Ursus-Fabryka KOTY WON!- PILNIE DT/DS DLA BURASKÓW! s.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 14:46 Re: Ursus-Fabryka do wyburzenia KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT! str.3

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

I jeszcze filmik: http://www.youtube.com/watch?v=u-siH0Ocjn4

Śnieżynka była wysterylizowana. Ale miała przepuklinę i ta była przyczyną zabiegu. Już drugi wykastrowany kot w tym samym miejscu. Zastanawiam się czy:
A. Kotki były wkastrowane przez poprzednich opiekunów?
B. Ktoś je złapał do kastracji, gdy już były bezdomne i lekarz zostawił całe ucho?
Opcja:
C. Karmicielka je oswoiła.
Nie wchodzi w grę. Pani Małgosia tylko zostawia im jedzenie. Czasami w ogóle nie ma kotów gdy ona przychodzi. Poza tym okoliczni mieszkańcy są bardzo nieprzyjaźni kotom. Więc Pani Małgosia woli, żeby koty były nieufne.

Słuchajcie, Śnieżynka nie może tam wrócić. Tam jest naprawdę bardzo nieciekawa sytuacja. Dwa budynki przy ul. Traktorzystów są budynkami mieszkalnymi. I to właśnie Ci mieszkańcy zamykają okienka, robią awantury, zamknęli też wejście do Fabryki Traktorów, gdzie stały miseczki. Nie życzą sobie kotów i ich dokarmiana. Pani Małgosia sądzi, że musiał się wprowadzić tam ktoś nieprzyjazny kotom. Wcześniej koty zimą mieszkały w tych piwnicach tych budynków.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt kwi 29, 2011 15:28 Re: Ursus-Fabryka do wyburzenia KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT! str.3

Osz... Piękna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Sytuacja kotów rzeczywiście niewesoła.
(każda taka lokatorska niechęć mnie swędzi pod samą skórą. Dziś na przykład dowiedziałam się o 3 kotach, które zniknęły w styczniu z Bielan. Zostały znalezione, zmumifikowane w piwnicy... Prawdopodobnie zostały otrute. I co zrobić?! Nie mam nawet przypuszczeń kto to, za rękę nie złapałam. Właściciele piwnicy są prokoci bardzo, serce im się kroiło z powodu znaleziska. Te koty u nich były bezpieczne, ktoś z zewnątrz "zadziałał" :evil: BTW: dlaczego tak późno znaleziono: bo właściciele siedzą głównie za granicą, w domu bywają rzadko, ale okienko dla kotów zawsze otwarte.) Zawsze się zastanawiam: co też tym ludziom te koty przeszkadzają? A potem jak plaga szczurów to wycieczki do gmin: "zróbcie coś ze szczurami" :evil:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt kwi 29, 2011 15:29 Re: Ursus-Fabryka do wyburzenia KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT! str.3

joshua_ada pisze:Osz... Piękna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: (...)

Bliźniaczka Lulka :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 29, 2011 15:37 Re: Ursus-Fabryka do wyburzenia KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT! str.3

Zofia&Sasza pisze:

Lulek ma jeszcze kapnięcie z pędzla z czarną farbą na grzebiecie. Dobrze pamietam?
(no nie wiem, czy bliźniaczość do Lulka do komplement. Twierdziłaś, że to wątpliwa uroda :twisted: Na miejscu Śnieżki zastanowiłabym się nad fochem wobec Ciebie :mrgreen: )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pt kwi 29, 2011 15:38 Re: Ursus-Fabryka do wyburzenia KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT! str.3

joshua_ada pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Lulek ma jeszcze kapnięcie z pędzla z czarną farbą na grzebiecie. Dobrze pamietam?
(no nie wiem, czy bliźniaczość do Lulka do komplement. Twierdziłaś, że to wątpliwa uroda :twisted: Na miejscu Śnieżki zastanowiłabym się nad fochem wobec Ciebie :mrgreen: )

Trzy czarne kropy na bioderku i kropiate uszy ma :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 29, 2011 20:26 Re: Ursus-Fabryka do wyburzenia KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT! str.3

Cisza? Może jakiś wahający się DT podczytuje? Nie wahać się, brać, brać. Ładna kota. :D
I biedna, bo cały czas bezdomna!

