Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2011 6:23 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu, jak Andźka się ma? Jak Ty?
U nas dziś słońce wyszło i mam nadzieję, że nagrzeje w tym zimnym domu.
Fasolka przywykła do dobrych warunków
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro maja 04, 2011 14:00 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Właśnie dzwoniła karmicielka z działek, złapała się trikolorka, uff.
Duża wysłała po nią Dużego, grzecznie pojechał marudząc coś pod nosem dość siarczyście :twisted: .
Duża mu powiedziała, że ma nie marudzić tylko jechać, bo jeszcze karmicielce się odwidzi i wypuści małą z klatki i że ma się cieszyć, że karmicielka zgodziła się na te sterylki i zdecydowała się pomóc w łapaniu. Duży odburknął tylko, że to nienormalne, aby z tego się cieszyć i to karmicielce powinno zależeć na sterylizacjach a nie Dużej, oj naiwny jest ten nasz Duży :roll:

Duża kombinuje jakiś kotnaping i przejęcie pewnej kotki, zaangażowała w to wszystkie siły, ale na razie nic więcej nie pozwala powiedzieć, bo bardzo się boi, że jej misternie utkana sieć się porwie i nic z tego przejęcia nie będzie. Jak już będzie po akcji to wszystko opiszę, a teraz trzymajcie kciuki za akcje.

Ptachu sprawozdawca
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro maja 04, 2011 14:21 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:Właśnie dzwoniła karmicielka z działek, złapała się trikolorka, uff.
Duża wysłała po nią Dużego, grzecznie pojechał marudząc coś pod nosem dość siarczyście :twisted: .
Duża mu powiedziała, że ma nie marudzić tylko jechać, bo jeszcze karmicielce się odwidzi i wypuści małą z klatki i że ma się cieszyć, że karmicielka zgodziła się na te sterylki i zdecydowała się pomóc w łapaniu. Duży odburknął tylko, że to nienormalne, aby z tego się cieszyć i to karmicielce powinno zależeć na sterylizacjach a nie Dużej, oj naiwny jest ten nasz Duży :roll:

Duża kombinuje jakiś kotnaping i przejęcie pewnej kotki, zaangażowała w to wszystkie siły, ale na razie nic więcej nie pozwala powiedzieć, bo bardzo się boi, że jej misternie utkana sieć się porwie i nic z tego przejęcia nie będzie. Jak już będzie po akcji to wszystko opiszę, a teraz trzymajcie kciuki za akcje.

Ptachu sprawozdawca

Łoś kurka...

Duzy dojrzeje... jakem Mru :oops:

Kciuki!!!!

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 04, 2011 14:56 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

A tak poza tym...

Scibolimy jak ten swistak, co zawija...
Pomagam :twisted:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 04, 2011 17:10 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:Właśnie dzwoniła karmicielka z działek, złapała się trikolorka, uff.
Ptachu sprawozdawca

Trzymamy. Mamy nadzieję, że to nie o Ańdźkę chodzi :?
Duża przyszła i odkryła, że kaloryfery ciepłe. Zaraz zakręciła ten odkręcony, a zakręcony odkręciła, żeby się nagrzało w jednym miejscu. Chmury takie, jakby znowu miał padać śnieg :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro maja 04, 2011 20:30 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Cześć Ptach!

W takim razie trzymam wszystkie pazurki schowane i mocno ściśnięte za kotnaping, chociaż ciut groźnie to brzmi :roll:

(dumnie powracający) Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro maja 04, 2011 21:42 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Fasolko Ańdźka ma się dobrze, podobno robi się miziasta 8O
Duża podejrzewa, że nowy domek chyba daje jej jakieś dopalacze :twisted: , bo to nie możliwe, aby Ańdźka była miziasta.
Kotnaping się udał i Duża przejęła pewna kocia arystokratkę zanim ta trafiła do nielegalnej, rozmnażalni. Mamy w domu prawdziwą arystokratkę oto ona
[zdjęcie kiepskie, ale Duża nie chciała małej straszyć lampą]
Dziewczynka będzie szukała domu, super domu
Obrazek

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Śro maja 04, 2011 21:48 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Gratulacje dla Dużej! :1luvu: Kotnaping się udał! :ok: :ok: Kicia jest prześliczna :1luvu:

Ogryzek trzymający mocno pazurki za znalenienie super-hiper-najlepszego domku :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro maja 04, 2011 21:51 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Fajna dziewczyna u Was zamieszkała :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw maja 05, 2011 6:51 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

ależ macie cudo, Ptachu! :1luvu:
Iwonko! gratuluję udanego kotnapingu! :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw maja 05, 2011 7:14 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:Fasolko Ańdźka ma się dobrze, podobno robi się miziasta 8O
Duża podejrzewa, że nowy domek chyba daje jej jakieś dopalacze :twisted: , bo to nie możliwe, aby Ańdźka była miziasta.
Kotnaping się udał i Duża przejęła pewna kocia arystokratkę zanim ta trafiła do nielegalnej, rozmnażalni. Mamy w domu prawdziwą arystokratkę oto ona
[zdjęcie kiepskie, ale Duża nie chciała małej straszyć lampą]
Dziewczynka będzie szukała domu, super domu
Ptachu

Duża rozmnażalni zrobiła tak:
Obrazek
Należy jej się bezpieczny dom, żeby jakiś rozmnażacz jej nie wziął i nie sprzedawał dzieci. Moja duża mówi, że niektórzy tak robią :crying: .
Albo jak jest taka arystokracja wysterylizowana, to wcale jej nie kochają, tylko traktują jak zabawkę. :(
Ańdźka jest miziasta, bo ma wreszcie swój dom.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw maja 05, 2011 10:07 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

8O 8O 8O ale cudo
Ptachu, ja tam uważam, że twój Duży to cierpliwości człowiek
(mój też w sumie nienajgorszy :wink: moja Duża nie wierzy, że przy nim pod kroplówką zachowywałam się po książęcu, bo przy niej to się darłam i szarpałam)
A w Ańdźkę zawsze wierzyliśmy :piwa:
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw maja 05, 2011 10:10 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Brawo Andźka! :kotek:
I śliczna ta arykotratka!
Gratulujemy powodzenia w działalności kotnappingowej :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw maja 05, 2011 10:15 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Moja Duża mówi, że te hodowle kotów to wielka granda
Jej znajoma, która ma wyłącznie rodowodowe zwierzęta kupiła półroczną kocię od - wydawałoby się - "hodowcy"
Okazało się, że kocia była chowana w klatce, nie zna głaskania i generalnie musi się nauczyć bycia kotem :evil:
A to i tak przecież nie najgorsze
P
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw maja 05, 2011 10:35 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Bry wszystkim,

Ta arystokratka jest bardzo młoda, nie ma jeszcze roku, niestety jest nie ciachnięta, dlatego była tak łakomym kąskiem dla pewnego babska :evil:
To jakaś angielka ;), tak twierdzi Duża, tylko podobno długowłosa, znaczy te długowłose angielki to są półdługowłose, cokolwiek to znaczy :roll: i ma swoja własną metrykę urodzenia podobna do tej jaką miała nasza sunia Mikunia, tylko kocią.
Ja to nawet nie wiem kiedy się urodziłem a o metryce to nie mam co marzyć, Duża mówi, ze ja jestem kundel bury pospolity :evil:
Duża mówi, że domki mogą ustawiać się w kolejce, przyjmujemy zapisy, bo mała u nas nie zostanie, nie pasuje do naszego plebejskiego towarzystwa ;)

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]