Maszeńka-dostała kolejną szansę, prosimy o kciuki!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 22:09 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

joluka pisze:
kamari pisze:Masza wraca z adopcji - miała swój nowy dom "na stałe" raptem przez 5 dni.... :(

Pani z Piaseczna zadzwoniła do p. Marty, żeby zabrała od niej Maszę. Najpierw trudno się było dowiedzieć, o co chodzi, co się raptem stało, skoro do tej pory relacje były całkowicie pozytywne. Masza bez problemów dogadała się z kocim rezydentem, a o to tak naprawdę najbardziej martwiłyśmy się z p. Martą. Pani jakoś tak dziwnie zaczęła argumentować, że Masza dużo je 8O 8O :evil: , że hałasuje grzechoczącą zabawką :? ... A w końcu przyznała, że Masza tak szaleje z rezydentem i gania po mieszkaniu, szczególnie niestety nocą, że Pani ma już dosyć.............

Po co tacy ludzie się dokacają????????? 8O 8O :roll: :roll: Przecież wiadomo, że bierze się drugiego kota do towarzystwa pierwszemu, żeby bawiły się razem i biegały, żeby miały więcej ruchu i rozrywki, żeby nie były samotnymi leniuchami (tak mi się głupiej chyba wydawało...).

Wiem z własnego doświadczenia, jak stresujące i wykańczające może być "kocie budzenie" - nasz Murek od 3 lat funduje nam prawie codziennie pobudkę o 3:00-4:00 w nocy i nie potrafimy na to znaleźć metody (on akurat o tej godzinie konsekwentnie domaga się karmienia... :roll: ). Ale w życiu nie przyszło by nam do głowy pozbyć się go z tego powodu!!!!!!!

Biedna MASZEŃKA - tak świetnie dogadała się z kocurkiem, a tu taka przykra niespodzianka 8O

Czy ta kobieta nie mogłaby spać ze stoperami w uszach :?:
Ja tak często robię, gdy chcę być w dobrej formie, a któryś z kociaków ma fazę na nocne rozboje :wink:

Serdeczne kciuki za koteńkę :1luvu:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Pt maja 06, 2011 6:20 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

:evil:
Maszeńko :ok: za dobry, normalny! domek!!!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt maja 06, 2011 6:51 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Babon unieszcześliwi dwa koty :cry: Co za ludzie?
Przecież uspokoją sie po jakimś czasie.Jak sie nacieszą sobą. Rozumiem,ze nie da rady kobiety przekonać.Ona swojego kota nie kocha,ona kocha siebie i swój spokój.Jest w ogranizceniu swoim w pewien sposób uposledzona.

Dajcie jej namiary do jaaany by miała wieści o takim domku.
Bo ona kolejne koty brac bedzie.Mam taką panią co to już 4 oddaje.

Maszeńka biedna bardzo. Tak jej szkoda.
Mocne kciukasy :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 06, 2011 9:10 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

ASK@ pisze:Babon unieszcześliwi dwa koty :cry: Co za ludzie?
Przecież uspokoją sie po jakimś czasie.Jak sie nacieszą sobą. Rozumiem,ze nie da rady kobiety przekonać.Ona swojego kota nie kocha,ona kocha siebie i swój spokój.Jest w ogranizceniu swoim w pewien sposób uposledzona.

Po co przekonywać? Żeby potem znowu jej się odwidziało? Wredna szantrapa :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 06, 2011 9:37 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

ASK@ pisze:Babon unieszcześliwi dwa koty :cry: Co za ludzie?

Asiu - mam niestety takie samo zdanie :( . Nie tylko Masza przeżyje traumę kolejnej zmiany i braku stabilizacji, ale także ten młody kocurek, który przez tydzień żył innym życiem, miał towarzystwo do zabaw i wspólnego spędzania czasu, będzie po oddaniu Maszeńki smutny i zdezorientowany. Szkoda mi ich oboje! :cry:

Prosiłam panią Martę o podanie danych tej Pani z Piaseczna - ale jeszcze ich niestety nie dostałam. Chciałabym je zgłosić do Jaaany - może ustrzeże to inne koty przed podobnym potraktowaniem.

Ale zgadzam się niestety z Zofią - nie ma co na siłę przekonywać takiej osoby, bo jej priorytety są aż nadto jasne... :evil:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt maja 06, 2011 9:52 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Ja nie mówię o siłowym przekonywaniu :mrgreen: Wspomniałam tylko z rezygnacją,że raczej nie da rady już jej przekonać.
Czy ona wie jaką szkodę zrobiła swemu kotu? Dlaczego ludzie nie patrzą sercem tylko swoim wygodnictwem.
Na pewno damessa była uprzedzona o takiej "wariackiej" wersji.Przecież to jak koty się pokochały od razu ,to marzenie każdego dokacajacego sie domku. I DT też.
W podobnej sytuacji była "moja"porzucona Stellka.Ale tam syn dał popalić mamie.Sama się do tego przyznała i ze wstydem przyznała mu rację.Syn porównał oddawanie kota do oddania dziecka bo...
Teraz dostałam maila,ze Stellka jest największą jej pociechą . Szkoda,ze tam nie ma kogos takiego.

