K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 22:12 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Kocuria pisze:
Sake jest śliczna, tylko była jeszcze cokolwiek trzepnięta po usypiaczu. łagodna na pierwszy rzut oka.

łagodna to mało powiedziane, jest bardzo miziasta i baaardzo chętnie pcha się na kolana i chce, żeby ją głaskać do tego mruczy już na sam widok ;)
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto maja 03, 2011 0:39 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

queen_ink pisze:
Tweety pisze:Jedynie do Dobrego Weta pójdzie kociak z Nowosądeckiej (tutaj uzbieranie pieniędzy na głowie Queen_ink) i w ostateczności trafi (jak się zwolni miejsce) kot zgłaszany przez Annę09, jak osoby, które go znalazły, opłacą co niezbędne.

To nie wiem, czy dam radę sama, bo mam uzbierać na Benię i na szczepienie pięciu chłopaczków u Kingi.

prawdę mówiąc z wiedzą byłam na etapie tego co pisze Kinga o maluchach. Czy w takiej sytuacji dasz radę zorganizować jakiś grosz na chłopaka? Tzn, my tu wszyscy (mam nadzieję) będziemy się starać ale czeka nas ostra gimnastyka :(
Akima ma wziąć jutro ode mnie 2 siatki fajnych ciuchów na bazarek (które ktoś nam sprezentował) tylko, że to wszystko taki kieszonkowo-młodzieżowy rozmiar ale ponoć na miau i takie rozmiary są chodliwe :wink:
Sylwia ma też zmolestować swoich znajomych w temacie przenicowania szaf i zakamarków pod kątem fantów dla kociaków.

Wieści z Dobrego Weta: Nosek, gdyby nie ten FIP, to byłaby .... całkiem zdrowa.... Świetny apetyt, normalnie się załatwia, brzuszek się goi. Tylko, że ten brzuszek też jej się powiększa :cry:

No i dzisiaj Karaluch pożegnała Abarta :cry: Rano był z nimi jeszcze Robert u Dudy ale po południu już było widać, że zaczyna się męczyć.

Myślę, że jak na jeden dzień to już wystarczy tych wrażeń...

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto maja 03, 2011 5:59 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Zapraszam na bazarek: kolczyki dla dziewczynki, może komuś przydadzą się na komunię? (wiem, wiem, teraz daje się laptopy i smartfony)
viewtopic.php?f=20&t=127280
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto maja 03, 2011 8:23 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Na Kocimskiej jest strasznie głośno: Benia i Sake wrzeszczą jak obdzierane ze skóry. Sake kuwetkowała normalnie, nie interesuje się na razie brzuszkiem. Przeniosłam ją do klatki po Lolku, bo takie niskopienne jak ja mają problem z obsługą górnych klatek. Króliczą odkażę wieczorem.

TEMIDY NIE OBSŁUGUJĘ!!! Rzuciła się na mnie przy wymianie misek, potem próbowałam jej zakroplić oczy, ale bez skutku. Obawiam się, że wieczorem sytuacja się powtórzy. Jeśli ktoś jest w stanie podejść i to zrobic, to bardzo proszę. Te jej oczy są straszne.

W cat-roomie wypuściłam z klatki Torfika (dał się wyjąć bez rękawic :mrgreen: ). Niech lata luzem. Mały jakiś niefajny, ale apetyt ma.

Koty dostały dzisiaj mieloną wołowinę, nawet Niunia podeszła, a Lolek to mało klatki nie rozwalił. :)

Zabrałam mięso z lodówki, sparzę i podam im wieczorem.
Doniosłam trochę feliksów w saszetkach.

Intestinal suchy na wykończeniu, jedna duża pucha na suche też pusta.
Obrazek

miszelina

Post » Wto maja 03, 2011 8:39 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Gdzie można taniej niż u weta kupić mokre żarcie Hills urinary c/d (Leoś) i intestinal (Stalka)?
Lubią bardzo...
Na razie im kupuję po saszetce, ale chętnie dotarłabym do tańszego źródła, jeśli istnieje

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto maja 03, 2011 9:42 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Annazoo pisze:Gdzie można taniej niż u weta kupić mokre żarcie Hills urinary c/d (Leoś) i intestinal (Stalka)?
Lubią bardzo...
Na razie im kupuję po saszetce, ale chętnie dotarłabym do tańszego źródła, jeśli istnieje

Mają w Krakvecie, można zamówić.
Obrazek

miszelina

Post » Wto maja 03, 2011 9:48 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

miszelina pisze:
Annazoo pisze:Gdzie można taniej niż u weta kupić mokre żarcie Hills urinary c/d (Leoś) i intestinal (Stalka)?
Lubią bardzo...

