Mruczka z dziećmi w piwnicy..MAJA i KROPKA mają dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2011 19:26 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

no to w niedzielę adoptuję moją kotkę tymczasową i wolne miejsce jest....
jak do czasu, aż maluchy będzie można odstawic od mamy, jakaś bida się do mnie nie "wprowadzi" to mogłabym je zabrać na tymczas do siebie....
a czy one w tej piwnicy gdzie są to są w miarę bezpieczne?

dziewczyny ile kociak powinien mieć żeby go spokojnie od matki odstawić?
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Wto maja 03, 2011 19:41 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

wiadomo,że im dłużej przy matce tym lepiej
ale główne pytanie czy one są tam bezpieczne?
a może wzięłabyś je razem z mamą?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto maja 03, 2011 19:48 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

Edytka1984 pisze:a może wzięłabyś je razem z mamą?

5 kotów to trochę za dużo jak dla mnie :(

muszę pogadać z TZ.... nie wiem czy dam radę go przekonać do zabrania maluchów z mamą, chociaż przemknęło mi to przez myśl
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Śro maja 04, 2011 6:32 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

wiem,że decyzja trudna ,ale wówczas i mama i maluchy byłyby bezpieczne
maluchy były by otoczone nie tylko opieką przez Ciebie ale miałby naturalne mleko matki
to by bylo naprawdę dobre wyjście
powodzenia w rozmowie z TŻ :)
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro maja 04, 2011 6:43 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

Dziewczyny czy ja dobrze czytam....? jest mozliwość zaopiekowania się kotkami????? :) Byłoby cudownie.......Maleństwa trzy dni temu otworzyły oczka.... głaszczę je regularnie (lubią to):) czy są bezpieczne....? piwnicę zawsze zamykam na klucz (wiecie, piwnica w piwnicy), jest wybite okno, kotka sobie wychodzi przez to okno... nie możemy zasłonić w żaden sposób tego okna bo nie chcemy jej uniemożliwić wychodzenia. Żaden pies tam nie wskoczy, bo już nie miałby odwrotu....

ANIAC1

Od: Czw kwi 28, 2011 13:15

Post » Śro maja 04, 2011 6:46 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

maja spory karton, wyściełałam go ręcznikami, wczoraj w samej piwnicy było chłodno, zimno.... ale karton to dobra rzecz, maluszki i ich mama (aha nazwałam ją Mruczka, myślałam o Chrapce, bo tak mruczy i chrapie...:) a do maleństw mówię Kruszynki, bo na razie z tej słodyczy nie potrafię inaczej 1luvu: Jejciuś muszę w końcu sprawdzić płeć!

ANIAC1

Post » Śro maja 04, 2011 6:50 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

http://www.vetopedia.pl/article32-1-Rozwoj_kota.html

aha, zapomniałam dodoać że mimo wczorajszego chłodu w piwnicy, karton chroni przed tym zminem, maluszki cieplutkie jak świeże bułeczki! :1luvu:

ANIAC1

Post » Śro maja 04, 2011 6:50 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

maluszkom przydałaby się opieka i doglądanie ich więc mam nadzieję,że wszystko się uda
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro maja 04, 2011 6:54 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

tak bym bardzo chciała.... jeśli będzie konieczność to ja zorganizuję transport do Wrocławia....

ANIAC1

Post » Śro maja 04, 2011 6:57 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

to oby Magdalence udało się dogadać z TŻ :mrgreen:
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro maja 04, 2011 7:01 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

nie odgaduję tych skrótów....TŻ?

ANIAC1

Post » Śro maja 04, 2011 7:04 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

Edytka1984 pisze:wiem,że decyzja trudna ,ale wówczas i mama i maluchy byłyby bezpieczne
maluchy były by otoczone nie tylko opieką przez Ciebie ale miałby naturalne mleko matki
to by bylo naprawdę dobre wyjście
powodzenia w rozmowie z TŻ :)

A poza tym musiałabym mieć pewność że kota nie ma żadnych chorób ( mam w domu nie szczepionego kocurka z nowotworem....:( )
i czy zamknięcie jej w domu to dobry pomysł skoro ona lubi po dworze chodzić...:(
coś mi mówi że mój TZ się nie zgodzi na taką ilość kotów...... niestety
bedzie dopiero w poniedziałek, wtedy z nim pogadam i zobaczymy

Magdalena424

Post » Śro maja 04, 2011 7:06 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

DOBRZE.... POPROSZĘ O wyjaśnienie skrótu TZ....? CZEKAM NA DALSZE INSTRUKCJE....
IDĘ PRACOWAĆ.

ANIAC1

Post » Śro maja 04, 2011 7:12 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

ANIAC1 pisze:DOBRZE.... POPROSZĘ O wyjaśnienie skrótu TZ....? CZEKAM NA DALSZE INSTRUKCJE....
IDĘ PRACOWAĆ.

TZ to inaczej Towarzysz Życia (mąż, chłopak :) lub ktoś taki)

Magdalena424

Post » Śro maja 04, 2011 7:14 Re: okociła się w piwnicy....PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

aha:)

ANIAC1

[poprzednia][następna]