Devony, devony - trzecia setka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 27, 2010 21:18 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

yogusia pisze:Wyżej była rozmowa o ciemnej wydzielinie z oczu. Pati też taką ma. Na zdjęciu powyżej u Sisay tez kotek ma i teraz pytanie: to norma u devonów czy nie? Weterynarz powiedział, że to nic poważnego. Może to normalne ropki?

Moja devonka nigdy takich ropek nie miała. Ma zawsze czyste oczka.
Natomiast birmanka ma notorycznie wydzielinę z oczu i codziennie muszę ją czyścić .

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Pt sie 27, 2010 22:10 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Mój rudy kocurek to ma od zawsze. Dewonka też ma, jest rudą pointką jak widać.
Może to jakaś cecha rudych i rudopodobnych? 8) :wink:

Chętnie bym się tego pozbyła, bo wkurzające jest :?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro wrz 29, 2010 10:41 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

nasz Devonek ma caly czas wydzieline - nawet po leczeniu ale nie ma zadnych oznak stanu zapalengo , to czyscimy tylko codziennie.

mam pytanie:
jaki szampon z serii Bio-Groom polecacie? chodzi o czarnego pointa ktoremu dopiero rosnie siersc, szorstkowlosa
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Śro wrz 29, 2010 12:46 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Możesz np.dobrac szampon do koloru siersci ,mozesz kupic zmiekczajacy itp. Nie tylko Bio-groom ma dobre szampony (kot z Nexusa :roll: ?),chociaz ja je sobie chwalę .Jesli masz jednego kota,to warto kupic mniejsze opakowanie,bo Biogroom jest bardzo wydajny. Ja kąpię wszystkie moje koty,ale dwa z devonow troche czesciej-tak raz na 3 miesiace.
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Śro wrz 29, 2010 18:25 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Ja używam Chris Christensen i bardzo sobie chwalę, trochę wyższa półka niż Biogroom, cenowa też, ale naprawdę sobie chwalę i dla psa i dla devona, zwykłego kota nie kąpię.
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Pt paź 29, 2010 12:59 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

O, zaznaczę sobie wątek. :)
Pozdrawiam wszystkich za-dewonionych. :)

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pt paź 29, 2010 16:49 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

mrr masz świetny podpis :1luvu: ten poprzedni tez mi się podobał .
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Post » Pt paź 29, 2010 16:50 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

yogusia pisze:Ja używam Chris Christensen i bardzo sobie chwalę, trochę wyższa półka niż Biogroom, cenowa też, ale naprawdę sobie chwalę i dla psa i dla devona, zwykłego kota nie kąpię.

Yoga powinna się obrazić za to stwierdzenie :wink:

FluszakPluszak

Post » Pt paź 29, 2010 17:45 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

FluszakPluszak pisze:
yogusia pisze:Ja używam Chris Christensen i bardzo sobie chwalę, trochę wyższa półka niż Biogroom, cenowa też, ale naprawdę sobie chwalę i dla psa i dla devona, zwykłego kota nie kąpię.

Yoga powinna się obrazić za to stwierdzenie :wink:

eee tam ona się cieszy, że jest zwykła i nie musi się kąpać :twisted:

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Sob paź 30, 2010 20:56 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

FluszakPluszak pisze:mrr masz świetny podpis :1luvu: ten poprzedni tez mi się podobał .

Dziękuję. :) Nasz Rudy kocha cały świat, nawet takie nie wiadomo co jak niemowlę. :)

yogusia, kiedyś mnie pytałaś, jak tam cavalierkowe plany. Jak się urodził miot, z którego mieliśmy wziąć cavalierkę, to zaszłam w ciążę. I stwierdziliśmy, że to byłoby za dużo szczęścia naraz... Może jak mały będzie miał ze 2 latka, albo 3 - zależy, jak będzie się zachowywał wobec zwierząt.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Nie paź 31, 2010 8:14 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

No to gratuluję :ok: a marzeń o cavalierze nie porzucaj, to naprawdę świetne pieski dla rodzin z dziećmi o ile dzieci są od początku uczone jak postępować z psem, bo to delikatne pieski, życzę spełnienia tych marzeń :)

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Nie paź 31, 2010 10:12 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

dzieki za rady odnosnie szamponow.. tak to kotek z Nexusa a jako ze nie mialam nigdy Devonka to korzystam chetnie z rad. mojego drugiego kotka nie bede prała bo czysciuch z niego bardzo :)

ale Devonka by sie przydalo :lol: mozecie polecic szampony tak konkretnie? chodzi o firme?

kotek ma na razie dosc krociutka siersc, szarstką :)
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Sob kwi 30, 2011 10:16 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Witam Was devoniarze :)

pierwszy raz piszę na miau, choć podczytuję Was od dawna...
ja jeszcze niekociasta jestem ale zgłębiam temat devonków, bo to własnie kocurek którego chcę, o którym marzę... przeczytałam już setki stron o tej rasie, przygotowuję się więc narazie teoretycznie, jednocześnie bedąc na bieząco z zapowiedziami miotów w hodowlach ;)

Pozdrawiam Was i Wasze devonki :)
Buziaki, enka z Baśką :)
Obrazek

enkaomenka

Od: Sob sty 08, 2011 11:28

Post » Nie maja 01, 2011 15:11 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

enkaomenka pisze:Witam Was devoniarze :)

pierwszy raz piszę na miau, choć podczytuję Was od dawna...
ja jeszcze niekociasta jestem ale zgłębiam temat devonków, bo to własnie kocurek którego chcę, o którym marzę... przeczytałam już setki stron o tej rasie, przygotowuję się więc narazie teoretycznie, jednocześnie bedąc na bieząco z zapowiedziami miotów w hodowlach ;)

Pozdrawiam Was i Wasze devonki :)

Witamy :)
Jesli coś można zasugerować - pomyśl o dwóch kotkach. Devony są stadne i uwielbiają towarzystwo :)
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie maja 01, 2011 18:36 Re: Devony, devony - trzecia setka :)

Jowita, nie wiem jak ogół devonków, ale moja znakomicie obeszłaby się bez żadnego kociego towarzystwa... pod warunkiem, ze zrezygnowałabym z pracy, dzieci, obowiązków domowych i w ogóle całego swojego życia i była tylko dla niej 24/7 :twisted: :lol:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

[poprzednia][następna]