Trójmiasto - domek szuka pieska.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 11:10 Trójmiasto - domek szuka pieska.

Kilkanaście dni temu rozmawiałam ze znajomym z pracy, zeszło na moje koty i na miau. Kotów kolega to tak nie bardzo, ale z głupia frant spytałam, czy nie chce pieska przygarnąć, bo ich tu tyle mamy przecież. A kolega na to, że w sumie owszem, ze swoją dziewczyną się nad tym zastanawiają. Obiecałam im pomóc, niestety trochę się to odwlekło, bo po drodze zaliczyłam pobyt w szpitalu. No ale teraz zaczynamy szukanie - najlepiej, gdyby udało sie to jeszcze trakcie weekendu, żeby psiak i Duzi mieli dla siebie więcej czasu, zanim zacznie się praca.. Ale to już raczej troche późno wszystko.
Piesek nie powinien być duży. Najchętniej jak najmłodszy. Warunki będzie miał dobre - tereny spacerowe fajne. Poza tym zamieszkałby niedaleko mnie - więc wiedziałabym co u niego :)
Macie jakies propozycje? Zaraz będe dalej szukac sama, ale mam strasznie wolny net, więc ciężko idzie. A poza tym im więcej uszu i oczu otwartych, tym lepiej ;)
Najfajniej, gdyby psiak był z okolic Trójmiasta, przyspieszyłoby to adopcję...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob kwi 30, 2011 11:28 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

A byli na http://www.irasiad-zagubionym.pl/ ??
Są tam psiaki ze schronu i interwencji - ale już socjalizowane, przygotowane do adopcji, do domu, przebywają w dobrych domach tymczasowych, które mogą dużo o nich opowiedzieć (jak się zachowują w stosunku do innych psów, dzieci, kotów itd.) Może akurat?
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Sob kwi 30, 2011 11:38 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

Na razie jeszcze sami nic nie szukali, zdali się na mnie, bo wiedzą, że siedzę w takich rzeczach. Zaraz tam poszukam, ale wiadomo, że w pierwszej kolejności szukałam "u nas" ;)
Byłoby bosko, gdyby udało się ich przekonac do Sisi... ale kompletnie nie wiem, czy będą chcieli się podjąć takiego wyzwania...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Sob kwi 30, 2011 11:42 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

No właśnie :( a ona tak potrzebuje domu :(
Z dobrą opieką na pewno szybciej by doszła do siebie.

Sin

Post » Sob kwi 30, 2011 11:44 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

A nie wiesz w jakim jest wieku? Co do rozmiaru - nie wygląda na dużą... Mordkę ma taką słodką...
Nie wiem, kiedy dziewczyny będą na forum, żeby odpisać, nie mam do nich kontaktu żadnego.

KaleidoStar

Post » Sob kwi 30, 2011 11:47 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

Raczej młoda ale pewna nie jestem :roll:
dziewczyn nie znam ale chyba na 1 stronie był do nich tel...??

Sin

Post » Sob kwi 30, 2011 11:50 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

viewtopic.php?f=13&t=125560 tu jest tel do Weroniki...jakby co ;)

Sin

Post » Sob kwi 30, 2011 12:05 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

O super :D Ja jeszcze po chorobie trochę ciężko myślę :P

KaleidoStar

Post » Nie maja 01, 2011 12:52 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

Szanse praktycznie zerowe, ale zawsze trzeba próbować ;)
http://tablica.pl/oferta/amstaff-dan-cz ... D5Nug.html
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro maja 04, 2011 19:07 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

I jaka decyzja? ;)
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 05, 2011 8:16 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

Ciągle jeszcze nie oddali mi netu, stąd zwłoka.

Znajomi wybrali psiaka, burzliwie było, ale w końcu najbardziej przypadł do gustu polecony przez BinaDina..BinaDinę? (odmienia się?;))

Obiecali wysłać zdjęcia, jak się ogarną. A jak ja wyzdrowieję na tyle, że będę mogła ruszyć się z domu w celu innym niż lekarz, przejde się z nimi na jakiś spacerek :)

Dziękuje wszystkim za pomoc i zaangażowanie, dużo osób się zainteresowało, dobrze, że można tu na Was liczyć :)

Kolejny psiaczek znalazł dom :)

KaleidoStar

Post » Czw maja 05, 2011 13:48 Re: Trójmiasto - domek szuka pieska.

super :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kinia098