Dobra klinika całodobowa w Krakowie? Potrzebne echo serca!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 23, 2011 23:15 Re: Dobra klinika całodobowa w Krakowie? Potrzebne echo serca!

dobrze by było chociażby tą krew zbadać przed echem, koniecznie z jonogramem. Nie pozwalajcie jej dużo chodzić kot z zatorem potrafi być bardzo pobudzony bo go boli a dla serca to jest bardzo niebezpieczne. Lepiej dmuchać na zimne.
Trzymam kciuki aby udało się kotę sprawnie zdiagnozować. Ech przejęłam się strasznie :( Sama to przerabiałam równo rok temu był wtedy jakiś długi weekend, lekarze nie przyjmowali. koszmar po prostu.

Do jedzenia dawajcie jej malutkie porcje za to często. Wymioty lub "czkawka" mogą być bardzo niebezpieczne. Niech kota ma wodę do picia pod nosem i ciepłą butelkę owiniętą ręcznikiem lub termofor. Obserwuj jak wyglądają łapki jak staną się jasne lub sine i zimne to potrzebny będzie wet. Drżenia kończyn/ głowy przy zaniku krążęnia w łapkach mogą wskazywać na spory zator (powodują je zmiany stężenia potasu do krwi) wtedy potrzebna będzie heparyna. Ona miała badany mocz?
Przepraszam jeśli piszę nieskładnie :oops: Mam nadzieję, że to jednak nie to.
Pod moim banerkiem od 4 strony zaczyna się historia nieporadnego diagnozowania mojego Mechatego i opisy pierwszych zatorów.Co wizyta u lekarza to była inna diagnoza.

edit: połączyłam 2 posty
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Nie kwi 24, 2011 14:03 Re: Dobra klinika całodobowa w Krakowie? Potrzebne echo serca!

Jak po nocy? Wszystko w porządku?
Obrazek

15pietro

Post » Pon kwi 25, 2011 8:11 Re: Dobra klinika całodobowa w Krakowie? Potrzebne echo serca!

Co z kotką?
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pt maja 06, 2011 21:41 Re: Dobra klinika całodobowa w Krakowie? Potrzebne echo serca!

Przepraszam, że nie dałam znać wcześniej - miałam dużo pracy.

Kicia wczoraj miała robione echo serduszka i gruntowne badania. Czekaliśmy cierpliwie na termin bo od tamtej pory jest wszystko w porządku. Serducho ma silne i zdrowe :) Natomiast pani weterynarz skierowała nas na badania moczu. Mówiła, że kota za krótko była leczona na krwiomocz i powinna mieć wykonane badania. Możliwe, że bolał ją brzuszek i dlatego się zataczała. Może też mieć coś z nerkami. Ma też trochę tkliwy kręgosłup więc zaczynamy odchudzanie. Musi zrzucić ze 2 kg... Czekamy na żwirek diagnostyczny i zobaczymy co wykażą badania.
W każdym razie serducho ( na szczęście ) wykluczone.

Dziękuję Wam za rady i zainteresowanie :)

April007

Od: Śro sty 31, 2007 19:44

Post » Sob maja 07, 2011 12:57 Re: Dobra klinika całodobowa w Krakowie? Potrzebne echo serca!

Uff, dobrze ze z sercem ok. Wysoki poziom mocznika tez może powodować drżenia.
Żwirek to duuuużo za mało aby określić czy mocz jest w porządku, po prostu złapcie kocie suśki w pojemnik i oddajcie do labu, ale to pewnie już wam zalecił wet ;) Żwirek przydaje się do kontrolowania czy z kotem jest już ok, ale nie zastąpi badania moczu. Nie trzeba go używać cały czas, ja sypię raz w miesiącu trochę do czystej kuwety i potem wyrzucam. Na co dzień koty leją do zwykłego żwirku :)
Obrazek

15pietro

Post » Sob maja 07, 2011 15:54 Re: Dobra klinika całodobowa w Krakowie? Potrzebne echo serca!

A nie nie ! To taki żwirek jakiś co nie wchłania moczu, właśnie żeby pobrać te siuśki :) Muszę tylko przypilnować, żeby to ona nasikała a nie druga...One są tak przewrażliwione, że wystarczy szurnąć krzesłem a już wieją z kuwety a co dopiero jakbym im miała pojemnik podtykać ;-) Takie dzikusy wzięliśmy no...

April007

Od: Śro sty 31, 2007 19:44

Post » Nie maja 08, 2011 10:26 Re: Dobra klinika całodobowa w Krakowie? Potrzebne echo serca!

To bardzo dobry patent, jak się go porządnie umyje i wyparzy wrzątkiem to może być wielokrotnego użytku ;) Trzeba go tylko zapakować w jakąś cienką skarpetkę.
Obrazek

15pietro

[poprzednia]