Czarne Diabły Tasm. III, czwórka tymczasów, 2 lata DT!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2011 8:16 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Łatka dzisiaj rano twardo pomagała mi się malować :twisted: , wtykając pyszcz do lusterka i cieni do powiek a ogonem pudrowała twarz :lol: . Zuzia znalazła się tak uprzejmie, że skorzystała z kuwety przy mnie no i dosyć trzyma formę :twisted: - nie ma to jak poranny entuzjazm z powodu kociego klocka :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro maja 04, 2011 19:56 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Łatka właśnie dokonuje zamachu na moje życie - usiłuje mnie zalizać, zadeptać i zamruczeć na śmierć jednocześnie. Kropka bardziej na dystans, ale tez potrafi domagać się uwagi? Ktoś będzie miał fajne koty :mrgreen:
Zidane na pawlaczu, a już był na dole, nie upilnowałam go :twisted: . Pingwin z powodu zimna ograniczył prace ogrodnicze :wink: a Bandido ma lekkiego focha. Idziemy spać.

alix76

Post » Śro maja 04, 2011 20:11 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Czyli cisza i spokój :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw maja 05, 2011 7:56 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Noc była ciut nerwowa, słyszałam w tle jakieś łapoczyny. CDT spały na mnie w konfiguracji tradycyjnej, Bandido na nogach, Zidane pod kołdrą. Zuźka z boku :wink: .
Rano Bandido miał focha - najpierw wlał Gołąbce, za co dostał po uszach i pouczenie "nie bij małego kota, znajdź sobie większego!". No to wlał Zuźce :twisted: ! Zuzia się tym za bardzo nie przejęła, rozwaliła się na miejscu dla Gołąbki na parapecie :roll: . Bandido starałam się dowartościować, ale jakiś dzisiaj dzień nerwowy. Gołąbka poszła spać na podgrzewanym urządzeniu dostępowym :twisted: .
Zidane ma focha, bo nie dałam mu wleźć na pawlacz. Łatka łaziła po mnie całe rano. Kropka ma chyba focha, ale nie wie, o co.
Na razie muszą sobie radzić sami :twisted:

alix76

Post » Czw maja 05, 2011 9:28 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Patrzcie co znalazła Józefina :arrow: viewtopic.php?f=8&t=127329
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw maja 05, 2011 12:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Ta Łatka to mi się coraz bardziej podoba (uwaga, będzie kilka emotek, bo i uczuć u mnie mnóstwo): :twisted: :mrgreen: :1luvu:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw maja 05, 2011 12:12 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

A mi się podoba Kropka - lubię fochate kocice :lol:

OKI

Post » Czw maja 05, 2011 13:06 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

A mi się wszystkie kocinki Alix podobają :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Czw maja 05, 2011 20:59 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Wróciłam dziś po całym dniu nieobecności i zostałam zaatakowana - Kropka chciała mokrego, Łatka wleźć pod nogi, CDT na rączki, na plecki, na pawlacz, na głowę ... zgadnijcie, kto wygrał :roll: . Właśnie jem zupę, Łatka liże mi ucho, Zidane zarządził podstawienie krzesła pod pawlacz :twisted: a Zuzia pulsacyjne sobie przypomina, że się mnie boi. Bandido łaskawie zjadł mokre podstawione pod pyszcz :twisted: i śpi w posłanku dziewczynek a Gołąbka grzecznie czeka, aż przyjdzie pora iść spać czyli wpakować się na moją poduszkę. Sama ja tego nauczyłam :roll:

alix76

Post » Pt maja 06, 2011 5:40 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Noc znów była barwna - najpierw w tle ktoś ustał hierarchię ogólną i zaakcentował to głośnym wrzaskiem :twisted: . Potem przyszło do ustalania hierarchii szczegółowej - tzn na łóżku. co do zasady, kołdra na nogach jest Bandido. Ponieważ Zuzia postanowiła, że się mnie nie boi, przychodziła położyć się obok niego. Kiedy go budziła, maiła masaż pleców i tylnej części nóg przeprowadzony przez poręczny młyn z dwóch kotłujących się kotów :twisted: . Kilka razy. Zidane zasadniczo spał pod kołdrą. Gołębia w nocy zgarnęłam do łóżka, bo było zimno, niestety, trafiłam na fazę "zabawnej kici" i dopiero druga z rzędu foka zaspokoiła jej potrzeby ogryzania-kopania-polowania.
A teraz Zidane wlazł na pawlacz a ja zaraz wychodzę :roll: . Intensywnie dowartościowany Bandido dostojnie obserwuje mnie z hamaczka. Dziewczynki przepychają się przy misce ...

alix76

Post » Pt maja 06, 2011 7:39 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

dziń radosny kociarza sie zaczął. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

U mnie Kajka tak drze ryja przy pustych michach,ze całe osiedle budzi.Wyrzut milczącej,słąniajacej sie na ostatnich nogach :wink: gromady jest jednak gorszy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt maja 06, 2011 11:06 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Coż za skomplikowane kocie relacje interpersonalne :mrgreen: Przy Twoich opisach utwierdzam się w przekoanniu, że pozostanę przy dwóch futrach :lol:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt maja 06, 2011 11:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Pasibrzucha pisze:Coż za skomplikowane kocie relacje interpersonalne :mrgreen: Przy Twoich opisach utwierdzam się w przekoanniu, że pozostanę przy dwóch futrach :lol:

Nuuuudno :twisted:

OKI

Post » Pt maja 06, 2011 12:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Im więcej tym weselej :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt maja 06, 2011 21:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

OKI pisze:
Pasibrzucha pisze:Coż za skomplikowane kocie relacje interpersonalne :mrgreen: Przy Twoich opisach utwierdzam się w przekoanniu, że pozostanę przy dwóch futrach :lol:

Nuuuudno :twisted:

Do Ciebie, OKI, nawet się nie umywam, ale jak dla mnie to wystarcza :lol:

alix76

[poprzednia][następna]