POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2011 18:40 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Dzień dobry,

w miejscu, gdzie dokarmiam osiedlowe koty,
pojawił się jeszcze w zimie kocurek (choć do końca nie jestem pewien płci), który stopniowo bardzo się oswoił. Na pocżątku tylko pomiaukiwał cicho i nie wiedział gdzie ma się schronić przed mrozem, później chował się w piwnicy blokowej. W tej chwili przybiega każdego wieczoru z ogonem do góry i cieszy się na spotkanie, bardzo lubi głaskanie.

Wśród okolicznej gromady radzi sobie chyba nieźle, jednak jest ciepło, zimą nie wiadomo, jak będzie. Okno piwnicznepodczas mrozów zostało w pewnym momencie zamknięte, na szczęście jakiś czas później otworzył ktoś inne. To nie jest zbyt przyjazne miejsce dla kotów. Inne koty nigdy do mnie nie podchodzą, w bezpiecznej odległości czekają aż położe jedzenie. Ten zachowuje się zupełnie inaczej. Choć nie do końca chyba jeszcze ufa, jest bardzo czujny. Być może jest to kot domowy, który został
skrzywdzony przez ludzi, a byc może po prostu ma taki charakter.

Chciałbym spróbować znaleźć mu dom, narazie tymczasowy, by dowiedzieć się,
czy zaadoptowałby się do nowych warunków. Sam nie moge go wziąć, mam juz dwa
koty i niestety na więcej nie pozwala sytuacja. Jestem w stanie natomiast
zaoferować pomoc, jeśli chodzi o sfinansowanie sterylizacji, szczepień i
utrzymywania kotka w miarę możliwości. Jednak musi to być osoba znająca się
na kotach i ich potrzebach.

Bardzo proszę o pomoc

Zrobiłem kociakowi kilka zdjęć, jednak on pokazuje się tylko, gdy jest już ciemno i żadne zdjęcia nie wychodzą dobrze. Znalazłem takie, które są niemal identyczne.

Obrazek

Obrazek

Założyłem mu również wątek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=126988

Kotek jest dosyć młody, niewielkich rozmiarów, myślę że ma nie więcej niż rok. Przebywa w Gdańsku.

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Czw kwi 28, 2011 8:49 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

KatjaGda na poprzedniej stronie oferowała tymczas, jest z Gdańska. Może napisz do niej pw?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pt kwi 29, 2011 19:00 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Ja mogę zaoferować tymczas w Wawie... :)
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Czw maja 05, 2011 21:13 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam,

zapisałem się na to forum z jednego głównego powodu. Mianowicie szukam domu - niekoniecznie tymczasowego - dla pewnego kotka.

Szczegóły można przeczytać:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-KOT-SZUKA-DOMU-W0QQAdIdZ279196323

Kicia jest po prostu cudna.

Jeden mankament, którego nie opisałem: aby ją wziąć, trzeba ją złapać.

Ale to nie problem. Do mnie przychodzi, daje się głaskać i nawet mógłbym ją wziąć na ręce (z mniejszym lub większym dla niej szokiem).

Bardzo proszę, przygarnijcie biedulkę.
"Więc kto od kochania chłopców zaczął, jak należy, a wznosząc się ciągle wyżej już to piękno oglądać zaczyna, ten stanął prawie u szczytu"

"Uczta"/"Biesiada", 210 D-211 B, Platon.

Camilo Loco

Od: Czw maja 05, 2011 21:02

Post » Czw maja 05, 2011 22:02 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

nurmi pisze:Ja mogę zaoferować tymczas w Wawie... :)

piszę PW
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie maja 08, 2011 13:39 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

słuchajcie, potrzebuje pomocy, a własciwie nie ja...u mnie na osiedlu ktoś wyrzucił kotkę...przypuszczam że po tym, jak sie zorientował że jest kotka. nie znam sie, ale lada moment chyba będzie rodzić! a najsmutniejsze jest to, że to naprawde nie jest dziki kot! łasi się do przechodniów, wręcz wychodzi naprzeciw..... odprowadza niemal pod same drzwi! wogóle sie nie boi....dokarmiam ją, kiedy tylko mogę, bo ostatnio coraz częściej się chowa ( mam nadzieje ze nie sa to jeszcze oznaki zbliżającego się porodu). dzis przyszła do mnie na balkon, nakarmiłam ją, nie da sie dotknąć do brzuszka! chciałabym jej pomóc, ale nie wiem za bardzo jak! sama mam kota, i obawiam sie, że ją pogoni/wystraszy i więcej nie przyjdzie. a jak już pisalam, ewidentnie nie jest to dziki kot, i odnosze wrażenie, że nie da sobie rady!!!!!!!!!! co mam zrobić?????? a może ktoś chciałby ją przygarnąć? jest srebrna! pomóżcie, proszę!!!!!!!!!!!!!

