proszę o zamknięcie / usunięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 01, 2011 16:14 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

Nie, z kotami wszystko w porządku :) Są na razie w schronie z mamą i dobrze by było gdyby z mamą poszły na DT bo są malutkie. Jak już trochę podrosną to Asia ma najprawdopodobniej dla nich domy (dla małych, bo dla kociej mamy chyba nie).
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie maja 01, 2011 16:43 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

dokładnie poza tym z domami dla Kociaków problemu nei am zawsze udawało mi sie maluchy wydać... więc o Kociaki się nei martwię bnardziej o mamusie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Nie maja 01, 2011 21:23 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

Jeśli się wcześniej transport nie znajdzie to ja raczej na pewno, w przyszłą niedzielę, będę jechała z Wałcza do Szczecina. Nie wiem czy dobrze zrozumiłam, że koty są w Trzciance ?

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Nie maja 01, 2011 22:06 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

Tak, koty są w Trzciance, mj_ może je dowieźć do Wałcza. Jutro będę wiedzieć jaka jest sytuacja u mnie.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie maja 01, 2011 22:43 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

Nie, nie skazala ich, a uratowala. Sterylka aborcyjna- cos okrutnego i nie do zaakceptowania. Co to za roznica czy zabija sie kocie z brzuszka Mamy czy juz po urodzeniu? Ze niby KociaMama nie zdazy je pokochac? Mord jest mordem. (...)

Interwencja. Aleba

szaput

Od: Czw lip 08, 2010 18:24

Post » Nie maja 01, 2011 22:56 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

szaput pisze:Nie, nie skazala ich, a uratowala. Sterylka aborcyjna- cos okrutnego i nie do zaakceptowania. Co to za roznica czy zabija sie kocie z brzuszka Mamy czy juz po urodzeniu? Ze niby KociaMama nie zdazy je pokochac? Mord jest mordem. (...)

Interwencja. Aleba

No i mamy porównanie do nazimu...
A płody zjadamy na kolację...
najszczesliwsza

Post » Pon maja 02, 2011 0:20 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

szaput pisze:Nie, nie skazala ich, a uratowala. Sterylka aborcyjna- cos okrutnego i nie do zaakceptowania. Co to za roznica czy zabija sie kocie z brzuszka Mamy czy juz po urodzeniu? Ze niby KociaMama nie zdazy je pokochac? Mord jest mordem. (...)

Interwencja. Aleba

czyli według Ciebie lepiej skazywać koty na takie warunki?

http://www.kocipazur.org/index.php?id=288

ciąża i poród są ogromnym obciążeniem dla kotki, komplikacje okołoporodowe mogą się skończyć dla niej tragicznie, dlatego w miarę możliwości lepiej ją przed nim uchronić.

Płody nie czują bólu przy całej operacji, nie byłyby w stanie samodzielnie przeżyć poza organizmem matki.

a OBRZYDLIWE to są porównania, których używasz.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 02, 2011 6:37 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

wybaczci dziewczyny ale ten wątek nei jest od obrażania i ubliżania... każdy ma swoje zdanie możecie uważać, że źle zrobiłam nie pozwalając śpic kilkudniowych kociaków ale zrobiłam tak i tego nei zmienimy ,,,w ątek założyłam bo szukam domu a nei po to by nagle potworzyły się obozy i żeby dochodziło do wojny pomiędzy nami bo każda ma inne przekonania....

mj_liberian_girl

Post » Pon maja 02, 2011 7:30 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

Szaput, radzę zmienić forum, bo tutaj poparcia ze swoimi poglądami nie znajdziesz.
Nie wiem dokładnie jaka była sytuacja w schronisku, dlatego nie będę ferować żadnych wyroków, ale wg mnie błędem było nie zrobienie kotce sterylizacji aborcyjnej. Wiem jednak jakie jest podejście do takich sterylizacji w małych miejscowościach, moja mama też miała problem ze znalezieniem weta właśnie w okolicy Trzcianki, który by zechciał przeprowadzić taki zabieg u wolnożyjącej kotki.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon maja 02, 2011 8:28 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

Z tego co wiem to schronisko zadecydowało, że kotka urodzi.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon maja 02, 2011 8:32 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

Catnaperka pisze:Z tego co wiem to schronisko zadecydowało, że kotka urodzi.

A skąd to wiesz?

Bo mi się w głowie nie mieści!

Schron decyduje, że kotka ma urodzić, ale potem chce uśpić kocięta, a cudownie ratuje je mj_liberian_girl

:?: :?: :?: :?: :?: :?:
najszczesliwsza

Post » Pon maja 02, 2011 8:58 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

Podziwiam Asiu, że żadne brzydkie słowo Ci sie nie wyrwało :? Tylko, jakoś inni nie mogą się powstrzymać :twisted: przed kontynuacją .

Więc jak też - Szaput , jestem zdecydowanie po Twojej stronie. I kilkudziesięciu moich znajomych w dużych miastach :mrgreen:
Poza używaniem słow , które ktoś 'może' uznać za obraźliwe i ciągnąć potem w nieskończoność taką dyskusję agresywną. I naraża na taką niby ironię...
Płód jest unerwiony - odczuwa ból. Kotka ma świadomość utraty dzieci. I juz na ten temat w tym wątku się nie wypowiem :lol:

I może by się skupic na szukaniu pomocy ? Asiu, CatAngel już wie :mrgreen: :?: Ogłoszenia już, czy jak małe podrosną? O kotce? Zasponsoruję ogłoszenia dla niej - jeśli osobno - tylko powiedz.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon maja 02, 2011 9:36 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

to nie jest wątek o sterylkach aborcyjnych i eutanazji, takowy już jest. potrzebny jest dom dla mamusi kotków bo kotki domki mają znalezione. to nie jest wątek mirki_t gdzie tylko rozpętują się nowe kłótnie. to wątek o kotach które zostały urodzone więc chyba lepiej na nich się skupić a nie dziamgolić i zanieczyszczać wątek. za kilka stron takich dyskusji nie będzie wiadomo o co w ogóle tu chodzi.

malvinh

Od: Pon gru 06, 2010 18:18

Post » Pon maja 02, 2011 14:37 Re: Kotka z małymi w schronie !!!

w związku z takim dziwnym podejściem neiktórych osób ( chodzi tu o podjudzanie i atakowanie innych) wątek zamykam, Koty znajda dom i wszytsko zostanie załatwione już poza w takim razie)
the end

mj_liberian_girl

[poprzednia]