9 maja - data, kiedy skończy się jej schronienie. :(
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt kwi 29, 2011 20:31 Re: Ursus-Fabryka do wyburzenia KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT! str.3

joshua_ada pisze:9 maja - data, kiedy skończy się jej schronienie. :(

Tak to wygląda niestety :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt kwi 29, 2011 20:37 Re: Ursus-Fabryka do wyburzenia KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT! str.3

genowefa, sorry że się "wtrancam" w Twój wątek, ale może dodać do tytułu, że 9 maja na ulicę?

I jak uważasz - prosić kogoś o wydarzenie na facebooku? Ja jeszcze tego nie ogarniam, od niedawna mam konto, ale jest tu kilka osób bardzo zaawansowanych w posługiwaniu się facebookiem. Wolę zapytać, jeśli uwarzasz, że nie ma sensu, to ja nie mam zamiaru naciskać.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt kwi 29, 2011 20:53 Re: Ursus-Fabryka KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT czas do 9 maja! str.3

Zmieniłam tytuł.

Nie mam konta na facebook i nie będę miała. Jeśli ktoś z czytających ma konto i uważa, że ogłoszenie tej koci na facebook jest sensowne to poproszę :)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt kwi 29, 2011 21:06 Re: Ursus-Fabryka KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT czas do 9 maja! str.3

Poproszę Szalonego Kota. Najwyżej mnie zastrzeli. :twisted: (albo nie, bo moje koty by matkę straciły :lol: )
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt kwi 29, 2011 22:05 Re: Ursus-Fabryka KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT czas do 9 maja! str.3

Widziałam! Dzięki! :D
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Sob kwi 30, 2011 9:00 Re: Ursus-Fabryka KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT czas do 9 maja! str.3

Jak to bywa w przypadku dorosłych kotów zgarniętych z ulicy, wiek trudno jest określić. Napisz może, że około 3-4 lata. Stara na pewno nie jest.

Wyjeżdżam, wracam 08.05. Jeśli ktoś w tym czasie chciałby dać koteczce DT/DS proszony jest o kontakt z Janą.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob kwi 30, 2011 11:16 Re: Ursus-Fabryka KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT czas do 9 maja! str.3

A telefon..?
Ona mi na młodszą wygląda, ale ok, niech będzie :/

I ludzie pytają, jak ona do innych kotów.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob kwi 30, 2011 20:58 Re: Ursus-Fabryka KOTY WON!-KOTKA SZUKA DT czas do 9 maja! str.3

Telefon do Koterii podałam. W sumie do 9 maja tam siedzi kotka i oni na pewno dobrze znają jej stan zdrowia.
Nie wiem czy Jana/genowefa są w stanie podać jeszcze jakieś namiary? (mogłabym podać maila do siebie, ale trochę to bez sensu, bo ja o tej kotce nic nie wiem :( więc musiałabym i tak przesłać Janie/genowefie. Ale jeśli dziewczyny będą chciały moje pośrednictwo to można mojego maila podać. Do 9 maja na pewno jestem dostępna w W-wie.)

Co do innych kotów to się nie wypowiem. Nie wiem jak to sprawdzić. W Koterii koty siedzą osobno w klatakach, poza tym Koteria to nie jest typowe miejsce, tam jest koci stres, więc reakcja nawet na obecność innych kotów może nie przystawać do realiów domowych.
Wygląda na zdjęciach na dość oswojoną (wobec ludzi) a jak żyła w stadzie kotów, to jakoś specjalnie bać się kotów nie powinna (tylko ciężko powiedzieć czy żyła w zgodzie czy tłukła). Tak sobie trochę zgaduję to wszystko... :oops:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]