K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 14:52 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

miszelina pisze:
Tweety pisze:Jutro trzeba zawieźć Małego do Słomnik i pomóc Etiopii odebrać zwierzaki z Iwanowic. I liczę na Waszą pomoc, bo nasza Monika ma próby przedkomunijne i w ogóle milion przygotowań do niedzieli.

Prosze o adres do Słomnik, pojade. O której trzeba tam być?

Etiopii niestety nie dam rady pomóc.

dzięki bardzo :))

to jeszcze Etiopia, kto może pomóc?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw maja 05, 2011 14:57 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

nie dam rady, dziś jadę z Nuszką na kontrolę, a jutro zawożę trójkę i przewożę katję i zostałam chwilowo sama w biurze, so i ja odpadam.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw maja 05, 2011 15:15 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

lutra pisze:nie dam rady, dziś jadę z Nuszką na kontrolę, a jutro zawożę trójkę i przewożę katję i zostałam chwilowo sama w biurze, so i ja odpadam.

Dziękuję.
A Trójka do domu?
Ostatnio edytowano Czw maja 05, 2011 15:56 przez queen_ink, łącznie edytowano 1 raz

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw maja 05, 2011 15:42 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Mogę pomóc tzn. mam dzień wolny, ale niestety transportowo odpadam bo nie mam prawka i autka :( jeśli potrzebna inna pomoc jestem do dyspozycji tylko proszę o info.
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Czw maja 05, 2011 18:05 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Wieści z Kocimskiej:
1. Syntia w klatce, wymiotowała pianą. Usiłuje uciec z więzienia, więc uwaga przy sprzątaniu! Od jutra będzie miała własną karmę, hepatic.

2. Sake ma grzyba na pyszczku. Proszę dwa razy dziennie smarować clotrimazolem! I zachować srodki ostrożności, żeby tego paskudztwa nie przenieść dalej.

3. Muzealne mają troszkę mniejszy apetyt, ale jedzą i wydalają oraz syczą, zwłaszcza kocurek.

4. Jutro zabiorę Małego i wypuszczę Lolka. Milu, czy możesz posprzątać po nim klatkę?

5. Zniknął laserek z szuflady w kociarni, może ktoś z Was ma go w kieszeni/torebce? Jesli tak, to proszę o zwrot, Niunia fajnie się nim bawi.

6. Kacper zestresowany, siedzi w króliczej na kominkach. Niech posiedzi tam ze dwa-trzy dni. Dzisiaj szczepiony. Ale wcześniej dłuższy czas w domu.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 05, 2011 19:59 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Edit_f prosiła abym przekazała:
- zawiozła dzisiaj na kociarnię Kacperka - łagodny kocurek już jakiś czas po kastracji, dzisiaj zaszczepiony;
- zostawiła na kociarni dwa woreczki żwirku i woreczek karmy, który dostała dla kotów od Dużych Muńka;
- dzisiaj wieczorem dowiezie dziką koteczkę na sterylkę, na którą jutro rano ja ją zabiorę.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw maja 05, 2011 20:10 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

KubaTST pomoże jutro Etiopii w transporcie, dziękuję:)
Przypominam o fantach na najbliższe bazarki, z kasą jesteśmy strasznie do tyłu, ciągle ktoś dokłada nowe faktury a jeszcze stare nie popłacone :(

i tutaj nadal raz dziennie głosujemy http://www.organizacjepozytku.info/, na przyszło rok będzie jak znalazł :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw maja 05, 2011 20:30 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:KubaTST pomoże jutro Etiopii w transporcie, dziękuję:)
Przypominam o fantach na najbliższe bazarki, z kasą jesteśmy strasznie do tyłu, ciągle ktoś dokłada nowe faktury a jeszcze stare nie popłacone :(

i tutaj nadal raz dziennie głosujemy http://www.organizacjepozytku.info/, na przyszło rok będzie jak znalazł :)

Czekam na przelew za bazarek, jak dojdzie, przekażę natychmiast.
A głosuję codziennie :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 05, 2011 21:31 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Coś mi się pomyliło i napisałam w starym wątku :oops: , więc przeklejam:

Czy ktoś, kto ma poranny dyżur może sprawdzić i zdecydować, czy możemy podzielić się z Chmieleńcem posłankami? Będę bardzo wdzięczna. Będę jutro na kociarni ok. 9.30 i jadę później na Chmieleniec, to mogłabym kilka wziąć, jeśli jest ich na tyle.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw maja 05, 2011 21:34 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Annazoo pisze:Miałam pytanie o Irusia, odesłałam do Małgorzaty i do Tweety:
Witam
chciałam zapytać o dokładniejszy wiek kocurka i jaki ma stosunek do innych zwierząt (mam 2letnią kociczkę). A także czy jest wykastrowany i czy posiada komplet szczepień. Ostatnie dwa pytania dotyczą aukcji, ile osób ubiega się o to samo zwierzątko i czy jest możliwość zobaczyć wcześniej kocurka (chodzi o charakter, czy będzie pasować do mojej Kociczki)
Pozdrawiam

Chyba Iruś się nie nada ze względu na drugiego kota, może innego zaproponujecie?

Nie wiem, czy Irusia nie wycofać z ogłoszeń. Jest kotem trudnym, bardzo płochliwym ( chociaż łapany do zastrzyku-wiedział, po co go łapiemy- zapędzony w róg łazienki, bez mozliwości odwrotu, połozył się na pleckach, pokazał brzuszek i pozwolił oprawcom czynić swoja powinność :( ), ma prob lemy z zębami, albo jakaś autoagresja, albo inne świństwo. Pomaga tylko steryd, jak przestaje działać, dziąsła znów robią się czerwone, z pyszczka cieknie smierdząca ślina, najęzyku robią się bolące nadżerki. Brał już uodparniająco interferon ( ten drogi :twisted: ), dziś był na wizycie u Gawora, który przewiduje stopniowe lub jednorazowe usunięcie wszystkich zębów ( które są zdrowe 8O ). Trudno powiedzieć, czy ma to związek z tym, że kot jest Felv+, ale jakoś nie wyobrażam sobie, by ktoś go zechciał adoptować.

