W-wa Szylkretowa Koko szuka DS- foty s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 25, 2011 11:47 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

no, to kota juz u mnie
najpierw byla totalna panika, jak wyciagalam ja zza pralki - dzikadzika dzicz, wierzgala straszliwie i oczywiscie mam glebokie sznyty na udach :roll:
ale potem, chyba po mizianiu :wink: , przypomniala sobie i po mizianiu na kolanach wdziecznie pokazywala brzusio w (odkrytym) transporterku i nadstawiala pysio :wink:
potem mielismy goscia - Muczacze - ktory najpierw na nia nasyczal, a potem chodzil i ocieral sie i mizial i mruczal i strzelal mi baranki - kota ugniatala w transporterku i z ciekawoscia ogladala 8)
przy kolejnej wizycie dostala smecte ze strzykawki, a potem - barankujac - zjadla troche rozmoczonego suchego

musze dzis wstawic 2 prania, wiec beda jeszcze sesje na salonach :mrgreen:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon kwi 25, 2011 12:10 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Jeszcze dopiszę, że Łaciata w nocy chętnie sypia na kołdrze w moich nogach, bardzo też by chciała spać nocą na poduszce przy ludzkiej głowie, ale na to ja się nie zgadzam.

Bardzo mnie cieszy, że ładnie załapała gdy przestawiłam jej kuwetę z łazienki na przedpokój, bo czasem moje dzieci zamykały łazienkę i Łaciata nie mogła wejść.
Teraz na przedpokoju ma stały do niej dostęp.

Załapała też, że rano i wieczorem należy się zgłosić do kuchni, bo tu dają jedzenie.
Zgłasza się więc razem z rezydentem.

Kilka razy zjadła zbyt szybko i łapczywie, bo zwymiotowała.

Lubi się bawić, niczym kociak :mrgreen: .

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Wto kwi 26, 2011 7:26 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Beata pisze:no, to kota juz u mnie
najpierw byla totalna panika, jak wyciagalam ja zza pralki - dzikadzika dzicz, wierzgala straszliwie i oczywiscie mam glebokie sznyty na udach :roll:

Łoboziu 8O
Miałam szczęście, że panna mi tej strony swojej natury nie zademonstrowała.

Pusto jakoś się w gułagu zrobiło.
Ryżole na wszelki wypadek wchodzą sprawdzić, czy Sznycia się gdzieś w kątku jednak nie ukrywa. 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto kwi 26, 2011 17:19 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

robilam dzis pranie i chcialam ja wziac na balkon na kolana, sloneczko slicznie swiecilo
aleeee reeeety, panika wielka, ledwie ja utrzymalam :(
a na balkonie bylo tylko "gdzie by tu zwiac" wiec kota wrocila do lazienki...

no coz, poprobujemy inaczej :wink:

Beata

Post » Wto kwi 26, 2011 17:22 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

A Łaciata poczyna sobie niczym hrabianka. Zaczyna dominować 8O nad rezydentem 8O . Taka z niej panna.

bazyla

Post » Wto kwi 26, 2011 23:16 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

redaf pisze:Pusto jakoś się w gułagu zrobiło.

Ktoś tu pisał wcześniej o syndromie pustego gniazda :twisted:

Swoją drogą niezłe wywijasy te koty uskuteczniają. Koty dla ambitnych :P
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 27, 2011 7:05 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Tak sobie dumam, że chyba już czas szukać dobrego DS dla Łaci. Pewnie nie znajdzie się tak od razu, więc akurat by Łatka jeszcze trochę nabrała sił u mnie, odrobaczę ją i zaszczepię i niechby dziewczyna szła na własne włości.

