Przygarnę koteczka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 11:55 Przygarnę koteczka

Ciotki... może Wy mi pomożecie znaleźć kota ? ;-)

Szukamy z narzeczony kociaka , wiek i płeć bez znaczenia, ważne żeby nie bał sie psów ( mamy nieco narwanego buldoga[w sensie ze żywiołowy] ) nasz psiak lubi koty ale każdy dorosły sie go boi bo jak to na buldoga przestało on sie cieszy całym ciałem bo ogonka mu brak, do tego wydaje rózne dzwieki co powoduje szybką niechęć kota do zapoznania sie z naszym małym natrętem.

Miekszamy w bloku na parterze, mamy ogród, chcemy kotka wychodzącego, okolica jest bardzo bezpieczna, spokojna, na osiedlu mamy kilka kotów, i bodajże 3 kocice, ciachnięte niedawno, kilka z nich bywało u nas już na balkonie, niestety każdy na widok psa daje noge.

Jeden z nich jest całkiem odważny bo przy zamknietych drzwiach balkonowych potrafi drażnić Billiego przez szybe np bawiac sie zabawkami Billiego które on uwielbia wynosic na balkon lub ogród.
Rudy jest cwany, przychodzi no nas zazwyczaj w późnowieczornych godzinach kiedy zaspany Billi nie ma juz ochoty biegac i przekonywac kota ze zabawa z 16 kilogramowym psem moze byc fajna, miauczy pod balkonem, wejdzie do pokoju, rozłoży sie na komodzie i czeka na jedzonko.
Rudy lubi inne koty wiec pewnie czesto beda mieli okazje sie razem bawic z naszym nowym członkiem rodziny.

Oczywiscie wszystkie procedury adopcyjne są mi znane, jestem członkiem suwalskiego oddziały TOZu ;-)

To jak, jakies propozycje?

aaa nie mamy jak po kotka dojechac, tzn , Bogus dzisiaj pojechał do anglii naszym autkiem które tam zostaje u jego brata a on wraca samolotem, ewentualnie na jakas niedaleka trase do 100km moglibysmy pozyczyc auto od jego rodziców.
Także jeżeli kocio byłby z daleka to bardzo bym chciała zeby jakos pomóc z przetransportowaniem kociaka ;-)

Pozdrawiam
Emi
Im bardziej poznaje ludzi - tym mocniej kocham zwierzęta.

Pozdrawiamy - Emi i Billi

bulefka

Od: Wto kwi 11, 2006 20:51

Post » Sob kwi 30, 2011 12:37 Re: Przygarnę koteczka

Zajrzyj do tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=125704&hilit=+stanis%C5%82aw%2A&start=0

Wszystkie koty znają się z psami.
Aktualnie do adopcji są:

Carmen201 pisze: Link do filmu o Pani Basi i Zwierzakach: http://www.youtube.com/watch?v=C4d4eRQdK14&hd=1
ZWIERZAKI POSZUKUJĄCE KOCHAJĄCYCH DOMÓW - opisy Pani Basia + ja swoje spostrzeżenia po wizycie, zdjęcia Jarek z Fundacji (plus pojedyncze moje):

KOCIASTE:

Obrazek KAROLCIA w typie rasy rosyjskiej niebieskiej; bardzo żywa, energiczna Kotka, trzeba zamykać przy niej wszystkie szafki i szuflady, ponieważ potrafi się włamać i zaprowadzić tam swoje porządki; bardzo lubi głaskanie i spanie z opiekunem ale wobec nowopoznanych jest nieufna; ma ok. 8 lat, jest wysterylizowana;

ObrazekSIOSTRZYCZKA czekoladowa, łagodna, grzeczna i drobna Koteczka; powinna być jedynaczką ponieważ inne Koty często jej dokuczają; ma 6,5 roku, wysterylizowana;

Obrazek HOBBITlubi głaskanie, przesiadywanie na kolanach i spanie z właścicielem, może mieszkać z innym Kotem ale łagodnym bo Hobbitek kochany wobec ludzi innymi Kotami lubi rządzić; jest wykastrowany, ma 7 lat;

Obrazek HOBBITKA przeciwieństwo kolorystyczne i trochę też charakterologiczne dla Hobbisia - "brata bliźniaka"; spokojna, delikatna, subtelna Koteńka; jest wysterylizowana, ma 7 lat; ma też gluta, będziem leczyć;

Obrazek MADZIANEK duży czarny Kocurek, bardzo spokojny i łagodny, bardzo lubi być głaskany i drzemać na kolanach opiekuna, mruczeć, przytulać się i barankować; ma ok. 7 – 8 lat, może mieszkać z innym Kotem; przed adopcją będzie wykastrowany;

