KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2011 18:50 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.05.-08.05.2011
02.05. pon. rano Bona44 wie. brak
03.05. wt. rano Gosia wie. brak
04.05. śr. rano Gosia wie. brak
05.05. czw.rano Bona44 wie. brak
06.05. piat rano Asia, Bogusia wie. Teresa
07.05. sob. rano brak wie. Teresa
08.05. niedz. Dorotka wie. brak
Gosia dzięki :D no to ranne dyżury w zasadzie mamy załatwione :D jeszcze tylko popołudniowe :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto kwi 26, 2011 19:41 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ja mam niezbyt fajną informację. Ale tak to już niestety bywa, że te lepsze plączą się z tymi gorszymi.

Sprawa tyczy się kotów: Kicuś i Lucek (podopieczni Nadzieji w 2009 roku pojechali do domu w Chorzowie).
Kociaki wypiękniały w domu. Niestety ich Panowie wyjechali do Anglii na stałe - już chyba rok temu :roll: Miałam z nimi kontakt (raz na jakiś czas telefoniczny) wszystko było w porządku. Jednak dziś dostałam telefon że muszą zwrócić kociaki.
Powód? Wynajmują mieszkanie przez jakieś pośrednictwa nieruchomości, które niestety takie a nie inne mają imperatywa. Robią comiesięczne kontrole mieszkania i obecność kota wiąże się z dość poważnymi sankcjami.

Mamy około 2 miesięcy na znalezienie im nowego domu. :roll:
MIKUŚ

Post » Wto kwi 26, 2011 19:41 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
Filomen pisze:a ja mam serię zdjeć Kitty z nowego domu jak widać w pełni zrelaksowana

Obrazek

Kurcze no rzeczywiście zrelaksowana :mrgreen: robi co jej się żywnie podoba :wink: no nie mogę, a to zdjęcie a stole to po prostu szczyt rozpusty :wink:

wygląda jak wielkanocna potrawa z kota :ryk:
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto kwi 26, 2011 21:26 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

MIKUŚ pisze:Ja mam niezbyt fajną informację. Ale tak to już niestety bywa, że te lepsze plączą się z tymi gorszymi.

Sprawa tyczy się kotów: Kicuś i Lucek (podopieczni Nadzieji w 2009 roku pojechali do domu w Chorzowie).
Kociaki wypiękniały w domu. Niestety ich Panowie wyjechali do Anglii na stałe - już chyba rok temu :roll: Miałam z nimi kontakt (raz na jakiś czas telefoniczny) wszystko było w porządku. Jednak dziś dostałam telefon że muszą zwrócić kociaki.
Powód? Wynajmują mieszkanie przez jakieś pośrednictwa nieruchomości, które niestety takie a nie inne mają imperatywa. Robią comiesięczne kontrole mieszkania i obecność kota wiąże się z dość poważnymi sankcjami.

Czego to ludzie nie wymyślą, żeby się kotów pozbyć :? Przepraszam, ale sytuację mieszkaniową co prawda rozumiem, natomiast w takiej sytuacji szukałabym czegoś innego, a nie pozbywała się zwierząt.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto kwi 26, 2011 22:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Axa76 pisze:
MIKUŚ pisze:Ja mam niezbyt fajną informację. Ale tak to już niestety bywa, że te lepsze plączą się z tymi gorszymi.

Czego to ludzie nie wymyślą, żeby się kotów pozbyć :? Przepraszam, ale sytuację mieszkaniową co prawda rozumiem, natomiast w takiej sytuacji szukałabym czegoś innego, a nie pozbywała się zwierząt.

Przepraszam, może nie zrozumiałam informacji- czy te koty są w Polsce ( to z kim mieszkają ???) czy w wraz z właścicielami w Anglii ?
Bo jeśli w Polsce -to w samych np. Katowicach moja znajoma ukrywa obecność kota w mieszkaniu -mieszka w prywatnej kamienicy gdzie właściciel zakazał posiadania zwierząt najemcom- wykrycie obecności zwierzęcia jest powodem rozwiązania umowy najmu mieszkania. Skąd ta nienawiść właścicieli kamienic czynszowych do kotów - nie słyszeli że sterylizowane i mieszkające z ludźmi dla towarzystwa nie obsikują cuchnącym moczem oraz nie emitują" kociej muzyki" - no nie słyszeli - słyszą tylko jak pieniążki szeleszczą...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro kwi 27, 2011 7:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Uśmiałam sie jak zobaczyłam zdjęcia Kitty.
Normalnie trafiła do domku super tolerancyjnego :ryk:
Ale mnie najbardziej podoba się to że również się tam dokształca :ryk: Obrazek[/
czytanie widać troche ją nudzi, ale to pewnie tylko kwestia lektury :ryk:
ewciu a jak tam kicia z wypadku, lepiej po podaniu krwi :?:
Oczywiście nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: trzymam za nią
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 27, 2011 8:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:
Axa76 pisze:Czego to ludzie nie wymyślą, żeby się kotów pozbyć :? Przepraszam, ale sytuację mieszkaniową co prawda rozumiem, natomiast w takiej sytuacji szukałabym czegoś innego, a nie pozbywała się zwierząt.

