Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Hej,
witamy serdecznie. Dzisiaj u nas pogoda paskudna, więc siedzimy w domu. Przesyłam kilka fotek naszego chłopaka. Mam nadzieję, że widać na nich zmiany, jakie zaszły w Nero. Ogon nie jest już przyklejony do brzucha, na kilku fotkach pojawia się nieśmiały uśmiech:) Jak widzisz Nero chodzi na lince, bo nie puszczam go. Nie chcę, żeby się czegoś przestraszył i spanikował, a potem przy łapaniu przeżył stres. Smycz ma 5 mb, więc Nero ma pewną swobodę. Tak, jak Ci mówiłam. Nero dobrze je i żadnych problemów z nim nie ma. Czasami sie denerwuje, kiedy nagle podejdzie do niego pies, a lbo kiedy on go nie zauważy i na jakiegoś wpada. Jest to oczywiście zrozumiałe, przez ten jego problem ze wzrokiem. Pozytywem jest to, że łatwiej daje się uspokoić. Jak się do niego w takiej sytuacji zagada, to on reaguje na głos i "zapomina", że się przestraszył. Tak, jak wcześniej mówiłam ma swoich ulubieńców wśród psów, a za niektórymi nie przepada. Nero nie lubi zamieszania. Najlepiej, kiedy jest w miarę spokojnie i cicho. Denerwuje sie, kiedy jesteśmy na podwórku, a psy zaczynają szczekać. Zagaduję go wtedy, tarmoszę, żeby czuł, że to nie żadna katastrofa, a jedynie psy wymieniają zwyczajowe uprzejmości;) Mamy taką "rozmowną";) suczkę za płotem, więc psy czasami sobie gadają. Czasami zdarzy się jakiś przechodzień, którego trzeba docenić wrzaskiem.
Nero bardzo lubi, kiedy jest czesany.
Skany rachunków prześlę zgodnie z umową po powrocie z Grudziądza. Na razie mam paragony za szczepienie na wściekliznę i paliwo do Warszawy, do okulisty.
5.05 wyjazd. Mamy wizytę na 10-11.
Trzymaj kciuki za powodzenie. Niech chociaż jedno oko okaże się do "naprawienia". Najlepiej oczywiście oba!!!
To pozdrawiamy:)
J.D. pisze:Dziś ważny dzień dla Nerusia i jego koleżków Jokiego i Pepiego-zabiegi w Grudziądzu;
prosimy o![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()