Pierwszy raz od dawien dawna mam w domu kota, który kocha spać na kołdrze w nogach. I wierny jest niczym psiak :1luvu: 8O .

bazyla

Post » Śro kwi 27, 2011 8:37 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

u nas ponownie etap siedzenia pod pralka :roll:
no coz, trzeba przez niego przejsc i tyle :wink:

mysle, ze Bazyla sie zgodzi, ze to koty z syndromem schroniskowym - szybko zjesc wszystko, co daja, bo ktos zabierze/mi zje albo potem nie bedzie

Beata

Post » Śro kwi 27, 2011 8:50 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

ufff wreszcie po świętach :)

Bardzo się ciesze z zachowania łaci :) Skoro się bawi jak kociak, to na prawdę bosko :dance: Zęby już jej nie dokuczają, nabrała zaufania, to teraz korzysta z życia :D

Szylka ma to jeszcze przed sobą jak widac... Ale spoko, uda się na pewno. Siedzenie za pralką krzywdy nie robi, a z czasem się jej znudzi ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro kwi 27, 2011 9:18 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Beata pisze:
mysle, ze Bazyla sie zgodzi, ze to koty z syndromem schroniskowym - szybko zjesc wszystko, co daja, bo ktos zabierze/mi zje albo potem nie bedzie

O to, to. Właśnie dokładnie tak jest.
Czasem Łacia naje się tak szybko i łapczywie, że zaraz po odejściu od miski wymiotuje.

bazyla

Post » Śro kwi 27, 2011 9:18 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

mniejsze porcje trzeba dawać

bazyla a jak tam sprawa z kotką od znajomej męża?
Obrazek

Mysza

Post » Śro kwi 27, 2011 9:26 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Mysza pisze:ufff wreszcie po świętach :)

Bardzo się ciesze z zachowania łaci :) Skoro się bawi jak kociak, to na prawdę bosko :dance: Zęby już jej nie dokuczają, nabrała zaufania, to teraz korzysta z życia :D

Szylka ma to jeszcze przed sobą jak widac... Ale spoko, uda się na pewno. Siedzenie za pralką krzywdy nie robi, a z czasem się jej znudzi ;)

Łatka też miała etap pralkowy - tyle, że ona siedziała pod pralką, potem tak z tydzień - pod łóżkiem.
A teraz hrabianka rozwalona leży na łóżku, mruczenie jej się nie wyłącza nawet w nocy.

Nieufnie reaguje na moje dzieci - niby chce od nich mizianek, niby się przytula, ale po pół minuty coś jej w główce się przestawia na tryb: oho, trzeba nasyczeć i prędziutko uciekać gdzie pieprz rośnie :| .

W chwilach wolnych od jedzenia, spania i barankowania - widzę, że w ostatnich dniach spędza masę czasu na myciu się.
Początkowo myła się bardzo sporadycznie, a do tego króciutko - jedno liźnięcie językiem i było po całym myciu. Teraz się myje, myje, myje i myyyyyjeeeee.
Myślę, że paszcza ją nie boli i dlatego taka aktywna się zrobiła w tym temacie.

Ale suche nadal łyka w całości bez gryzienia. Chyba dlatego, że szybciej i może z przyzwyczajenia :roll: .

bazyla

Post » Śro kwi 27, 2011 9:28 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Mysza pisze:
bazyla a jak tam sprawa z kotką od znajomej męża?

Obiecała przysłać mi na maila zdjęcia, wydawała się niezwykle zainteresowana pomocą, ale póki co - jest cisza.
Może wyjechała na święta?

W rozmowie telefonicznej z TŻ-em twierdziła, że małe kociaki mają ok. 4 tygodnie.

bazyla

Post » Czw kwi 28, 2011 11:46 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

przez reszte wczorajszego dnia kota lezala wyluzowana w kontenerku (dolnej polowce), i nawet dosc wyluzowana byla podczas jedzenia w mojej obecnosci
ale noc przesiedziala pod pralka :roll: nie rozumiem, noooo

rano dzisiaj probowala zagadac i podeszla powachac Daisy, ktora wetknela nos w drzwi, ale zostala osyczana :oops:
dzisiaj pierwszy raz zostala sama w lazience na caly dzien, wracam dopiero poznym wieczorem, ciekawa jestem czy to jakos wplynie na jej zachowanie

probuje umowic sie do polecanej przez Mysze wetki (Sreniawitow) na czyszczenie zebow, ale na razie cienko z obsada maja w lecznicy

Beata

Post » Czw kwi 28, 2011 11:48 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

No to może do w WS jednak... Bo tam może sie okazać że dużo do usunięcia będzie. Choć do niego tym bardziej pewnie cienko z umawianiem się. No weekend majowy za pasem.
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]