Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 20:02 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

smutno :(

mokkuniu a co to jest EPO?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 27, 2011 20:03 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Łaskę, kurna robią :roll:

jaka była ostatnia wartość kreatyniny i mocznika?

w jakich jednostkach hemat?
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro kwi 27, 2011 20:07 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Satoru pisze:w jakich jednostkach hemat?
Zawsze w procentach.
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Śro kwi 27, 2011 20:09 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

no to taki sredni na jeza
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Śro kwi 27, 2011 20:13 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

a w jakich, oprócz %, może być? no niby można jeszcze przedstawić ułamkowo, ale w życiu się nie spotkałam...

Magda, EPO to erytropoetyna, w przybliżeniu - pobudza szpik do produkcji krwinek. Nielegalnie, syntetyczne EPO biorą sportowcy :roll:

Mokka, jak to nie chcą wydać wyniku? co to ma być? Ty zleciłaś usługę i masz prawo do pełnej dokumentacji. "nie praktykuje się"! dobre sobie! może to ma być nieudolna próba przytrzymania klienta-pacjenta? nie mają do tego prawa.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro kwi 27, 2011 20:20 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Satoru pisze:Łaskę, kurna robią :roll:

ostatnio, miesiąc temu (26.03)
kreatynina 6,01
mocznik 171,5

czyli kreatynina nam cały czas rośnie, mocznik w sumie podobny, ale Patka dostaje Azodyl, kroplówki codziennie więc łudziłam się, że może spadnie :(

no i morfologia poleciała, wapń skoczył
jedynie fosfor trochę spadł, ale też miałam nadzieję na więcej, w końcu podajemy Renagel

Madziu a EPO to takie cudo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek.

edit: błąd w dacie
Ostatnio edytowano Śro kwi 27, 2011 20:31 przez mokkunia, łącznie edytowano 1 raz

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro kwi 27, 2011 20:21 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Georg-inia pisze:

a w jakich, oprócz %, może być? no niby można jeszcze przedstawić ułamkowo, ale w życiu się nie spotkałam...

Magda, EPO to erytropoetyna, w przybliżeniu - pobudza szpik do produkcji krwinek. Nielegalnie, syntetyczne EPO biorą sportowcy :roll:

Mokka, jak to nie chcą wydać wyniku? co to ma być? Ty zleciłaś usługę i masz prawo do pełnej dokumentacji. "nie praktykuje się"! dobre sobie! może to ma być nieudolna próba przytrzymania klienta-pacjenta? nie mają do tego prawa.

a ja wlasnie widuje glownie w ulamkach dziesietnych :D
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Śro kwi 27, 2011 20:22 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

mokkunia pisze:
Satoru pisze:Łaskę, kurna robią :roll:

ostatnio, miesiąc temu (26.04)
kreatynina 6,01
mocznik 171,5

czyli kreatynina nam cały czas rośnie, mocznik w sumie podobny, ale Patka dostaje Azodyl, kroplówki codziennie więc łudziłam się, że może spadnie :(

no i morfologia poleciała, wapń skoczył
jedynie fosfor trochę spadł, ale też miałam nadzieję na więcej, w końcu podajemy Renagel

Madziu a EPO to takie cudo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek.

chyba 26.03 :wink:

to skoczyla brzydko://
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Śro kwi 27, 2011 20:30 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Georg-inia pisze:Mokka, jak to nie chcą wydać wyniku? co to ma być? Ty zleciłaś usługę i masz prawo do pełnej dokumentacji. "nie praktykuje się"! dobre sobie! może to ma być nieudolna próba przytrzymania klienta-pacjenta? nie mają do tego prawa.

