KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 21:05 Re: chatka

Dzieki Beatko wpis uzupelnie w poniedzialek :ok: juz nieduzo do obsady zostalo :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 29, 2011 21:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze: Co z jedzeniem mokrym dla Gracji bo sie konczy z tego co zauwazylam to nawet je.

Jadziu , jutro pójdę do Alaskana - zazwyczaj mają jakiś niewielki zapasik karm specjalistycznych- większe ilości trzeba zamawiać , ale Gracja z pewnością dostanie papu :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt kwi 29, 2011 21:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Oj Ewa nie wiem jaki jest obecnie u Ciebie stan kocioglowek ale chyba jestes daleko w tyle za nami :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt kwi 29, 2011 21:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:
jadziaII pisze: Co z jedzeniem mokrym dla Gracji bo sie konczy z tego co zauwazylam to nawet je.

Jadziu , jutro pójdę do Alaskana - zazwyczaj mają jakiś niewielki zapasik karm specjalistycznych- większe ilości trzeba zamawiać , ale Gracja z pewnością dostanie papu :)

Gosiu nie trzeba na raz duzo kupowac jedna puszka na 2 dni a suche ma takze po trochu sukcesywnie.

jadziaII

Post » Pt kwi 29, 2011 21:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Po wieczornym dyżurze z Alą (organizm mi się wściekł więc nie wiem czy do tej pory bym tam nie siedziała, a we dwie to szybko idzie).
Zdrowa - towarzystwo się straszne niejadki zrobiły 8O ani swojego mokrego z rana nie dojedli, ani suchego Gapie nie wyżarli - no ja ich nie poznaję... Ala została obleziona od razu przez 2 gremliny, które umieściły się na jej kolanach i zaczęły ugniatać. Gapa dał mi się pogłaskać, a młodej nie - może się trochę boi dzieci? Jego jedzenie i miseczka z łososiem są pod biurkiem - na dechach bał się jeść. Gremliny wolą surowego łososia, ale gotowanego też jadły. Na zdrowej poznikały miseczki - czy ktoś wie gdzie?
Gracja chętnie zjadła swoje mokre, ale suche jej nie podchodzi za bardzo :? w kuwecie luźne kupsko z lekka zielonkawe. Dziczka pod nią nie bardzo podobno pije, ale jak dałam jej extra porcję rosołku z łososia to wylizała ze smakiem - rybkę też jadła, ku żalowi Gracji, która nie dostała. Sake wymyziany (tak jak i Gracja) za wszystkie czasy, nakarmiony - odkąd ma większy "apartament" nie roi już takiego bagna w klatce :D O ile Coffie (?) nie przepada za rybą, to Józiu mnie za nią kocha - dostał dubeltową porcję, a pewnie i trzeciej dałby radę :lol: Dziczki posterylkowe ok, nie oglądałam brzuszków, ale chyba wszystko OK. Nie dostały jeść - tylko wodę. Pozostałą w związku z tym porcję jedzenia ( w przedsionku kwarantany- duży słoik), możecie albo zawieźć do schroniska, albo Józiowi dać "konkrety" a zupę z farfoclami dać dzikiej, co nie pije. Proszę o niewyrzucanie słoika - bardzo mi ich brakuje jak raz na czas dostanę łososia i muszę go przerabiać i słoikować na szybko :( Odbiorę albo z KCh albo gdzieś kiedyś - byle wrócił).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob kwi 30, 2011 8:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jednak z tego co pisze Alienor to Gracji lepiej odpowiada suche z/d z Royala wiem ze to drogie jedzenie ale kocina cos jesc musi.
Szkoda ze to z Hilsa jej nie pasuje bo jest cala 2 kg torba ale co zrobic :(
Ok 10 maja pojedziemy z nia do kontroli czyli po 2-ch tyg.
Czy niebieskie tabl. sa jej podawane teraz 1x w tyg. czy jest rozpiska w karcie niech ktos zerknie. /byly jeszcze 3 szt - to starczy do konca kuracji/

jadziaII

Post » Sob kwi 30, 2011 10:58 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Przedwczoraj jak sądzę dostała, wczoraj nie dawałam, tabletki są w witrynce za szkłem. Wszystko powinno być ok. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob kwi 30, 2011 15:05 Re: KC

Cookie rezerwuje dyzur niedziela 8.05 wiecz.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob kwi 30, 2011 17:06 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

poranny dyżur

Sake wyadoptowane - dzięki Jadzi, Wiesiowi i Gosi :D

trzy nowe nabytki
DODA - kotka niestety przerażona syczy i płaszczy się. Dostaje Augumentin i Reumocon ( czy jakoś tam) do jedzenia. Wszystko jest rozpisane nad klatkę oraz w segregatorze co wisi. Do kuwety dajemy ligninę, jeśli nie będzie jadla regularnie mokrego z lekami musimy ja zawieżć na convenie.

