiozły.
-w domu cisza,nikt by nie powiedział że tu w ogóle jakieś koty są 8)

padam z nog bo wczoraj do 2.30 mieliśmy gości a dziś od 7-mej najpierw wiozłam kicie na sterylkę ,potem wielkie sprzątanie i przemeblowania dla Szczytnieaków,wprawdzie głównie za pomocą pana pracownika ale jednak z moim charakterem....ja przecież wszystko sama zrobię najlepiej :ryk: :ryk: :ryk:
... teraz może wreszcie zjem śniadanie :D :roll: :ryk: :ryk: :ryk:

jutro opieszę wszystko dokładniej ale myślę że do tego czasu już Marzenia i Maksykanka wszystko opiszą :D

cieszę się że te kicie już bezpieczne..chciałoby się wziąć wszystkie...czemu nie mam domu z gumy...

buziaki i dzięki wszystkim pomagajacym i trzymajacym :ok: :ok: :ok: :D :D :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob maja 07, 2011 20:34 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

20 footer i footerek 8O
Wyrazy podziwu. Akcja niesamowita. Gratulacje za koordynację i realizację
:piwa: :piwa: :piwa: się nalezy 8O
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob maja 07, 2011 20:44 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

Opiszę, później opiszę... właśnie skończyłam odkażanie się i transporterkow - mój dostąpił zaszczytu przewożenia 3 futer z problemami skórnymi, ktore zostały złapane po "posiłku" (makaron z odrobiną łoju) i był ekstra mocno hm.. ozdobiony tymże makaronem i innymi ozdobami również. Musiałam się odkazić również, gdyż półtorej godziny łapałam wraz z TZtem meksykanki Szósteczkę - leżelismy na zmianę w baraku w ... kocich gowienkach i innych wydzielinach.. :roll:
Nie załuję, koteńkla super i ma wspaniały domek! :piwa: :piwa: :piwa: juz nawet dostałam smsa :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob maja 07, 2011 21:41 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

Dobry wieczór!

Jesteście wszyscy niesamowici :piwa: :piwa: :piwa:
Szacunek wielki za całą akcję, było to naprawdę bardzo duże przedsięwzięcie logistyczne! Cały dzień co chwila sprawdzałem czy czegoś nowego nie ma na wątkach (tu lub u smarti) - dzięki wielkie Marzeniu11 za uaktualnienia przez komórkę :)

Jak już trochę ochłoniecie i smarti zrobi przegląd inwentarza to pomyślimy które koty już można/należy ogłaszać i zrobimy im kampanię reklamową :mrgreen: Na razie usunąłem ogłoszenia kotki nr 6 (bo w DS) i Tygrysa nr 24 (za TM [']), poza tym wszystkie inne są jak były. Wczoraj tylko uaktualniłem ogłoszenia buro-białej grubaski nr 10 - czuję że ona szybko znajdzie dom, bo ma najwięcej odsłon i na Allegro ją dwie osoby obserwują (co samo w sobie nic nie znaczy, ale świadczy o popularności).

Pozdrawiam serdecznie! :ok: :ok: :ok:

Adam
aburacze

Post » Sob maja 07, 2011 21:58 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

qrcze - ja nie mogę pokojarzyć numerów z kotami. Ale - Dziesiątka "ciągle w ciąży" :ryk: to faktycznie od już do ogłaszania - jako pierwsza wywaliła brzuchol do głaskania i generalnie szczęśliwa na maksa :D
Syjamka od początku paradowała z ogonem w górze - troszkę niepokojące jest jakieś zgrubienie, guzek, ktory Sz. Kot wymacała w brzuniu... ale wiadomo, ze będziemy leczyć. Syjamka jako pierwsza zaczęła bawić się piłeczką :D
Dwie pingwinki (?) - też zaciekawione, generalnie wszystkie koty zaciekawione nowym miejscem i zadowolone z własnego towarzystwa i mnóstwa kocyków, ręczników itp. ktore im położyliśmy. Jest taka koteńka (chyba 13?) która sama w schronie przyszła do nas i dała się głaskać i bez problemu weszła do transportera, ale gdy probowaliśmy dołozyć jakiegoś innego kota to od razu była walka "na ostro" - w końcu znalazłyśmy takie futro, które nie zostało od razu zagryzione :ryk: , ale podczas drogi ze 3 rzy byla krotka wymiana miłosnych uścisków wraz z syczeniem - i ona jako jedyna była mocno zdenerwowana, sycząca - trzeba dać jej spokój, musi się odnaleźć w nowej sytuacji.

Poza tym obmacywanie przez Sz. Kota nie zaowocowało innymi nieppokojącymi sygnałami - kicie mają kk, ale to standard w schronie.

"grzybki" czyli kicie z problemami skórnymi zamieszkały w osobnym, stojącym w ogrodzie pomieszczeniu - wieczorem smarti z TŻtem weszli na chwilę to futra siedziały zrelaksowane na górze.

Maluchy "bez mamy" zamieszkały w pokoju z mega drapakiem i dwa czarne od razu zasiedliły najwyższą półkę drapaka i obserwowały z zaciekawieniem to co się wokół nich dzieje. Mają do dyspozycji kilka małych pudełek wymoszczonych polarkami, zabawki, myszki.. i się tym wszystkim interesują. Najmniejszy zabrany od pani ma kk - ma ropkę w oczku ktore mruży.

Maluchy z mamą są w malutkim spokojnym pomieszczeniu - wszystkie przezyły (ich przewozu najbardziej się obawiałam) i mama, gdy ktoś wchodzi do pokoju to od nich odchodzi, ale generalnie z nimi siedzi i mam nadzieję, ze je karmi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jutro wet.
Jutro relacja z podróży i pobytu w schronie.
Jutro też opis Szóstki vel Kitki i najnowsze niusy z ds - jedno wiem na pewno: rodzinka jest nią zachwycona i bardzo wdzięczna, ze kotunia jednak do nich dzisiaj dojechała. :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob maja 07, 2011 22:00 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

I oczywiście potrzebne są imiona dla kotów :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
I kolejne dt dla tych co zostały....... naprawde nie mogą tam długo siedzieć..... :cry:

I dalsze losy tymczasków oraz rozliczenia to już w wątku dt smarti, który jest na Kotach :wink:

padam ze zmęczenia..... :roll:

Marzenia11

Post » Sob maja 07, 2011 22:09 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

Teraz dziewczyny i chłopaki spać bo na pewno padacie na twarz po takim ciężkim dniu.Cieszę się,że domek dla dziewczynki nr 6 taki cudowny i nią zachwycony,to będzie panienka szczęśliwa i szybciutko będzie szczęśliwa. :ryk: Zresztą dzięki Rafałowi i Marzeni bo oni złapali kicię.Ja sobie wypiłam zaś z koleżanką wino za taką akcję.Wprost trudno uwierzyć ,że uśmiechnęło się do nich takie szczęście.Teraz będzie już tylko dobrze. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

horacy 7

Post » Sob maja 07, 2011 22:18 Re: Szczytno - kociowóz na miejscu. Trwa wypakowywanie :)

horacy7 - nie ustaliłysmy tego i umowę adopcyjną z panią Kitki podpisałam ja - czy mam Ci przesłać xero tej umowy? Musisz ją dostarczyć do schronu?
I proszę, mam nadzieję, ze wiesz lub możesz to ustalic, które z wziętych kotów są zaszczepione przeciwko wściekliźnie, aby ich nie szczepić kolejny raz. Ja nie wiem ile było tych obróżek, nie zapisywałyśmy tego..

Marzenia11

[poprzednia][następna]