Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 06, 2011 8:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

Biedna Pozytywko... 5.15... Ja wstaję zwykle 7.30-8.00 i to dopiero od niedawna tak mi się zrobiło, wcześniej nawet to była dla mnie zbyt wczesna godzina...
Dzisiaj wstałam o 6, żeby odwieźć maturzystę - jakiż ten dzień jest wtedy długi :ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt maja 06, 2011 9:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

ja tak wstaję, bo jestem skowronkiem - nie umiem po ciemku, ani gotować, ani prasować, ani myśleć, ani myć głowy ;)
A poza tym najbardziej lubię nie musieć się spieszyć rano - powolna kawa, gazetka, książka, myzianie kotów, prysznic i dopiero mogę wychodzić na 7.30 (mam bardzo blisko do pracy :) )
Po prostu ranek to święta pora dla mnie

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt maja 06, 2011 9:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

Oj tak, bardzo poważne to niedopatrzenie z piątkami :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 06, 2011 9:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

Jeśli nie wstanę 4.45 i nie wyjdę 6.05 to mam taki dzień jak dzisiaj - czyli nic mi się kurna nie zgadza bo zaspałam :x
Jest okrutny gwałt zadany mojej popołudniowo-nocnej naturze ale na regulamin nikt jeszcze nic nie wymyślił :x

Nic to - aby do 15. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt maja 06, 2011 9:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

czasem człowiek nie szuka innej roboty tylko dlatego, że ma bardzo blisko i tramwaj mu staje pod samą pracą

ja w piatki tylko do 13.30 - kocham piątki :1luvu:

Współczuję AYO; bardzo
bo to tak, jakbym ja musiała chodzić do pracy na popołudnie i wieczór :-/

pozytywka

Post » Pt maja 06, 2011 9:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

AYO pisze:Jeśli nie wstanę 4.45

8O 8O 8O o mamuniu a ja myślałam, że moja 5:20 to już barbarzyńska pora :?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt maja 06, 2011 9:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

bo jest barbarzyńska i do tego nieludzkie jest to, że musisz polską koleją jechac do Wawki :-/
tego to współczuję z całego serca
szczególnie w zimie

pozytywka

Post » Pt maja 06, 2011 10:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

dzień dobry :D

Mam tak samo z rankiem dla siebie, lubię wstać jak wszyscy jeszcze śpią, zrobić sobie dobre śniadanko, teraz zająć się kiciami, coś poczytać, albo pooglądać, albo na miau posiedzieć :P przez to zawsze wstaje o dużo za wcześnie :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt maja 06, 2011 10:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

A bo widzisz, Ayo. Moja nocna natura sprawiła, że do pracy chodzę nie wcześniej, niż na 10. Życie sobie ułożyłam pod swoją naturę :ryk: Ja też celebruję swoje poranki. Zwykle wstaję, kiedy TŻ i Młody już wyszli i przez półtorej godziny mam czas dla siebie i dla kotów :1luvu:

Miałam w swojej tak zwanej karierze trzyletni etap, kiedy co drugi tydzień chodziłam do pracy na siódmą (a co drugi na 12). To był koszmar :? Wstawałam w środku nocy, miałam depresję, zbrzydłam, utyłam i nie umiałam się w ogóle w tym odnaleźć.

Ale dla niektórych fakt, że jestem w domu ok. 19, czasem dużo później, to koszmar. Np. moja sio mi bardzo współczuje :)
Obrazek

Conchita

Post » Pt maja 06, 2011 10:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

dla mnie to też byłby koszmar :?
Ja lubię pomieszkać za jasności
wszystko lubię robic przy swietle dziennym; w sztucznym robię się ospała i myśli mam utopione w melasie
Wieczorami mogę tylko czytać i to wyłącznie rzeczy dla przyjemności - nigdy nie umiałam siedzieć po nocach i się uczyć. Raz jeden zdarzyło mi się siedzieć całą noc i wkuwac mikroekonomię, ale to tylko dlatego, żeby nie dac plamy przed panią wykładowczynią :)

pozytywka

Post » Pt maja 06, 2011 10:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

Mnie się i tak pozmieniało. Od kilku lat ćwiczę jogę i w sobotę mam na 9 zajęcia. Więc teraz z rozpędu i w niedzielę wstaję o 7.30-8 8O
Jeszcze parę lat temu nie ruszałam się z łóżka w weekend wcześniej, niż o 10 :)
Obrazek

Conchita

Post » Pt maja 06, 2011 10:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

dobrze zrobiłaś, że dostosowałaś pracę do swojej natury :)
Fajnie Ci się trafiło, że się tak dało
Ideałem jest robić to, co się lubi i w godzinach dla siebie dogodnych

pozytywka

Post » Pt maja 06, 2011 10:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

Ja ten rezym regulaminowy odchrowuję i przynajmniej raz w tygodniu daję w spanie tak właśnie 9-10 bo bez tego zawieszam sie po prostu :?
W sezonie staram się wyjeżdżac na haciendę w piatek po południu i w sobotę rano [jak ten kuń dorożkarski ...] oglądam sobie świty i mgły nad lasem a potem zapadam w leżaczek.
Raz mnie śpik wziął z zaskoczenia i nie byłam nabejcowana - opaliłam sobie wzorek od koronkowej bielizny, która miałam na sobie :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt maja 06, 2011 10:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

jak ja bym sobie w trawkę zapadła, eh
w kłębek zwinęła i w sen zpadła, liściem szeleszczący, korą pachnący, wiatrem szepczący i słońcem miziający.
rozmarzyłam się .....

AYO - to potem juz nie musiałaś bielizny zakładać, bo miałaś ją wytatuowaną na skórze, razem z koroneczkami? :mrgreen:

pozytywka

Post » Pt maja 06, 2011 18:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

kiche_wilczyca pisze:
AYO pisze:Jeśli nie wstanę 4.45

8O 8O 8O o mamuniu a ja myślałam, że moja 5:20 to już barbarzyńska pora :?

ja jak ide na 6 do pracy to wstaje o 4.00 :/ na szczescie to mniejwiecej tydzien w miesiacu jest. albo bedzie :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

[poprzednia][następna]