Natomiast przypominam się z moimi Partyzantami. Ilekroć zaczynam się łamać, by jednak wydać ich osobno, zaczynają wyczyniać takie harce, że się wycofuję z tego pomysłu. Najbardziej pomysłowe koty,jakie kiedykolwiek miałam, bury bardziej odważny, bardzo łagodny, wszystkie koty go kochają i myją mu uszy ( łącznie z wielkimi, starymi kocurami tarasowymi-ja nie mam pojęcia jak bury to robi :) ), czarny odrobine bardziej wycofany w nowych sytuacjach, ale promujący się przy obcych, lubi pogonić sobie jakiegos kota dla sportu ( chodzi tylko o to, by cos uciekało i najlepiej, jakby się przy tym darło). Oba bardzo łagodne, gadające, nawołujące się wzajemnie. Bury wychodzi od dawna, 3 maja liczyłam-wypuszczałam go 20 razy, bo nie wierzył, że ciągle pada :mrgreen: . Czarny wychodzi od niedawna, najchętniej pod opieką burego, który oprowadza go po posesjach moich sąsiadów z kotofobią ( dlatego wypuszczam je wieczorem). Czarny spi "w nogach" łóżka, bury, gdy sie kładę, czeka by wejśc pod kołdrę i się przytulić-lezy tak jakies 20 minut, potem wychodzi i kładzie sie obok. Niestety jeszcze kilka razy w nocy ma potrzebę wejścia pod kołdre, Ponieważ śpię zamiast podnośić kołdrę, delikatnie głaszcze mnie po policzki łapką z wyciągnietymi pazurkami-działa :mrgreen:
Sa u mnie półtora roku-to jakbym wydawała własne koty :( . Szukają domu wychodzącego, oczywiście bezpiecznego ( w miarę, bo nie ma domów wychodzcych bezpiecznych w 100%). Szukam im domu dla ich własnego bezpieczeństwa. Moi nienormalni sąsiedzi przestali atakować mnie bezpośrednio, bo przestałam być miła, ale budują zasieki przeciw kotom, zakończone ostro palisady itp. To nie jest groźne, ale nie jest również skuteczne. Boję się, by nie wymyślili bardziej radykalnych sposobów pozbycia sie moich kotów. Trzymanie ich w domu to rodzaj znęcania sie nad nimi-zwłaszcza nad burym. Mam koty niewychodzące, ale te akurat muszą wychodzić.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw maja 05, 2011 22:02 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Ponieważ mam juz zdjęcia, więc oficjalnie ogłaszam, że szukam domu dla pięcioletniego, białego MCO. Niekastrowany ( nieznaczący), były reproduktor, siedzi od dawna w domu tymczasowym, który chyba liczył, że poprzedni opiekun zajmie sie znalezieniem nowego domu. Dom tymczasowy nie dla niego zbyt dużo czasu, więc jak kot sie skołtuni, to go strzga ( więc na zdjęciach wygląda jak mieszaniec). Kot spokojny, nie narzucający się ze swoim towarzystwem, mieszka z drugim kotem i psem. Toleruje inne zwierzęta, ale potrafi się bez nich obejść.
Nie zakładam mu nowego wątku, ani nie ogłaszam go, ze względu na okoliczności. Kot zostanie wydany w takim stanie w jakim jest, więc szukam domu naprawdę zaufanego.
Szukam też domu dla trzyletniej, niesterylizowanej persicy trikolorki ( mam zdjęcia, ale kiepskiej jakości). To przytulanka-jak to pers. Ma naprawione zęby, nie ma problemów z kuwetą, kocha dzieci. Właścicielka nie wiedziała, że persy tak się brudzą i sa ta pracochłonne, a jest w kolejnej ciąży i sobie nie radzi. Kot zostaje w obecnym domu do czasu znalezienia nowego, ale czas mamy tylko do lipca.

Tosza

Post » Czw maja 05, 2011 22:06 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tosza, wiesz, że masz limit znaków na 333 (ze spacjami), i nie pisz o MCO, bo Kasia ma bezdech.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw maja 05, 2011 22:11 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

lutra pisze:Tosza, wiesz, że masz limit znaków na 333 (ze spacjami), i nie pisz o MCO, bo Kasia ma bezdech.

Każdemu liczysz znaki w postach? 8O
Na jaki adres wysłać zdjęcia? :mrgreen: Kot wygląda ...smiesznie, bo jego fryzurą zajmuje się czternastolatka :) Kolerem pasowałbyby do tego waszego białego psa :mrgreen:

Tosza

Post » Czw maja 05, 2011 22:18 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Liczę, liczę. Którego psa?
Ten w domu, może i jest biały, ale nie mam parówek, żeby sprawdzić. Bez parówek pies do wanny nie wskoczy, proste, nie?
a maila to ślij, pokażę bezdechowcowi, niech choć popatrzy.
biały MCO, o.
PS czy Ogocha wyrzuciła Kitla po kryjomu?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw maja 05, 2011 23:13 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tosza pisze:Natomiast przypominam się z moimi Partyzantami. (...)

Tosza/Toszu, jeśli ma się rozpocząć casting na dom Partyzantów, to ślij do nas zdjęcia i tekst :)
A pięknego Irusia zdjąć?

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

[poprzednia][następna]