KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2011 19:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:Tereniu jeśli kocio nie jest tragiczny to moze poczekac do poniedziałku, bo w Almavecie jest rentgen. Czy jutro organizować weta ?

a co do schroniska już się przygotowuję na poniedziałek bo zamierzam tam podjechać do południa :evil: :evil:

Ewa wydaje mi się że spokojnie można poczekać do poniedziałku, a w tym wypadku rentgen chyba jest podstawą.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 07, 2011 19:26 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

A oto nasz nowy lokator :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 19:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Maleńtasy pręguski szaleją, bawią się i morują się :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 19:32 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Sycząca Ryśka i czasami warcząca :mrgreen: ale jest piękna i tak
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 19:33 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Burania czy Burasia :mrgreen:
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 19:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Józiu i Coffie :D
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 19:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

I na koniec szczeniaczki w schronisku cała czwórka, dziś pracownik wypuscił je na słoneczko - słodkie i cudne maluszki psiaczki. Może ktoś chętny :!:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 19:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Józiu i Coffie :D
Obrazek

cudne imiona :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob maja 07, 2011 19:40 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

a gdzie zdjecia Gremlinów ??? :ryk:

nie kochacie ich?

a tak powaznie mam panią chętną na dyżury dopołudniowe ale w poniedziałek, wtorek, lub środę ktos musiałby pani Martynie pokazać co i jak.
Ja w poniedziałek idę do schronu z pania Martą :)

a tak przy okazji to Marta lub Martyna strasznie popularne imiona, przynajmniej wśród kocio - lubnych :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob maja 07, 2011 20:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a gdzie zdjecia Gremlinów ??? :ryk:

nie kochacie ich?

No kochamy je :mrgreen: ale dziś tak się za nimi nalatałam, że o mało ducha nie wyzionęłam - chyba mnie nie lubią bo normalnie pochowały się tak że niech je diabli :wink:
no dyzurki w kociarni jak najbardziej się przydadzą, ja niestety w przyszłym tygodniu tylko obstawiłam jeden bo musze jechać na Kilińskiego łapać kociaki na sterylki, i zrobienie dyżuru i jeszcze jechanie do schronu po kociaka lub do weta to dość czasu zajmuje niestety :(

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 20:59 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

herzpl pisze:dziekuje ci za ten opis tak kocham holandie choc nigdy tam nie bylam i pewnie nie pojade..
ale kocham a zaczelo sie od tego ze ma u siebie wszystko co kocham ,czytalam duzo o tym kraju widzialam fotki filmy i sie zakochalam:)

herzpl nie mów tak, że nigdy tam nie pojedziesz, warto marzyć i marzenia się spełniają, a Holandia nie jest na końcu świata :wink: Mirka by się ucieszyła czytając Twoje słowa, bo mówi że czasami musi bronić Holandii przed naszymi rodakami - bo opinia jest taka że Holandia to narkotyki, legalna prostytucja, aborcja i eutanazja :wink:
to mały kraj, ale naprawdę fascynujący - jak dla mnie jaest tam taki porządek architektoniczny jest po prostu ładnie, dla niektórych może byc nudno :wink: natomiast jest to kraj znacznei mniejszy od Polski ale na każdym osiedlu są place zabaw dla dzieci, boiska - różne przerózne do piłki noznej, do siatki, do koszykówki do tenisa, nie wspomnę o milonach rowerów i tysiącach kilpmetrów dróg dla rowerzystów :) ludzie są przyjaźni i otwarci zaangażowani w sprawy swoich małych ojczyzn :wink: bo zdają sobie sprawę że jak oni nie zadziałają to może być różnie i robią to nie mają oporów - pomagają społecznie i charytatywnie.
I specjalnie dla Ciebie parę fotek
To z czego Holandia słynie czyli tulipany :D oczywiście pola tulipanów nie rosną w całej Holandii jest jeden okręg dzie tulipany i oczywiście inne kwiaty są hodowane, a ludzie tam mieszkający to prawdziwi milonerzy :)
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 21:01 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

A teraz prawdziwie sielski widok Holandii żaden turystyczny :wink: są takie miejsca w Holandii - wiatraki, krowy, łąki i niesamowita zieleń :D
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 21:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kanał w Amsterdamie :D
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 21:32 Re: chatka

Dorota Wojciechowska pisze:
Mara S pisze:Czyli maluchy jednak zostają w KCh?

Czekam na kontakt od Martyny P w tej sprawie,troche komplikuje jej sprawe praca. A jest ktos jeszcze kto moze je wziasc na DT?

zgodnie z ustaleniami czekamy do środowej kontroli u weta jak bedzie ok a napewno bedzie :) to zabieram maluchy do siebie

terenia ukradłam twoje zdjecia szczeniakow na watek maluchow z sosnowca na dogo
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob maja 07, 2011 21:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

I jeszcze jedna dziwna rzecz dla nas może - w Holandii jest to normalne okna do mieszkań domów są duże i Holendrzy nie zasłaniają ich firanami, zasłonami - natomiast w oknach są wystawione kwiaty przeważnie storczyki, lampy i różne bibeloty czasami nie wiadomo czy to mieszkanie czy wystawa :wink: idziesz sobie ulicą patrzysz w okno a tu sobie siedzi facet w gaciach i ogląda telewizor :lol:
Wywodzi się to z dawnych czasów kiedy żeglarze i rybacy wyruszali w morze, a ich żony zostawały w domach, żeby było wiadomo że kobiety nic zdrożnego nie robią i nie mają nic do ukrycia :wink:
Te zdjęcia to taki minimalny przykład - bo głupio mi było robić zdjęcia tak bez problemu - bo przecież Holendrzy nie za bardzo zdają sobie sprawę że dla nas to jest inność, dla nich to jest normalność
Obrazek
Obrazek

terenia1

[poprzednia][następna]