[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 21:19 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

:(
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Sob kwi 30, 2011 20:33 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Akcja stanęła- 2 tygodnie bez sterylizacji. ;-(((((
kotki cięzarne biegają....a pytac o sterylki można pod koniec maja;-((( nie wiadomo skąd przylatują wielkie cięzarówki na jedzonko, chyba na osiedlu wiszą ogłoszenia o darmowej stołowce na lisiarni- musze to sprawdzić;-P

Zabawa z Łapką, która dostała pierwszą ruję trwa-wkurzona na maxa rezydentka !
Dzieki Szymon za podarki dla Łapki; i korepetycje;-) Omegan śmierdzi jak zgniłe ryby ale licze na efekty bo mała wyglada jakby kosiarka po niej przejechała! 8O

pzdr
Obrazek

aya13

Post » Nie maja 01, 2011 13:40 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Właśnie wróciłem z karmienia, ta nowa czarna z brzuchem dalej jest, chyba się wprowadziła na stałe.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon maja 02, 2011 9:45 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Chyba potrzebny by był banerek do tego wątku. To w końcu duża akcja a mam wrażenie,że niewiele osób tu zagląda. Sama bym go podpięła, inni pewnie też. Często jest tak,że trafiam na jakieś wątki właśnie poprzez banerki.
Ja niestety nie umiem go zrobić. Ale może kogoś pięknie poprosić?
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pon maja 02, 2011 11:22 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Wysłałem właśnie maila z prośbą do Kasi która robiła nam dotychczas ulotki i banerki dla pkdt. Mam nadzieję że znajdzie czas.

ssb

Post » Pon maja 02, 2011 19:14 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

mała aktualizacja info o akcji na stronie pkdt:
http://pkdt.pl/nasze-akcje/akcja-orunia-lisia-ferma

wstawiłem m.in. zdjęcia w większej rozdzielczości.

ssb

Post » Pon maja 02, 2011 19:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Poprosiłam o banerek dla Was w banerkowie :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon maja 02, 2011 19:21 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Banerek i pozdrowienia :)

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126632][img]http://miau5.republika.pl/lis.gif[/img][/url]
Krzysiekbolo

Post » Pon maja 02, 2011 19:39 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzieki Marea- baaardzo sie przyda banerek.
Licze, ze Kasia tez ruszy z tematem i jakieś wydarzenie na fb PKDTsię w końcu pojawi.

Szymon właściwie z pierwotnego stada jak zrobiłam 13-ta sterylke zostały 2 kotki do sterylki. Myślałam ze damy rade, ale teraz gdy przychodza ciągle nowe, w tym te bardzo zaciązone to liczba ta staje się juz nie do ogarnięcia.
Łapke muszę wysterylizować a to ostatnie miejsce. Nie wiem, czy te guzki z cycuszków jej zejda po sterylce....martwie się o nią i jej kichanie. Przez to może stracić szanse na adopcje bo nikt nie chce tak długo czekać (2 osoby chciały ją wziąć 3 tygodnie temu).

Musimy wytrzasnąc te sterylki, bede cisnąc z tym pismem, może jak ustna zgoda bedzie ze strony spółdzielni to nasz wet zrobi a konto, ale sterylizacje przez brzuchol to ryzyko widząc co się stało czarnej kotce tak sterylizowanej.

Bede dziś rozmawiać z p. bozeną co z tą opcją związaną z fakturą.
:kotek:
Ostatnio edytowano Pon maja 02, 2011 19:45 przez aya13, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

aya13

Post » Pon maja 02, 2011 19:43 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dziękujemy Krzysiekbolo :D
Pozdrowienia od wszystkich lisków :ok:
Obrazek

aya13

Post » Pon maja 02, 2011 20:44 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzięki Bolo :kotek:

ssb

Post » Wto maja 03, 2011 12:37 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Witam ponownie,po sporej przerwie, ponieważ mój kocur miał wypadek. Wyobraźcie sobie, że jakiś drań skończony skur******** kopnął go lub rzucił kameniem prosto w pysk. To duży, zdrowy, silny, kocur, który rządzi w okolicy. Wet potwierdził, ze takiego uszkodzenia mógł dokonać tylko człowiek;( Zdrutowana szczęka, brak lewego dolnego kła, dwa pozostałe złamane, ząbki z przodu dolne te małe całkiem wypadną, szwy na wardze dolnej. Masakra, jestem wściekła. Na szczęście juz Maciuś dochodzi do siebie, ale na początku było ciężko nawet nie pił.
Co najciekawsze, Cali była na początku płochliwa i nieśmiała, ale nagle jak nie wyskoczy i nie usiądzie na parapecie i patrzy się na trawik, zobaczyłam, ze sie patrzy na Maciusia leżacego na trawie. Mysle a wyjde do niego pewnie sie grzeje jak zwykle i właśnie wtedy znalazłam go z rozwaloną szczęką. Pokazała mi. Wróżka mała.
Calineczka jeszcze trochę katarzy, ale to cudowna kociczka, miałam wiele kotów, ale jeszcze nie taką mądrale :P Cwaniak z niej, śpi mi na głowie w łóżku szuka tylko zeby się na mnie położyć, bo najcieplej, je z ręki i zyskała ze wzgl. na katar przezwisko : Sysunia :) Na dniach podeślę nowe zdjęcia do ogłoszenia, tylko jest niesamowita pieszczocha i szkoda by ją było oddać na kota podwórzowego, szczególnie, że tak wzorowo kuwetkuje.
Narazie po tej akcji postanowiłam jej nie wypuszczać na dwór.

Iskra22

Od: Wto kwi 26, 2011 23:11

Post » Wto maja 03, 2011 12:51 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Super ze obie małe sa nadal tak słodkie i stres po lecznicy szybko mija.
Ech te smarki trzeba podleczyć, cos musiały złapać w ostatnim tygodnie, ze obie kichają;-(
Bede czekac na zdjęcia.
Pozdrówka
Buziaki dla Calineczki;-)
Obrazek

aya13

Post » Wto maja 03, 2011 14:32 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dam znać, ja czekam z antybiotykiem, bo jednak moja dopiero co z grzybka wyszła a antybiotyk moze znow go uaktywnic. Podaje jej scanomune, kerabol, omegan i zobacze. Chce na jutro lub pojutrze zarezerwowac dla mojej sterylizacje wiec jak juz bede miała termin to sie odezwe czy uda mi się podjechac;-))
Nie spodziewałam sie ze maluszek z rują wróci;-))
p.s za kocurka Macka trzymam kciuki, sama jak zbierałam kase na lisiarnie w pracy, wszyscy kupili kalenadarze lub dali datki, a jedna osoba mi powiedziała, ze do kotów co najwyzej moze kamieniem rzucic, ze zawsze tak robi bo gdy im do ogródka sikają i to wina własciciela jak kot dostanie kamieniem!!! Niestety nawet w pracy z dziecmi (a pracujemy jako pedagodzy z trudnymi dziecmi) tacy idioci sie zdarzają;-((
Przykro mi ze Macius na takiego trafił;-)
Obrazek

aya13

Post » Wto maja 03, 2011 19:03 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dziś na obiedzie frekwencja była rekordowa: 50
(włączając w to domowego tłuściocha z sąsiedniego bloku).

Czarna kotka do jutra urodzi.

Jedzenia z zoolandii zostało mi na jeden dzień,
tzn. jakieś 4 kg suchego i kilka saszetek.
Ok 30 szalek i saszetek poszło na już odłowione w DT/lecznicy.
Całą resztę (poza tym co napisałem wyżej) zeżarły w 9 dni
(plus ze środków własnych: ok. 2kg wątróbek,
ok 10 kg serc, 2kg parówek i wołowiny, 1,5 kg suchej puriny).

Szkieletorek dostała antybiotyk.

Kotki już raz złapane do transportera nie współpracują.
Weszła ta co niedawno urodziła więc po konsultacji jej nie zamykałem,
siedziała tam z 10 minut jak nie dłużej.

ssb

[poprzednia][następna]