Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 18:02 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

Można mieć niepokój w sercu, to można i mieć spokój w duszy :mrgreen:

No dobra, to kupię te chrupki (whiskas na kłaki?? on tak normalnie dostępny jest? 8O ) i będę częstować dziewczyny (wylizują się nawzajem, więc trudno powiedzieć, ile która i czyich kłaków ma w trzewiach ;) )

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt kwi 29, 2011 18:03 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

U nas Emma nie zakłaczyła się NIGDY, a jak wiadomo jest persem.
Natomiast zakłacza się Maniusia i to nie swoją sierścią, tylko jak sądzę, Melki. Melka ma strasznie grubą sierść i linieje od jakiegoś czasu na potęgę. Ale jest krótkowłosa.
Emma i Melisa lubiły pastę Gimpet od razu, Mania polubiła po jakimś czasie, jak widziała, że koleżanki jedzą.
TŻ im daje, bo to taki perwers jest - lubi, jak go koty liżą po palcach :ryk:

Aaaa, a Melka kiedyś zakłaczała się owczą sierścią ze skóry, na której się wylegują koty.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt kwi 29, 2011 18:05 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

przyjemne z pozytecznym :D
sprytny TŻ :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt kwi 29, 2011 18:08 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

No cóż, jak widać co kot, to odlot :mrgreen:

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Pt kwi 29, 2011 19:17 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

Pasibrzucha pisze:Nie wiem, jak w temacie past odkłaczających się odnaleźć, zielona jestem jak szczypiorek... :oops: Powinnam dawać je dziewczynom? :oops:

Shira, podoba mi się Twój tok rozumowania - to ja muszę przyspieszyć hodowanie brzuszka, zanim Tyciowy potfur podrośnie :mrgreen:

Dawałam moim raz na tydzień po łyżeczce aż do momentu, gdy Leoś zwrócił wypluwkę. Wtedy zwiększyłam mu podawanie pasty do łyżeczki dziennie.
Generalnie, gdy widzę, że Leoś zaczyna prychać przedwymiotnie - wiem, że tworzy mu się kula i podaję mu przez kilka dni codziennie. Potem wracam do rytmu raz na tydzień.

Zarówno Leoś jak i Dorcia lubią Bezo pet i wylizują go kolejno z łyżeczki.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt kwi 29, 2011 20:00 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

mimo, ze Xelmo długowłosy to się nie zakłacza. o dziwo. Bombi też nie.
raz na jakiś czas jak jak sobie przypomne to daje im paste i to sporą dawke ale o dziwo nie widze w kupalu zadnych kudłów... tak wiec co kot to obyczaj :)
najpierw je poobserwuj, czy maja taka potrzebe, bo dobra dieta może być wystarczająca...
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob kwi 30, 2011 11:12 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

W moim ko-towarzystwie najbardziej zakłacza się Beeju... zdarzają mi się pawiki kłakami (zawsze "pokazowe wizualnie" i bardzo efektowne.. :roll: ), po paście pełno klaków.... a Guree choć taki sam mniej... Za to Natalka, choć najbardziej puchata najmniej się zakłacza.... :roll:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob kwi 30, 2011 11:18 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

Witajcie w weekend ! :)
MPusie kłaczą się regularnie, ostatnio nie ma dnia bez pawika, a nawet kilku :roll:
W związku z tym skorzystałam z promocji na duże worki w Tele Karmie i kupiłam 10kg RC Intense Hairball.
Coś mi się widzi, że te duże wory będą musiały wejść na stałe do moich zamówień. Dotąd kupowałam 4kg, ale ostatnio to za mało.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob kwi 30, 2011 18:38 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

Ja tu tylko na chwilę, podzielić się nową porcyjką zdjęć oraz nowo nabytym dziś doświadczeniem, żeby nie wysiadywać nad Wisła w pełnym słońcu w ciemnych okularach na pół twarzy :roll:

Ulubione zajęcie moich kotów: spanie. A właściwie jak zwykle Tasia śpi, a Tycia CZUWA.

Obrazek

Temu duetowi nie podskoczysz, czyli Facetki w czerni

Obrazek

O tu? Tu ci nie robić? O tak?

Obrazek

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob kwi 30, 2011 18:45 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

OMG, co za pozy :1luvu: To środkowe zdjęcie jest ZABÓJCZE :smokin: Tycia mówi: Ya talking to me?!? A Tasia: No, ssspróbuj... :twisted:

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Sob kwi 30, 2011 19:04 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

Swietne zdjęcia!!
Tycia ma takie ogromne oczaki, ze szok, a Tasia znów odwrotnie wzrok spod byka :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob kwi 30, 2011 19:06 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

Facetki w czerni :ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob kwi 30, 2011 19:11 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

Piękne zdjęcia :1luvu:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob kwi 30, 2011 19:34 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

Laski są bezkonkurencyjne :mrgreen: Facetki w czerni :ok:

Szkoda że swojego zdjęcia nie dałaś z tymi białymi kręgami na spieczonej buzi - też byśmy się zachwyciły :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob kwi 30, 2011 20:17 Re: Tasmania i Tycia - podwójna mała czarna z odrobiną mleka

A gdzie siedziałaś nad Wisłą? Też przejeżdżałam.
Kleszczy się nie obawiasz?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]