Georg-inia ja Ci powiem, że nam tam delikatnie mówiąc "dziwnie" było już na samym pobraniu. Normalnie inny standard.
Pierwsze pytanie dlaczego chcemy badać krew ;) Drugie, czy kot jest na czczo ;)
Golą łapkę do pobrania krwi, zaproponowany rodzaj badań (kiedy już poinformowałam, że kot od 2 lat jest prowadzony z PNN) był co najmniej dziwny. Jonogram - sama mówiłam co chcę (w rezultacie wieczorem mi się przypomniało, że umknął mi sód) a osoba która nas obsługiwała (nie wiem wet albo technik) nie wpadł na to. A i pytałam o B12 bo nam się skończyło, nie pamiętałam nazwy preparatu - wet/technik jej nie znał ;) i zaproponował mi Catosal :)
Wyniki miały być wieczorem, więc mówię, zadzwonię upewnię się, że są. I to była genialna rozmowa. Też nie wiem z kim. Że wyników to oni nie wydają, że można przyjść porozmawiać z lekarzem, że nawet jak przyjadę i zadzwonię to nikt mi nie otworzy, bo jest cała poczekalnia pacjentów i nie mają czasu otwierać. W końcu Pan wymiękł i powiedział, że skoro tak się umówiłam z kimś kto pobierał, że wyniki dostanę to mam przyjechać. No i pojechaliśmy. Ludzi pełno, nawet na zewnątrz. Weszłam, dzwonię mówię, że przed chwilą dzwoniłam i uzgodniłam, że będę po wyniki. Pani kazała mi czekać. No to siedziałam, siedziałam, siedziałam, przy 2 wchodzącym pacjencie mi nerwy puściły wstałam i pytam, czy może mi tylko dać kartkę z wynikami, że ja nic poza tym nie chcę, biorę kartkę i mnie nie ma. Pozwolono mi wejść z pacjentem i dostałam wyniki.

mokkunia

Post » Śro kwi 27, 2011 20:38 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

akurat pytanie czy zwierzak jest przegłodzony mnie nie dziwi - poważnie ;) aczkolwiek skoro przy wstępnej rozmowie było powiedziane, że prowadzicie kota z PNN, mogli się spodziewać, że wiecie o tym, że kot musi być na czczo...
Golenie łapki do pobrania krwi jest "zgodne ze sztuką" :roll: ba! znam takich, co nawet gdyby umieli bez golenia się wkłuć, będą się upierać, że to wymóg zachowania higieny, sterylności i inne blablabla... dziwne, że nie biorą pod uwagę stresu zwierzęcia przy tych elektrycznych maszynkach i jego wpływu na wynik...

A Catosal "jest dobry na wszystko" :lol: no i nie da się zaprzeczyć, że składa się głównie z B12 :lol:

coś nam się Sowa popsuła. Szkoda, oj, szkoda :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro kwi 27, 2011 21:15 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Zaglądam poświątecznie :)

I mocne kciuki trzymam za koteńkę.

I wiem, gdzie mieszkacie, ha, jutro będąc w Macro jeszcze się upewnię :P
A balkon osiatkowany super, naprawdę, jakby tej siatki wcale nie było 8)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw kwi 28, 2011 8:44 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Myszeńk@ byśmy się umówiły na kawę gdyby nie to, że my za chwil parę wybywamy na wizytę do lekarza, z której nie wiem czy wrócę :mrgreen: ale nic straconego, jeszcze będzie okazja.

Patka szczęśliwa, że dziś w nocy TŻ nie pracował, wtulona w niego pod kołdrą spała, taki słodki, ciepły kłębuszek. A nad ranem, kiedy zrobiło się cieplej, wyszła, wpakowała się TŻtowi na poduszkę i przytuliła do jego głowy :1luvu:
A ja zamiast spać cieszyłam oko i serce tym widokiem.

mokkunia

Post » Czw kwi 28, 2011 8:54 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Mokkuniu, Catosal zawiera fosfor. Zapytaj o to proszę prowadzącego weta. Ja bym kotu z podwyżonymi parametrami fosforu Catosalu nie podawała.
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Czw kwi 28, 2011 8:54 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Kreatynina wysoka, Kuba miał chyba około 2, 3 najwyżej.

Mokka, trzymam kciuki za Ciebie i Juleczka, czekam na wieści, mam nadzieję, że się jakoś bliżej lata spotkamy.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw kwi 28, 2011 9:01 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN słabiutka :(

Mokkuniu, trzymajcie się, a my tu będziemy za Was trzymać kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]