Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 24, 2011 14:22 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Biedny Maryś wygląda strasznie. Miał bardzo głęboko rozcięty mięsień i musiał mieć założony dren, z którego cały czas sączy się płyn surowiczy. Pół kota jest wygolone, bo ma też długą ranę idącą przez grzbiet aż do uda.
Wygląda przerażająco, jest teraz na antybiotyku i lekach przeciwbólowych.
Prawdopodobnie jednak wyszeł pzoa ogrodzenie i wszedł pod samochód, który był ejszcze rozgrzany. Rana na grzbiecie to oparzenie - od układu wydechowego być może - a jak się poparzył musiał się szarpnąć i o coś zahaczyć.
Martwimy sie o niego bardzo :( Na szczęście ma apetyt i nawet dobry humor, tylko wygląda jak sto nieszczęść. W środę będzie miał usuwany dren, o ile wszystko dobrze pójdzie. Oby!

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie kwi 24, 2011 17:12 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

O mój boże, biedny kocurek. Odważycie się go jeszcze puszczać wolno? :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Nie kwi 24, 2011 17:23 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

shalom pisze:O mój boże, biedny kocurek. Odważycie się go jeszcze puszczać wolno? :roll:

Nie wiem, ale myślę, że tak, bo latem nie uda się zatrzymać go w domu, kiedy otwarte są wszystkie możliwe wyjścia do ogrodu. A drzwi są takie, że nawet nie ma jak moskitiery zamontować. Myślę, że on po tym doświadczeniu nie wystawi nosa poza ogród. Ale oczywiście będzie to okupione stresem... teraz moje koty też tutaj są i poznają powoli ogród. Są zachwycone, nie mogę od nich oderwać wzroku :) Polują na muszki, tarzają się w zalanej słońcem trawie i wygrzewają na tarasie. Jeszcze lekko niepewnie - i dobrze.

Weihaiwej

Post » Pon kwi 25, 2011 8:25 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Trzymam kciuki i życzę wesołych świąt :)
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Pon kwi 25, 2011 10:07 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Oj, biedulek... Zdrowiej Marysiu!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon kwi 25, 2011 12:23 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Biedactwo :(:(
najpierw braciszka stracił, a teraz sam wpadł w tarapty :(:(
oby go to coś nauczyło, ale przede wszystkim by wyzdrowiał!!
Trzymamy kciuki!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon kwi 25, 2011 13:58 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Głaski dla Marysia!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto kwi 26, 2011 15:53 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Dopiero dzisiaj czytam. Biedny kocurek. Wymiziajcie go ode mnie :ok: :ok: :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto kwi 26, 2011 18:35 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

:strach:

Trzymam kciuki żeby wszystko szybko się zagoiło.

A Ty jak się czujesz? Masz jeszcze kołnierz ortopedyczny?

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Wto kwi 26, 2011 20:18 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Maryś jest osłabiony i głównie śpi - jutro kontrola u weta. A ja nadal w kołnierzu i też jutro odwiedzę lekarza, tym razem neurologa. Ale się w tym roku posypało, tfu tfu. Dość!

Weihaiwej

Post » Śro kwi 27, 2011 19:07 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Ojej, podczytuję po cichutku i zmartwiłam się bardzo Tobą Wei, Rysiem i Marysiem :cry:

Trzymam mocne kciuki za szybką naprawę Twojego kręgosłupa i za cudnego Marysia :ok:

Wracajcie szybko do zdrowia :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw kwi 28, 2011 17:17 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa i troskę!

Maryś ma już wyjęty dren, roznosi go energia i kombinuje, jak by tu zdjąć kołnierz - co dzisiaj mu się udało - albo chociaż jak mimo kołnierza polizać się po ranie. trzeba go nieustannie pilnować...
-A jak tu jeść w kołnierzu? Nie da się, ściągnij... - i tu następuje rozbrajające spojrzenie kota ze Shreka :)

Ja już prawie nie noszę kołnierza, chociaż kręgosłup jeszcze boli. Ale lekarz powiedział, że muszę już mięśnie ćwiczyć :)

Weihaiwej

Post » Czw kwi 28, 2011 19:29 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Weihaiwej pisze:Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa i troskę!

Maryś ma już wyjęty dren, roznosi go energia i kombinuje, jak by tu zdjąć kołnierz - co dzisiaj mu się udało - albo chociaż jak mimo kołnierza polizać się po ranie. trzeba go nieustannie pilnować...
-A jak tu jeść w kołnierzu? Nie da się, ściągnij... - i tu następuje rozbrajające spojrzenie kota ze Shreka :)

Ja już prawie nie noszę kołnierza, chociaż kręgosłup jeszcze boli. Ale lekarz powiedział, że muszę już mięśnie ćwiczyć :)

Uff. dobrze, ze lepsze wiadomosci choc troszke.
nie daj sie oczakom ze Shreka!! :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pt kwi 29, 2011 8:00 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Weihaiwej, ja od ponad miesiąca chodzę na siłownię, by wzmocnić mięśnie kręgosłupa. Polecam też basen. Będzie dobrze :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt kwi 29, 2011 11:09 Re: Ciastek, Mia i Całusek - moje T r y K o t y :) Część druga.

Dobrze, że już z wami lepiej. A ja sie dzisiaj wzbogacę w kota :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[poprzednia][następna]