K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 04, 2011 15:09 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

anna09 pisze:Czy ktoś ma jakieś stare kocyki, ręczniki, czy inne materiały nadające się na kocie posłanka? A może mamy nadmiar na kociarni i moglibyśmy podzielić się z lecznicą na Chmieleńcu? Brakuje im tego typu rzeczy i koty często nie mają żadnego posłanka w klatce :(

wiem, że część pojechała do Harbutowic, trzeba sprawdzić

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro maja 04, 2011 15:28 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Miałam pytanie o Irusia, odesłałam do Małgorzaty i do Tweety:
Witam
chciałam zapytać o dokładniejszy wiek kocurka i jaki ma stosunek do innych zwierząt (mam 2letnią kociczkę). A także czy jest wykastrowany i czy posiada komplet szczepień. Ostatnie dwa pytania dotyczą aukcji, ile osób ubiega się o to samo zwierzątko i czy jest możliwość zobaczyć wcześniej kocurka (chodzi o charakter, czy będzie pasować do mojej Kociczki)
Pozdrawiam

Chyba Iruś się nie nada ze względu na drugiego kota, może innego zaproponujecie?

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro maja 04, 2011 16:03 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Może Portos by się spodobał? Trzeba go promować, bo może się pojawić w wakacje/po wakacjach problem z brakiem lokum dla niego.
Kolegował się wcześniej z Re, więc nauczony żyć w związku. Jest duży i dość żywy (lubi się bawić). Ale jeśli kotka bardzo delikatna i wrażliwa to nie wiem czy się nada.

A czy ktoś ma pomysł, gdzie umieścić nie-lubiącą-innych-kotów Ryfkę na czas mojego wakacyjnego wyjazdu? Jakby tak miała jeden pokój (najlepiej z balkonem albo oknem :) to byłoby idealnie...).
Jak dotąd jedyna opcja to kawalerka mojej cioci, ale na 4 p. i bez zabezpieczonego balkonu, oraz z myszą, która ma wybieg i nie siedzi cały czas w akwarium :strach:
Wyjeżdżam 22 czerwca i wracam na początku sierpnia.

Aaaa i bury sobie poszedł, do własnego domu. Mieszka 3 klatki dalej, łajza jedna. 8)

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro maja 04, 2011 16:45 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

czy kupę Stalki trzeba złapać dzisiaj wieczorem, czy jutro rano? w jaki pojemnik? gdzie zostawić potem, coby nie... khem... zaginęła bądź zawoniała?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro maja 04, 2011 16:58 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Kocuria pisze:czy kupę Stalki trzeba złapać dzisiaj wieczorem, czy jutro rano? w jaki pojemnik? gdzie zostawić potem, coby nie... khem... zaginęła bądź zawoniała?

Od koopy Stalki proszę się trzymać z daleka, sama się nią zajmuję :mrgreen:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro maja 04, 2011 17:12 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Kocuria pisze:czy kupę Stalki trzeba złapać dzisiaj wieczorem, czy jutro rano? w jaki pojemnik? gdzie zostawić potem, coby nie... khem... zaginęła bądź zawoniała?

Syntii, Syntii :)
Nie ma znaczenia, ważne, żeby była. Pojemnik zakręcony postaw na lodówce.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro maja 04, 2011 17:54 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

_namida_ pisze:Może Portos by się spodobał? Trzeba go promować, bo może się pojawić w wakacje/po wakacjach problem z brakiem lokum dla niego.
Kolegował się wcześniej z Re, więc nauczony żyć w związku. Jest duży i dość żywy (lubi się bawić). Ale jeśli kotka bardzo delikatna i wrażliwa to nie wiem czy się nada.

A czy ktoś ma pomysł, gdzie umieścić nie-lubiącą-innych-kotów Ryfkę na czas mojego wakacyjnego wyjazdu? Jakby tak miała jeden pokój (najlepiej z balkonem albo oknem :) to byłoby idealnie...).
Jak dotąd jedyna opcja to kawalerka mojej cioci, ale na 4 p. i bez zabezpieczonego balkonu, oraz z myszą, która ma wybieg i nie siedzi cały czas w akwarium :strach:
Wyjeżdżam 22 czerwca i wracam na początku sierpnia.

Aaaa i bury sobie poszedł, do własnego domu. Mieszka 3 klatki dalej, łajza jedna. 8)

kurcze, dzwoniła p. Krysia, poprzednia opiekunka i mówiła, że jeżeli by się został to ona od września będzie mieć mieszkanie i chętnie by go wzięła do siebie. Nie mamy jakiegoś innego kociucha? A te czarne muzealniaki? Jakie one są? Bo na pewno przyzwyczajone do życia w stadku. One roczne

Tweety

Post » Śro maja 04, 2011 17:59 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:kurcze, dzwoniła p. Krysia, poprzednia opiekunka i mówiła, że jeżeli by się został to ona od września będzie mieć mieszkanie i chętnie by go wzięła do siebie. Nie mamy jakiegoś innego kociucha? A te czarne muzealniaki? Jakie one są? Bo na pewno przyzwyczajone do życia w stadku. One roczne

Muzealniki raczej płochliwe, ten z opatrunkiem na uchu bardziej.

