Maszeńka-dostała kolejną szansę, prosimy o kciuki!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 28, 2011 21:21 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

Katalotko - cieszę się, że się na to zdecydowałaś!!! :piwa: Mam nadzieję, że Traktorek dobrze zniósł zabieg i trzymam ogromne :ok: :ok: :ok: za jego zdrowie!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt kwi 29, 2011 15:38 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

Maszeńka ma szansę na dom!!! Podobno zainteresowana jest nią na poważnie pewna Pani z Piaseczna, która zadzwoniła z ogłoszenia. W tym domu jest podobno już kocurek, ale mega łagodny i zrównoważony - więc może dla Maszy byłaby to jednak dobra para.

Poproszę o gigantyczne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za powodzenie - Maszeńka zasługuje na kochający domek już na zawsze!

Katalotko - jak tam Traktorek po zabiegu? :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Pt kwi 29, 2011 16:50 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

Oby tylko to był TEN domek! Mocne :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob kwi 30, 2011 7:16 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

Mocne kciuki za domek dla Maszeńki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob kwi 30, 2011 8:22 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

cala noc byla nieprzespana, jakies mial dziwne przykurcze, ciagle gdzies sie nieprzytomny wybieral, dopiero o 7.30 popatrzyl na mnie bardziej swiadomie i zareagowal jak go zawolalam, ciezka to byla noc ale wieczorem byl juz w dobrej formie - ja w gorszej ;)

za domek malutkiej!!!!
szczęśliwa posiadaczka Traktora :D

katalotka

Od: Czw kwi 14, 2011 19:04

Post » Nie maja 01, 2011 6:16 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

ciotka59 pisze:Maszeńko, za Twój domek :ok:

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 03, 2011 13:43 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

Od 3 dni Masza jest w nowym domu w Piasecznie! Ma w rodzinie Dużą i jej 17-letnią córkę oraz kociego kumpla - kocurka Rubisia. Podobno koty na początku raczej się omijały - ale to pewnie szybko się zmieni. Oba są młode, więc przyjdzie pewnie też czas na zabawy i szaleństwa. :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Wto maja 03, 2011 17:22 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

joluka pisze:Od 3 dni Masza jest w nowym domu w Piasecznie! Ma w rodzinie Dużą i jej 17-letnią córkę oraz kociego kumpla - kocurka Rubisia. Podobno koty na początku raczej się omijały - ale to pewnie szybko się zmieni. Oba są młode, więc przyjdzie pewnie też czas na zabawy i szaleństwa. :ok: :ok: :ok:

jakie dobre wieści.Kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 03, 2011 19:12 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

jak milo, ze juz w domku :D zeby jeszcze moj maluch znalazl dom......... echhhhh
szczęśliwa posiadaczka Traktora :D

katalotka

Od: Czw kwi 14, 2011 19:04

Post » Wto maja 03, 2011 19:49 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

No widzisz Joluka, moja teoria się sprawdza - masz rękę do znajdowania domków :1luvu: wystarczy, że zainteresujesz sie jakąś biedą :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw maja 05, 2011 19:37 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

kamari pisze:No widzisz Joluka, moja teoria się sprawdza - masz rękę do znajdowania domków :1luvu: wystarczy, że zainteresujesz sie jakąś biedą :ok:

Nie mam Mario niestety dobrej ręki... :( - a Maszeńka zdecydowanie nie ma szczęścia...... :cry:

Masza wraca z adopcji - miała swój nowy dom "na stałe" raptem przez 5 dni.... :(

Pani z Piaseczna zadzwoniła do p. Marty, żeby zabrała od niej Maszę. Najpierw trudno się było dowiedzieć, o co chodzi, co się raptem stało, skoro do tej pory relacje były całkowicie pozytywne. Masza bez problemów dogadała się z kocim rezydentem, a o to tak naprawdę najbardziej martwiłyśmy się z p. Martą. Pani jakoś tak dziwnie zaczęła argumentować, że Masza dużo je 8O 8O :evil: , że hałasuje grzechoczącą zabawką :? ... A w końcu przyznała, że Masza tak szaleje z rezydentem i gania po mieszkaniu, szczególnie niestety nocą, że Pani ma już dosyć.............

Po co tacy ludzie się dokacają????????? 8O 8O :roll: :roll: Przecież wiadomo, że bierze się drugiego kota do towarzystwa pierwszemu, żeby bawiły się razem i biegały, żeby miały więcej ruchu i rozrywki, żeby nie były samotnymi leniuchami (tak mi się głupiej chyba wydawało...).

Wiem z własnego doświadczenia, jak stresujące i wykańczające może być "kocie budzenie" - nasz Murek od 3 lat funduje nam prawie codziennie pobudkę o 3:00-4:00 w nocy i nie potrafimy na to znaleźć metody (on akurat o tej godzinie konsekwentnie domaga się karmienia... :roll: ). Ale w życiu nie przyszło by nam do głowy pozbyć się go z tego powodu!!!!!!!

A akurat w przypadku Maszy jestem na 1000 % pewna, że wystarczyłby tu tylko czas! Nasz ostatni tymczas - Manuel - też na początku szalał u nas nocami, w nowym domu także w ciągu dnia był niepewny i chętniej chował się w kącie niż bawił, a w nocy odżywał i buszował po mieszkaniu. Ale po kilkunastu dniach zaczął się przestawiać - gdy poczuł się pewniej w nowym miejscu i wśród nowych opiekunów. Przypuszczam, że dokładnie podobnie byłoby z Maszą - ale do tego potrzebni są cierpliwi, mądrzy i wyrozumiali ludzie. Jeśli ta Pani podaje takie powody, jak zbyt głośne zabawy i zbytni apetyt... to ręce po prostu opadają.

Dla mnie to tak, jakby ktoś miał małe dziecko i chciałby je oddać, bo płacze nocami i spać nie daje... Tak mi strasznie żal tej Maszeńki - to cudowna kotka, a ludzie tak potwornie ją traktują, jak przedmiot, a nie czujące stworzenie.... :crying: To już drugi dom, który się jej pozbywa........ :cry:

joluka

Post » Czw maja 05, 2011 19:42 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

to chyba jakies jaja są? jedna baba pozbywa sie kota bo wierzy w przesądy, druga bo halasuje po nocy? to zart? moje koty halasuja tak po domu nie raz ze glowa mala a to nie powod zeby je oddac.masakra co za ludzie 8O 8O 8O 8O biedny biedny kot
gerardbutler

Post » Czw maja 05, 2011 20:11 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

No co za głupi powód :evil: Koty rzeczywiście mogą w nocy hałasować, ale na to sa sposoby. A rozrabiają razem, bo się dobrze czują w swoim towarzystwie i domu :!: Czy to będzie Maszeńka, czy inny kot, to efekt będzie ten sam. Szlag...
A może to po prostu nie był ten dom, tylko niechcący wszedł w paradę i Maszeńka niedługo trafi do naprawdę TEGO domu. Bardzo trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw maja 05, 2011 20:25 Re: Maszeńka-raptem straciła dom,a przecież była taka grzeczna..

joluka pisze:Obrazek

Z Maszki zrobił się już podobno mega miziak - przychodzi na głaskanki i pięknie mruczy! Masza jest też świetną kandydatką na dokocenie - przed wydaniem do pierwszej adopcji przebywała z innymi kotami i zawsze się z nimi całkowicie bezproblemowo dogadywała. Ona w ogóle jest bardzo spokojna i łagodna. :1luvu:

Trzymam kciuki za piękną kiciunię :1luvu:
Dobrego domku, Maszeńko :love:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

[poprzednia][następna]