[']MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 15:50 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha pisze: Któtko mówiąc: nuda i Maniek to dwa słowa, które nie występują w jednym zdaniu równocześnie...

:ryk:
podobuje mie sie!
:ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon maja 02, 2011 23:36 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Iii tam, picie pomyj (póki bez chemikaliów, a tylko brudne gary zalane wodą) - to mu raczej nie powinno zaszkodzić.
Chociaż nietypowe jest :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto maja 03, 2011 18:08 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

a Maniek zdrów :D :?:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto maja 03, 2011 19:53 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

A dziękujemy, zdrowie dopisuje, gorzej z humorem, Maniuś z racji wieku chyba jest meteoropatą... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro maja 04, 2011 15:21 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

to się cieszymy że zdrów :D
Maniuś zmiennym jest... :D :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt maja 13, 2011 9:21 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

co tu tak cicho?
Moha! melduj jak Mańkowaty sie miewa :)

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Pt maja 13, 2011 9:24 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

też rano w podróży tramwajem myślałam o Maniusiu i czekam na niusy :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt maja 13, 2011 14:01 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

No własnie!
Ja strasznie lubię czytać jak Moha pisze o Mańku!
Proszę!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt maja 13, 2011 15:34 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha pisze:Maniek preferuje naturalne metody walki z kamieniem: nic nie działa równie skutecznie, jak porządne ukąszenie w rękę jakiegoś człowieka... Człowiekiem była moja młodsza córka, która pobiła się przy obiedzie z Maniusiem o ziemniaki, marchew z groszkiem i lizanie patelni po smażeniu kotletów :mrgreen: Prawdopodobnie chłopak żywił się resztkami o które musiał walczyć, bo jak zobaczy resztkę zupy, ziemniaki, marchewkę gotowaną czy kluchy to dostaje amoku! Rzuca się z taką siłą, że strach mu to z gęby wyrywać! Kosz na śmieci już na stałe pomieszkuje w zamkniętej łazience, bo Maniek z uporem maniaka( :twisted: ) poszukuje w nim piątej strony świata! A, nie można też moczyć garów w zlewie, bo Maniuś wypija takie pomyje :( Któtko mówiąc: nuda i Maniek to dwa słowa, które nie występują w jednym zdaniu równocześnie...

Miałam to samo z Mieciem. Trzeba głowę leczyć - michy ciągle pełne. Tylko z Mańkiem to trza uważać bo on chory to nie wiem czy się tak da :| :roll:
Miecio do tej pory lubi kuleczki z bułeczki czy tez kulki chlebulki :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt maja 13, 2011 15:40 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Szalony Kot pisze:Iii tam, picie pomyj (póki bez chemikaliów, a tylko brudne gary zalane wodą) - to mu raczej nie powinno zaszkodzić.
Chociaż nietypowe jest :mrgreen:

Moja pije z płynem do naczyń, płynem do wycierania kurzu, wodę spod żółwia :mrgreen: (zielona jak woda spod ogórków ;) ), żre folię, siatki plastikowe,w które pakowane są ziemniaki czy cebula, drewno, plastik, moje ubrania (wełniany sweter jest tak samo smaczny jak polimerowe ramiączka od koszulki), papier oczywiście, co tam jeszcze... aha absolutnie nie smakuje jej mięso pod jakąkolwiek postacią :|
Nikt mi nie powie że ma bardziej upośledzonego kota niż ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EDIT: Nie wolno absolutnie przy niej zostawiać czegokolwiek z solą bo wyliże całą sól (np. miska po frytkach musi być od razu umyta bo zaraz Sibel jest w misce i wylizuje :roll: :| )

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt maja 13, 2011 16:04 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Szczytem osiągnięć Maniusia w zeżarciu czegoś dziwnego było skonsumowanie kebaba na ostro, samej końcówki utaplanej w pestkach i tak piekącej, że ja nie dałam rady... Maniuś dał... Było to tak z miesiąc temu, dlatego mogę spokojnie o tym napisać: przeżył, ma się dobrze, nadal kradnie żarcie i śmieci... Reszta moich "dzieci" też ma niestandardowe podejście do żywienia: Sabka je folię, Placuszek (*) jadł drewno - została po nim szafka na buty z poodgryzanymi wszystkimi gałkami do otwierania, Marcelinka liże ściany i podłogę oraz ludzi, Filet wpieprza wszystko co zielone (rzeżuchę, szczypiorek, za sałatę potrafiłaby chyba zabić), Kurzyk KOCHA sernik i drożdżówki... Oczywiście najmniej atrakcyjne są chrupki i puszki przeznaczone dla kotów :evil: Także Maniek wstrzelił się idealnie, na pewno nie uchodzi w stadzie za gastronomiczne dziwadło...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt maja 13, 2011 16:10 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Tynio Kruszyny nie je mięsa za to kocha seler naciowy i gruszki :lol: i każdą inną zieleninę. Z sałatą uważaj - ma odwapniające kwasy, trzeba ograniczać.

No... ale przynajmniej masz wszystkie ubrania, bo ja nie mam swetra (tzn mam w kawałkach :roll: ) i mam zjedzone ramiączka od dwóch koszulek :roll: i to nie jest odgryzanie samo, tylko zjadanie... :roll: Odkłaczanie profilaktyczne trza stosować :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt maja 13, 2011 16:15 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Ta, całe... Zaraz cyknę fotę, jaką szałową odzież wyprodukował Maniek w czasach, kiedy jeszcze siedział w łazience: nieopatrznie zostawiłam bluzkę na wieszaku na drzwiach i Maniuś się na niej wieszał i bujał w celu dosięgnięcia do klamki.
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt maja 13, 2011 16:17 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha pisze:Ta, całe... Zaraz cyknę fotę, jaką szałową odzież wyprodukował Maniek w czasach, kiedy jeszcze siedział w łazience: nieopatrznie zostawiłam bluzkę na wieszaku na drzwiach i Maniuś się na niej wieszał i bujał w celu dosięgnięcia do klamki.

Aaaa to taką masz koszulkę a'la Jacyków? Taką modną z dziurami?
Swoją drogą Ty popatrz jak my te kocie talenty marnujemy, przecież ta koszulka co ją Jacyków nosił to musiała kupę forsy kosztować - może by tak zacząć seryjną produkcję? Kupić na bazarze koszulki zwykłe i dać Mańkowi do zabawy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt maja 13, 2011 16:25 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

To fakt, takie koszulki w markowych sklepach po 60pln widziałam :mrgreen: Jeszcze jak zrobi się moda na potłuczone gary i kubki bez uszu - to chyba Maniusia ozłocę...
Obrazek Obrazek

Moha

[poprzednia][następna]