małego persa lub mieszańca dułgowłosego z okolic trójmiasta

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 24, 2004 22:22

jak będę miała kicię to zaproszę, ale pomóżcie znaleść, tylko jednak młodego kotka preferuję :roll:

FERINA

Od: Pt sie 20, 2004 18:11

Post » Wto sie 24, 2004 22:26

Nie wiem, wydaje mi sie ze ciezko bedzie znalezc dlugowlosego malca - albo malca dachowca albo dlugowlosego (czasem nawet rasowego) ale doroslego :roll:
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Wto sie 24, 2004 22:30

pożyjemy zobaczymy, mam nadzieje że razem damy radę, jest trochę czasu a ludzie,jak wiemy robią różne dziiiiiiiwne rzeczy, nie zostawiajcie mnie tylko na forum samej , bo w KUPIE raźniej i cieplej... ale bzdury juz piszę, ale wytrwale szukam dalej!!

FERINA

Post » Wto sie 24, 2004 22:31

:ok:
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Wto sie 24, 2004 22:32

Ferina ja wzięłam 1,5 roczną kotkę, a mam 3 letniego syna.Kota jest u nas trochę ponad 3 tyg i już widzę ,że między nimi(kotem ,a synem) rodzi się wielka miłość :1luvu: .Naprawdę polecam dorosłego kotka.
ps.kiedy Osasuna całuje Kube w nos po prostu się rozpływam(a mnie nie chce tak robić :( )

ali_bey

Od: Wto lip 20, 2004 22:45

Post » Wto sie 24, 2004 22:40

ale wy macie talęt do przekonywania :wink: :!: , a jaka solidarność i wytrwałość!! pozazdrościć!! wolę chłopca i młodszego :D , też jestem uparciuch!! żebym tylko potem nie żałowała :cry:

FERINA

Post » Wto sie 24, 2004 22:47

wiesz co Ferina forumowicze maja racje ja tez tak czytalam to wszystko i zapytaj sie o zdanie swojego syna czy chcialby miec juz taka wieksza koteczke czy kotka
powiem ci szczerze ze z uplywu czasu moja kotka ma juz rok i jak byla mala strasznie rozrabiala co nie znaczy ze teraz jes spokojna tez rozrabia ale mniej
i powiem ci ze dziwie ci sie dlaczego chcesz miec kota do roku tak jakby kot mial 2 lata to juz za stary czy jak?
mysle ze nie znajdziesz takiego kotka choc z calego serca ci zycze i na pewno nie bedziesz zalowac i syn bedzie zachwycony
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

asiulka

Od: Czw sie 12, 2004 9:18

Post » Wto sie 24, 2004 22:52

a jak juz tak chcesz jakiegos mlodszego wejdz sobie tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30141790albo wejdz ogolnie na allegro i zobacz sobie i popatrz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

asiulka

Post » Wto sie 24, 2004 22:57

oj sorki zle wpisalam aukcje
to jest tak kocurek w 50% rosyjski za 50 zl z warszawy
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30141790

kot birmanski juz ostatnia sztuka za 150 zl
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30115111

ale jest tyle zwyklych kotow i takie sliczne
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

asiulka

Post » Wto sie 24, 2004 23:10

asiulka pisze:kot birmanski juz ostatnia sztuka za 150 zl
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30115111

to jest jakas pseudohodowla, raczej nie polecam :roll:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro sie 25, 2004 0:33

Tak naprawdę- to niewielka jest róznica pomiedzy kotkiem np. 8-miesięcznym, a dorosłym. Maluch zupełny- to tak do 6 miesiecy. Max!
Z hodowli ludzie kupuja co najmniej 3-miesieczne kociaki. Zanim zdecyduja sie ich pozbyc drogą "oddam w dobre ręce"- zazwyczaj mija więcej niz 3 miesiące. :roll:
Albo szukaj dachowca z przedłuzona sierscia (jeśli MUSI byc maluch), albo pogrzeb po hodowlach (czasem "idą" taniej kociaki, które się "nie sprzedały"). Ale to trudno :roll:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro sie 25, 2004 1:13

A jeżeli mogę poradzić, to lepiej weż dla dziecka kota przynajmniej rocznego.. Mały kot, jeżeli syn jeszcze nie miał do czynienia z kotami, jest kotem rozbójnikiem, duży to kot bardziej ustatkowany, mówię z własnego doświadczenia.. A tak wogóle poza tymi wszystkimi argumentami, to pamiętaj, że odpowiedzialność za kota bierzesz TY jako osoba dorosła, nie Twój syn.. On może dużo lubić, ale opieka nad kotem spadnie na Ciebie.. I dobrze, byś zdawała sobie sprawę z tego. To jest małe dziecko przecież jednak. Ja też mam dzieci i wiem, że czaszami mają zachcianki, które ja nie bardzo mogę spełnić :wink:
Bo, wybacz, może się mylę, ale chwilami wydaje mi się, że to ty koniecznie chcesz mieć persa, bo dzieci w tym wieku nie rozróżniają aż tak ras kotów....chyba.. sorry jak się mylę.... :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro sie 25, 2004 8:51

pisałam już że mieliśmy małego kotka, był z nami pół roku, a znajomi mają persa małego ślicznego i mateusz zakochał się w nim!! a mi osobiście też podobają się dułgowłose więc jesteśmy jednomyślni z moim dzieckiem i szukamy MŁODEGO , DUŁGOWŁOSEGO CHŁOPCA, I MAMY CZAS , JESTEŚMY CIERPLIWI , nie chcę brać czegoś na siłę żeby potem były problemy...bądzcie rozsądni i jeżeli macie ochote to pomóżcie szukać takiego jak opisałam :wink: ,pozdrawiam :1luvu:

FERINA

Post » Śro sie 25, 2004 8:57

Ferino, skoro jak piszesz, nie jest to sprawa bardzo nagląca, czy nie rozważaliście zaoszczędzenia pieniążków na persa? Nie jest to rasa niewyobrażalnie droga, rok temu na jakimś pokazie hodowczyni oferowała persiki za 400 zł (z rodowodem). Przy odrobinie samozaparcia da się zaoszczędzić :), a pewnie i tak będzie szybciej niż czekać na to, że ktoś nie będzie chciał malucha...
Zdarzają się, co prawda nieodpowiedzialni nabywcy, którzy rezygnują z zakupionego kota (ostatnio 6-miesięczny norweg :( ), ale zwykle domagają się sporej sumki za takiego kotka, więc to zapewne nie będzie dobre rozwiązanie :(

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Śro sie 25, 2004 10:24

a nie uważasz że koty które są do sprzedania szybciej znajdą dom, albo jest mniej prawdopodobne że znajdą się na ulicy niż osoby które chcą z różnych przyczyn pozbyć się zwierzaka? po pierwsze chcemy pomóć jakiemuś biedakowi , po drugie, pisząć że mamy czas , miałam na myśli koniec sierpnia- początek września(najlepiej by było), a wtym okresie w związku ze szkołom mam dużo wydatków a jestem sama z dzieckie. :wink:

FERINA

[poprzednia][następna]