Mają w Krakvecie, można zamówić.

Sprawdzę ceny jak wrócę. Bo teraz mam podwójny transporter i Stalkę+Leosia do weta :wink: Stalka odrobaczanie i kontrola.
Leoś - wiadomo.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto maja 03, 2011 11:06 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

miszelina pisze:TEMIDY NIE OBSŁUGUJĘ!!! Rzuciła się na mnie przy wymianie misek, potem próbowałam jej zakroplić oczy, ale bez skutku. Obawiam się, że wieczorem sytuacja się powtórzy. Jeśli ktoś jest w stanie podejść i to zrobic, to bardzo proszę. Te jej oczy są straszne.

u nas niestety to samo, więc nie pomożemy :(

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto maja 03, 2011 11:24 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Kocuria pisze:
miszelina pisze:TEMIDY NIE OBSŁUGUJĘ!!! Rzuciła się na mnie przy wymianie misek, potem próbowałam jej zakroplić oczy, ale bez skutku. Obawiam się, że wieczorem sytuacja się powtórzy. Jeśli ktoś jest w stanie podejść i to zrobic, to bardzo proszę. Te jej oczy są straszne.

Patent na Temidę ma vanja - wczoraj GOŁĄ RĘKĄ wyciągnęła ją z klatki, podczas zakrapiania panna ani drgnęła. Kiedy ja sprzątałam z kocyka to, co narobiła i zmieniałam zaświnione miski - obrywałam po rękawicy zębami i pazurami z taką siłą, że czułam na dłoni.

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto maja 03, 2011 11:25 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

jej siostra pisze:
Kocuria pisze:

Patent na Temidę ma vanja - wczoraj GOŁĄ RĘKĄ wyciągnęła ją z klatki, podczas zakrapiania panna ani drgnęła. Kiedy ja sprzątałam z kocyka to, co narobiła i zmieniałam zaświnione miski - obrywałam po rękawicy zębami i pazurami z taką siłą, że czułam na dłoni.

vanja dzisiaj podjedzie wieczorem

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto maja 03, 2011 11:39 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Tweety pisze:No i dzisiaj Karaluch pożegnała Abarta :cry: Rano był z nimi jeszcze Robert u Dudy ale po południu już było widać, że zaczyna się męczyć.

Śpij maleńki (*)
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto maja 03, 2011 11:47 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:vanja dzisiaj podjedzie wieczorem

Wiem, i sama jej będzie zakraplać oczy. Ja tego kota nie dotykam.
Obrazek

miszelina

Post » Wto maja 03, 2011 11:57 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

miszelina pisze:Na Kocimskiej jest strasznie głośno: Benia i Sake wrzeszczą jak obdzierane ze skóry. Sake kuwetkowała normalnie, nie interesuje się na razie brzuszkiem. Przeniosłam ją do klatki po Lolku, bo takie niskopienne jak ja mają problem z obsługą górnych klatek. Króliczą odkażę wieczorem.

bo Sake nie lubi zamknięcia ;) w transporterze też krzyczała ile sił, a jak wyszła i weszła na kolanka to już tylko mruczała :D
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto maja 03, 2011 13:53 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Jakieś bure mi siedzi na balkonie od rana. Dałam mu jeść - podstawiłam miskę pod nos - nie uciekł :roll: Głodny też za bardzo nie był. Wstał, przeszedł się po balkonie i napił z wody z drugiego końca, w tym czasie czająca się za nim również od rana sroka ukradła jedzenie. Przypomina trochę Muńka. Mam nadzieję, że sobie pójdzie.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto maja 03, 2011 14:53 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Wróciłam właśnie - dziś wystawię bazarki ile dam rady

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

[poprzednia][następna]