monikas11

Od: Nie maja 08, 2011 13:35

Post » Nie maja 08, 2011 13:54 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

A skąd jesteś?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie maja 08, 2011 14:37 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

z ząbek, będe własnie ją wiozła do lecznicy. na sterylizacje- niestety. małych już nie będzie, chyba że ktoś zaoferowałby się zaopiekowaniem rodzinki! :-)

monikas11

Post » Nie maja 08, 2011 17:21 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

zonk!!!! to kocur! wiskasowy kocur który szuka domku! wysterylizowany, na oko 1/2 letni..... czystości też nauczony co zdązyłam zauwazyć! no i co najwazniejsze spragniony miłości!!!!!!!!!!!!!!!!!

monikas11

Post » Pon maja 09, 2011 20:46 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Biało-czarna malutka koteczka z Gdyni poszukuje DT.

Wątek również tutaj:

viewtopic.php?f=13&t=127549

Fotki -kiepskie, bo kiepskie, ale są. :) Dodam jutro lepsze.

http://www.koteczka.jpg.pl/prywatna_gal ... 17107.html

agatylka

Od: Pon maja 09, 2011 20:01

Post » Wto maja 10, 2011 14:38 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Wątek już nieaktualny. Koteczka przed chwilą znalazła DS. :)

agatylka

Od: Pon maja 09, 2011 20:01

Post » Wto maja 10, 2011 21:36 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Dzisiaj zadzwoniła do mnie znajoma że od kilku dni pod bramą błąka się kotka
PIĘKNA BRĄZOWA PERSICZKA LUB PERS 8O 8O 8O :cry: Mojej znajomej mama codziennie ją podkarmia, kotka jest nieufna
ale do niej podchodzi dość blisko. Kotka wygląda dobrze, nie jest jeszcze mocno zakołtuniona, ma tylko ropiejące oczko.

PILNIE szukam DT dla kotki/ kotka :!: :!: :!:
Błąka się w samym centrum miasta, koczuje na podwórkach pod samochodami :cry: :cry: :cry:
Ma zero schronienia :cry: Obiecałam że chociaż jakiś wątek jej założę, jutro lub pojutrze będę miała zdjęcia.

Kto mógłby pomóc? Bardzo potrzebny DT :oops:
Jestem z Wrocławia.

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto maja 10, 2011 21:42 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

szkoda slodkosci pieknej.........
szczęśliwa posiadaczka Traktora :D

katalotka

Od: Czw kwi 14, 2011 19:04

Post » Wto maja 24, 2011 6:49 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam
Szukam domu dla kociaka znalezionego wczoraj wieczorem pod moim blokiem.
Mieszkam w Grójcu w woj. mazowieckim, w mim mieście i na moim osiedlu wolno żyjących kotów brak gdyż skutecznie zostały wytrute przez ludzi, którym przeszkadzały... Kot jest młody, z tego roku, oswojony, nie ma pcheł, choć sądzę, że musiał spędzić na dworze jakiś czas... Jest chudziną strasznie wymęczoną, praktycznie cały czas śpi i je na zmianę. Kot nie boi się mojego psa, wcale mu nie przeszkadza... Jedynym mankamentem kociaka są jego wąsiki, które jakiś nie mądry człowiek poobcinał, obcięte ma też brwi... Proszę o kontakt osoby mogące mi pomóc, chciałabym, aby kotek znalazł dom, ja nie mogę go zatrzymać. 30 maja wyjeżdżam na zieloną szkołę z dzieciakami a później 29.06 jadę jako wychowawca na obóz z dziećmi. Nie mam możliwości zatrzymania kota i brak mi pomysłu komu mogłabym go podarować. Proszę o pomoc.
Link do zdjęcia :
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... bidek.jpg/

meliska1979

Od: Wto gru 28, 2010 21:48

Post » Wto maja 24, 2011 8:22 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Jejku, jak można kotu brwi i wąsy obciąć :(... Lepiej nie puszczać wyobraźni - bo to mogą być tylko zewnętrzne elementy skutków "zabaw" kotem...

Kciuki za domek!!! :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]