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob kwi 30, 2011 13:09 Re: Przygarnę koteczka

Szkoda, że to tak daleko ode mnie :( U mnie takie koteczki szukają domów wychodzących :(

Plamka ( u mnie na DT, zgoda z psami )
Obrazek

Glutek/Guzik ( u mnie na DT, leczymy gluta... psy raczej ok )
Obrazek

Bulwa ( mieszka na działkach, sprawa dość pilna :( psy pod znakiem zapytania )
Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob kwi 30, 2011 13:47 Re: Przygarnę koteczka

a nie udałoby sie jakos transportu wymyslic??

bulefka

Post » Sob kwi 30, 2011 13:52 Re: Przygarnę koteczka

Od nas na pewno, do Gdańska wieźliśmy, do Olsztyna... to i Suwałki dadzą radę ;)

Szalony Kot

Post » Sob kwi 30, 2011 14:02 Re: Przygarnę koteczka

bulefka pisze:a nie udałoby sie jakos transportu wymyslic??

nie mam pojęcia, czy coś w tamte strony się znajdzie :( zaraz gdzieś podpytam.
Kiedyś szukałam do Białegostoku i nic z tego nie wyszło :/
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 30, 2011 14:05 Re: Przygarnę koteczka

Kinia, do Białego to zawsze szukaj przez Wawę, ja mam kogoś, kto weekendowo jeździ do Białego, co dwa tygodnie. Kwestia zgrania.

Szalony Kot

Post » Sob kwi 30, 2011 14:40 Re: Przygarnę koteczka

Szalony Kot pisze:Kinia, do Białego to zawsze szukaj przez Wawę, ja mam kogoś, kto weekendowo jeździ do Białego, co dwa tygodnie. Kwestia zgrania.

Tak starałam się zrobić, ale nic się nie zgrało... :|

A tak wgl. to czy któryś z moich kotów wpadł w oko? ;) Bo nie wiem, czy tak bardzo intensywnie mam szukać tego transportu.. ;)
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 30, 2011 14:54 Re: Przygarnę koteczka

Plamka mi sie podoba i niebieska kicia od szalonego kota.

Ale poczekam jeszcze na inne propozycje.
Kotki tez musi zobaczyc moj narzeczony ktory aktualnie siedzi za kółkiem i jedzie do anglii. Wraca w czwartek wiec mysle ze do nastepnego weekandu podejmiemy decyzje.

bulefka

Post » Sob kwi 30, 2011 16:00 Re: Przygarnę koteczka

Szalony Kot pisze:To jest ogólny wątek kotów p. Stanisława, Karolcia jest trzecia.
viewtopic.php?f=1&t=120316

KAROLCIA w typie rasy rosyjskiej niebieskiej; bardzo żywa, energiczna Kotka, trzeba zamykać przy niej wszystkie szafki i szuflady, ponieważ potrafi się włamać i zaprowadzić tam swoje porządki; bardzo lubi głaskanie i spanie z opiekunem ale wobec nowopoznanych jest nieufna; ma ok. 8 lat, jest wysterylizowana;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kontakt do wolontariuszki Oli: carmen201@wp.pl
Telefon: 600 102 243

Wszystkie zwierzaki są zdrowe lub zostaną wyleczone przed adopcją. Wszystkie zostaną odrobaczone i zaszczepione, a także - jeśli jeszcze nie są - wysterylizowane.

Szalony Kot

Post » Sob kwi 30, 2011 17:52 Re: Przygarnę koteczka

Tu znalazlam pieknego kota, ktory szuka domu wychodzacego http://www.dogomania.pl/threads/206043- ... uka-domku-!

tarara

Od: Pt kwi 22, 2011 22:17

Post » Sob kwi 30, 2011 17:53 Re: Przygarnę koteczka

tarara pisze:Tu znalazlam pieknego kota, ktory szuka domu wychodzacego http://www.dogomania.pl/threads/206043- ... uka-domku-!

Ważne, żeby był sprawdzony na psiaki.
EDIT: Doczytałąm, jest sprawdzony :)

Szalony Kot

Post » Sob kwi 30, 2011 18:07 Re: Przygarnę koteczka

juz tam napisałam i czekam na odpowiedź

bulefka

Post » Nie maja 01, 2011 18:13 Re: Przygarnę koteczka

polecam takie niebieskie, ciekawskie z białym krawatem, mam takiego samego z Palucha, cudowny rozrabiaka ;) :ok:

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43