Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
karolcia_nfo pisze:najmysia pisze:KrzysiekM pisze:Mam pytanko do Łodzian - jak dojechać komunikacją z dworca Fabryczna do Zgierza i jak długo się jedzie?
Drugie pytanie - czy ktoś zna miejsce na nocleg, które nie powalałoby cenami i dobrze skomunikowane z wystawą (nie mam samochodu)?
Ja bym pojechała z pod dworca 57 do Sienkiewicza, wysiadła przy Galerii łódzkiej kawałek doszła do tramwaju 11 i praktycznie dojeżdzam prawie pod samą halę. Z resztą pewno sama będę jechała 11-stką.
Co do hotelu polecam blisko hali http://www.hotelgrosik.pl/plan.html#
tylko to mały holtelik, więc radzę już rezerwować.
11 już nie jeździ do Zgierza bo tory są w złym stanie. Planowano połączyć tą linią Zgierz-Łódź-Pabianice ale nic z tego nie wyszłoW zamian do Zgierza jeździ teraz tramwaj lini 16 (16A do jeżdża tylko do Helenówka). A nie lepiej byłoby przejechać dwa przystanki tramwajem 9, 12 lub 13 do Kościuszki/Zachodnia
![]()
Co do autobusu 51 to proszę nie wsiadać w 51A bo on dojeżdża tylko do Okólnej (Łagiewniki).
na co proszę?Roulett pisze:proszę uderzać na hadu 4507015 =)
nie ma sprawy, możemy na haju uderzać, żaden problemRoulett pisze:proszę uderzać na HAJU'
Myszolandia pisze:A czy z łodzianek ktoś wybiera się na tę wystawę w roli widza?
najmysia pisze:Tak, trzeba kupić bilety
Użytkownicy przeglądający ten dział: s.werka.s.s, SMK1 i 5 gości