A nie chciałaby koteczki, np. Cherry?

BTW Koty w cat-roomie trzeba koniecznie odrobaczyć, Rakija miala dzisiaj na portkach człon tasiemca, błeee :(

A Syntia mnie ugryzła przy łapaniu i w końcu musialam ją zapędzić podbierakiem do klatki. :(
Obrazek

miszelina

Post » Śro maja 04, 2011 18:15 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

miszelina pisze:
Tweety pisze:kurcze, dzwoniła p. Krysia, poprzednia opiekunka i mówiła, że jeżeli by się został to ona od września będzie mieć mieszkanie i chętnie by go wzięła do siebie. Nie mamy jakiegoś innego kociucha? A te czarne muzealniaki? Jakie one są? Bo na pewno przyzwyczajone do życia w stadku. One roczne

Muzealniki raczej płochliwe, ten z opatrunkiem na uchu bardziej.

A nie chciałaby koteczki, np. Cherry?

BTW Koty w cat-roomie trzeba koniecznie odrobaczyć, Rakija miala dzisiaj na portkach człon tasiemca, błeee :(

A Syntia mnie ugryzła przy łapaniu i w końcu musialam ją zapędzić podbierakiem do klatki. :(

Lutra, razem z Małym, miała dowieźć dzisiaj odrobaczacz i vanja z Moniką jutro mają bojowe zadanie

Tweety

Post » Śro maja 04, 2011 18:23 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:...BTW Koty w cat-roomie trzeba koniecznie odrobaczyć, Rakija miala dzisiaj na portkach człon tasiemca, błeee :(

Lutra, razem z Małym, miała dowieźć dzisiaj odrobaczacz i vanja z Moniką jutro mają bojowe zadanie

deja vu
to już kiedyś było
lutra będzie każdego robala waliła głową tymi tabletkami
tak, tak .. to już kiedyś było...

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro maja 04, 2011 18:42 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Jutro jest Malgosia. Ja tylko do pomocy do Temidy. Ale zaden problem, jesli sa tabletki to jutro znowu zrobie polowanie na koty. Klatkowe i kwarantanna tez do odrobaczenia?
Kotka od Anny09 juz na wstepie zwiedzila cale mieszkanie, psa jakby wogole nie zauwazyla, stanela kolo niego obojetnie jakby znali sie od wiekow. Juz przesiedziala mi na kolanach, skubnela troche jedzenia i wyleguje sie. Sliczna buraska, podobna do Beni.
Ostatnio edytowano Śro maja 04, 2011 18:47 przez vanja, łącznie edytowano 1 raz

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Śro maja 04, 2011 18:46 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

vanja pisze:Jutro jest Malgosia. Ja tylko do pomocy do Temidy. Ale zaden problem, jesli sa tabletki to jutro znowu zrobie polowanie na koty. Klatkowe i kwarantanna tez do odrobaczenia?

Kwarantanna nie, no chyba, że muzealne, bo Benia i Sake (chyba?) dopiero co odrobaczane były.
Lolkowi daj na wszelki wypadek.
Muniek już w domu.
Obrazek

miszelina

Post » Śro maja 04, 2011 19:55 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Annazoo pisze:Miałam pytanie o Irusia, odesłałam do Małgorzaty i do Tweety:
Witam
chciałam zapytać o dokładniejszy wiek kocurka i jaki ma stosunek do innych zwierząt (mam 2letnią kociczkę). A także czy jest wykastrowany i czy posiada komplet szczepień. Ostatnie dwa pytania dotyczą aukcji, ile osób ubiega się o to samo zwierzątko i czy jest możliwość zobaczyć wcześniej kocurka (chodzi o charakter, czy będzie pasować do mojej Kociczki)
Pozdrawiam

Chyba Iruś się nie nada ze względu na drugiego kota, może innego zaproponujecie?

U Pani z Dworcowej jest ok. roczny kocurek, próbuje się bawić z jej kotką, ale ona nie chce i bardzo go nie lubi, więc szuka domu w trybie też pilnym, może by się dogadał? Niedługo roześlę foty.

O taki kotek:
Obrazek
Obrazek
Ok. roczny, kastrowany.

Chory Marmurek z Nowosądeckiej złapany, jego książeczka leży obok klatki.
Ostatnio edytowano Śro maja 04, 2011 21:34 przez queen_ink, łącznie edytowano 1 raz

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro maja 04, 2011 21:23 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Odświeżony bazarek z kolczykami: viewtopic.php?f=20&t=127362

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro maja 04, 2011 21:34 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

No i tu pora na uroczyste podziękowania użytkowniczce jaseka, która podarowała na bazarek tego oto misia: viewtopic.php?f=20&t=127363

Dziękujemy :1luvu:

Misiu nie jest sam, jaseka przekazała jeszcze dużo ubrań na bazarek - obfociłam je i wkrótce wystawię :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

[poprzednia][następna]