Co teraz z Maszeńką?Gdzie wraca? Ja wzięłabym od niej zrzeczenie jeszcze.
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 06, 2011 9:54 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

To strasznie przykra i smutna sytuacja :(
Ale co tu można wytłumaczyć, jak ludzie mają źle w głowie poukładane? :evil:

Co teraz z biedną koteńką?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt maja 06, 2011 10:32 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Maszeńka musi wrócić do p. Marty.... :( - a tam straszne przekocenie :roll: . P. Marta ma u siebie na poddaszu trzy białaczkowe koty (w tym dwa z naszego forum), na dole u Swojej Mamy stadko domowych kociaków i trzy w tej chwili tymczaski... Dlatego tak bardzo cieszyłyśmy się, że Maszeńka w ekspresowym tempie znalazła dom - i nieźle się zapowiadał... :(

Odnowię dzisiaj Maszy ogłoszenia i wrzucę też ogłoszenia pozostałych dwóch tymczasków p. Marty - pięknego domowego pingwinka wyrzuconego przez kogoś z pociągu i malutkiej koteczki, która razem z Maszą była u nas na TDT. Mała jako jedyna z rodzeństwa nie znalazła jeszcze domu, była bardzo samotna, ale zaprzyjaźniła się bardzo u p. Marty z tym pingwinkiem (z Maszą zresztą też niesamowicie przez 2 dni podobno szalały :lol: )

To cała trójeczka tymczasów p. Marty:
Obrazek

To malutka z pingwinkiem - przybranym tatusiem :mrgreen: :
Obrazek
Obrazek

A to sama Maszeńka u p. Marty przed "adopcją" :evil: :
Obrazek

joluka

Post » Pt maja 06, 2011 12:48 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

ASK@ pisze:Czy ona wie jaką szkodę zrobiła swemu kotu? Dlaczego ludzie nie patrzą sercem tylko swoim wygodnictwem.
Na pewno damessa była uprzedzona o takiej "wariackiej" wersji.
Przecież to jak koty się pokochały od razu ,to marzenie każdego dokacajacego sie domku. I DT też.

W podobnej sytuacji była "moja"porzucona Stellka. Ale tam syn dał popalić mamie. Sama się do tego przyznała
i ze wstydem przyznała mu rację. Syn porównał oddawanie kota do oddania dziecka bo...
Teraz dostałam maila,ze Stellka jest największą jej pociechą . Szkoda,ze tam nie ma kogos takiego.

Zgadzam się w 100 %

Maszeńko, życzę dobrego i kochającego domku :1luvu:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Pt maja 06, 2011 12:51 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Joluka, a to białe małe cudo to ma juz dom?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt maja 06, 2011 12:55 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

kamari pisze:Joluka, a to białe małe cudo to ma juz dom?

Małe białe cudo z "tatusiem" pingwinkiem czekają na adopcję - najchętniej razem! :ok: Oto ich wąteczek: viewtopic.php?f=13&t=127420

joluka

Post » Pt maja 06, 2011 13:00 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Jakoś przegapiłam :oops: Pomyślałam, żeby zrobić na forum trochę szumu koło niej, jest mala i nietypowa :ok: No to idę szumieć :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt maja 06, 2011 13:40 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Czy koty p. Marty maja oddzielny wątek? Przyszedł mi do głowy pomysł na reklamę, podebrałabym zdjęcia i opisy, ok?
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt maja 06, 2011 14:25 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

To Masza do Wyszkowa musi jechać?Dobrze zrozumiałam?
Babon zapłaci za transport?
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 06, 2011 14:41 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

kamari pisze:Czy koty p. Marty maja oddzielny wątek? Przyszedł mi do głowy pomysł na reklamę, podebrałabym zdjęcia i opisy, ok?

Nie mają - p. Marta od niedawna komputerowa, dlatego pomagam w ogłoszeniach i zakładam wątki. Wcześniej za moim pośrednictwem trafiły do niej z naszego forum trzy białaczkowe kotki: niewidomy Gucio, który niestety już odszedł: viewtopic.php?f=1&t=108228&start=420, Tania viewtopic.php?f=1&t=112989&p=6725290 i Efisia viewtopic.php?f=1&t=123761&p=7155559

teraz tak wyglądają Czesio (kocurek z białaczką, od którego zaczął się "białaczkowy azyl" p. Marty), Tania i Efisia:

Obrazek

Obrazek

Pani Marta to cudowna dziewczyna, która wraz z rodziną poświęca życie pomocy różnym kocim biedom! (zastanawiam się Kamari, czy nie jesteście czasami spokrewnione...??? :D )

ASK@ pisze:To Masza do Wyszkowa musi jechać?Dobrze zrozumiałam?
Babon zapłaci za transport?

No niestety... :( - ja nie mogę przygarnąć Maszy na DT - w ogóle nie mogę mieć na DT kotek, bo nasza Majorka wariuje wtedy, a do tego za tydzień wyjeżdżamy na 3 tygodnie i na razie tymczasowanie mamy zblokowane... :oops: :(
Tiaa... babon na pewno zapłaci... :roll: :evil: :? - już to widzę...

joluka

[poprzednia][następna]