Dzicz - ze stalowej, po sterylce - obserwować czy je cokolwiek - siedzi w kontenerku w boksie 8

Burania ze schroniska dzis przywieziona - ranka po sterylce zaczęła ropieć, za wcześnie rozebrana z kaftanika albo zakaziła. Dostaje zastrzyk raz dziennie (jutro przyjadę) oraz maść na smarowanie ranki

dzięki Wiesiowi ściągnęliśmy z dziczki schroniskowej kaftanik, natychmiast zaczęła się myć, obserwujcie o ile się da brzuszek
czy się nie rozlizala, sterylka była 2 tyg temu, nie powinna :roll:

poza tym, musimy się umawiać raz na jakiś czas na porządki bo po prostu jest brudno, wiem ze na dyżurze nie ma czasu, ale musimy się jakoś z tym też poustawiać grafikowo. Kwarantanna - wyszorowałam puste boksy cifem, wytrzepalismy poslanka na dworze, meble i półki wymyłam w miarę możliwości. Nie myłam okien bo nie zdązyłam.

przydałby się odkurzacz - może ktos ma na zbyciu tylko tanio do odstąpienia. Zdrowej nie sprzatałam obcielam Gremlinom pazury i wyczyścilam oczka. Gapek nie zestresowany,

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob kwi 30, 2011 17:23 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Jednak z tego co pisze Alienor to Gracji lepiej odpowiada suche z/d z Royala wiem ze to drogie jedzenie ale kocina cos jesc musi.
Ok 10 maja pojedziemy z nia do kontroli czyli po 2-ch tyg. :/

Jadziu dziś kupiłam dla Gracji 5 saszetek mokrego jedzonka oraz 5 mokrych pasztecików RC dla wrażliwców .Zobaczymy co Gracja na to :)

gosiakot

Post » Sob kwi 30, 2011 18:25 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

aha Józio ma mega -sraczkę wiec jest na diecie suchy intestinal Cofi chcąc nie chcą tez na tej diecie - nie dawac proszę mokrego.
Marzenko łosoś był w miseczkach nie zjedzony, mojego dorsza też nie chcialy :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob kwi 30, 2011 18:58 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze: Sake wyadoptowane - dzięki Jadzi, Wiesiowi i Gosi :D
dzięki Wiesiowi ściągnęliśmy z dziczki schroniskowej kaftanik, natychmiast zaczęła się myć, obserwujcie o ile się da brzuszek
czy się nie rozlizala, sterylka była 2 tyg temu, nie powinna :roll:

poza tym, musimy się umawiać raz na jakiś czas na porządki bo po prostu jest brudno, wiem ze na dyżurze nie ma czasu, ale musimy się jakoś z tym też poustawiać grafikowo. Kwarantanna - wyszorowałam puste boksy cifem, wytrzepalismy poslanka na dworze, meble i półki wymyłam w miarę możliwości. Nie myłam okien bo nie zdązyłam.

przydałby się odkurzacz - może ktos ma na zbyciu tylko tanio do odstąpienia. Zdrowej nie sprzatałam obcielam Gremlinom pazury i wyczyścilam oczka. Gapek nie zestresowany,

Sakunia poszła do domku do Będzina, nie popuszczę informacji o niej ,adoptująca rodzina dowiedziała się o działalności stowarzyszenia od Pani Leokadii opiekunki Józia tak więc-im więcej ludzi o nas wie tym lepsze szanse dla kotków na domy.
Na rozlizane brzuszki pooperacjne mamy w Kch sreberko w sprayu które było kupione dla Sakuni:) - można by zastosować.
Skoro szukamy odkurzacza to powinien być on możliwie cichy, kotki na ogół boją się hałasu tych urządzeń ,np. mój Jogi zwiewa biegiem :kotek:

gosiakot

Post » Sob kwi 30, 2011 19:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:aha Józio ma mega -sraczkę wiec jest na diecie suchy intestinal Cofi chcąc nie chcą tez na tej diecie - nie dawac proszę mokrego.
Marzenko łosoś był w miseczkach nie zjedzony, mojego dorsza też nie chcialy :(

Ojej Józio chyba się przejadł za bardzo :( Coffi jest znacznie bardziej powściągliwa jak chodzi o jedzenie .

gosiakot

Post » Sob kwi 30, 2011 19:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

No też się obawiam, że u niego łakomstwo tak zadziałało - jestem raczej przyzwyczajona do kotów, które mają umiar :oops: No a na zdrowej przy mnie trochę zjadły, a potem olały - trudno, znaczy łosoś cacy ale tylko surowy :wink:

Alienor

Post » Sob kwi 30, 2011 20:21 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:
jadziaII pisze:Jednak z tego co pisze Alienor to Gracji lepiej odpowiada suche z/d z Royala wiem ze to drogie jedzenie ale kocina cos jesc musi.
Ok 10 maja pojedziemy z nia do kontroli czyli po 2-ch tyg. :/

Jadziu dziś kupiłam dla Gracji 5 saszetek mokrego jedzonka oraz 5 mokrych pasztecików RC dla wrażliwców .Zobaczymy co Gracja na to :)

Jesli to jedzonko jest dla alergikow to ok., a czy bedzie jej smakowac to sie okaze, jeszcze jedna puszeczka z/d jest w szafce takze 1/2 dziennie dawac.
Gosiu a czy moze bylo hypoelegenig Royala?

Tak dzis zostala wyadoptowana Sake tym ludziom co byli umowieni, mam prosbe Gosiu czy ktos moglby miec oko na nich i kontakt czy wszystko ok.
Pan nie internetowy wiec nie bedzie pisal za to obiecal ze bedzie tel.informowal no zobaczymy.

jadziaII

[poprzednia][następna]