Przepraszam, może nie zrozumiałam informacji- czy te koty są w Polsce ( to z kim mieszkają ???) czy w wraz z właścicielami w Anglii ?
Bo jeśli w Polsce -to w samych np. Katowicach moja znajoma ukrywa obecność kota w mieszkaniu -mieszka w prywatnej kamienicy gdzie właściciel zakazał posiadania zwierząt najemcom- wykrycie obecności zwierzęcia jest powodem rozwiązania umowy najmu mieszkania. Skąd ta nienawiść właścicieli kamienic czynszowych do kotów - nie słyszeli że sterylizowane i mieszkające z ludźmi dla towarzystwa nie obsikują cuchnącym moczem oraz nie emitują" kociej muzyki" - no nie słyszeli - słyszą tylko jak pieniążki szeleszczą...

Też tak myślę Axa - ale ludziom się po prostu nie chce - idą na łatwiznę.

Gosiu - przepraszam to Ja nie dopisałam. Obecnie koty mieszkają w Polsce w rodzicami Tomka i jego brata. Ale już w zeszłym roku pojawił się pomysł ściągnięcia rodziców do Anglii - teraz nadszedł czas realizacji. Dlatego szukamy domu - bo kociaki nie będą mieć już gdzie mieszkać. Wtedy mówiono że koty pojadą z nimi. Zgodnie z tą myślą mają kocie paszporty, zdaje się że są zachipowani (tego nie jestem pewna). Mieli wrócić po koty, ale na miejscu się okazało że nie mog ich tam mieć. Ponoć szukali gdzie indziej i wszędzie im odmawiają.
Dziś wieczorem poznam więcej szczegółów. Wiem tylko że nim adoptowali od Nas te 2 koty, to mieli jeszcze jedna kicię. Ta kicia jest już w Nowym Domu w Gliwicach. A chłopaki szukają domu :(
MIKUŚ

Post » Śro kwi 27, 2011 8:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Pozdrowienia od Bikusia Obrazek
i Shebuni Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro kwi 27, 2011 9:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

O jakie jesteśmy śliczne :1luvu: :D A Bikuś to z profilu takie jak mój Przecinek :D i z wagi chyba też 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Śro kwi 27, 2011 9:51 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.05.-08.05.2011
02.05. pon. rano Bona44 wie. brak
04.05. śr. rano Gosia wie. brak
05.05. czw.rano Bona44 wie. brak
Gosia dzięki :D no to ranne dyżury w zasadzie mamy załatwione :D jeszcze tylko popołudniowe :D

wezmę 04 i 05 wieczorem

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro kwi 27, 2011 10:00 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara S pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.05.-08.05.2011
02.05. pon. rano Bona44 wie. Dorota
04.05. śr. rano Gosia wie. Mara S
05.05. czw.rano Bona44 wie. Mara s

wezmę 04 i 05 wieczorem

dzięki wpisałam :ok:
To ja wezmę 02.05 wieczorem
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro kwi 27, 2011 18:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Roki kiedys :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Roki dzisiaj :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mysle ze Roki jest juz gotowy do adopcji.Jest oczywiscie odpchlony,odrobaczony,jest kastratem i jest zaszczepiony tricat-em (20.04.2011)

Jadziu prosze na pw krótki opis charakteru kota.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro kwi 27, 2011 19:17 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a to biedna koteczka z wypadku z Gospodarczej, dziś dostała krew, bo wyniki bardzo się pogorszyły, nie ma białaczki, trzymajcie za nią kciuki, jest po sterylce i operacji nogi
mimo cierpienia i bólu słodko mruczała jak Piotrek ją głaskał
Obrazek

Czy ta kotka ma imię?Roboczo nazwałam ją Stella i wrzuciłam na str nadzieji.Jezeli przeoczyłam gdzieś imię lub są jakieś sugestie to prosze o pw

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro kwi 27, 2011 20:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

mar_tika pisze:
Filomen pisze:a to biedna koteczka z wypadku z Gospodarczej, dziś dostała krew, bo wyniki bardzo się pogorszyły, nie ma białaczki, trzymajcie za nią kciuki, jest po sterylce i operacji nogi
mimo cierpienia i bólu słodko mruczała jak Piotrek ją głaskał
Obrazek

Czy ta kotka ma imię?Roboczo nazwałam ją Stella i wrzuciłam na str nadzieji.Jezeli przeoczyłam gdzieś imię lub są jakieś sugestie to prosze o pw

nie miała imienia, może być Stella :D jutro jak dobrze pójdzie to weźmiemy ją do klaty do domu, zobaczymy jak się będzie sprawować :roll:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro kwi 27, 2011 20:07 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Oto nasza nowa podopieczna, zabralam ja z pod bloku w Swieta, wczesniej widywalam ja latajaca kolo smietnika, koteczka ma niecaly roczek uganialy sie za nia kocury wiec i z tego powodu ja zgarnelam a nie jest wcale dzika wrecz odwrotnie bardzo mila.
Byla bardzo brudna, niemilosiernie glodna i sztraszliwie chuda. Ale beda z niej jeszcze ludzie :D tylko troche czasu.
To wlasnie Mici
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz ze spraw kociochatkowych: jutro jedzie Gracja do kontroli, dzieki Gosiu za informacje o jedzeniu Gracji bo to musze wiedziec, smutno ze tak nie bardzo chce jesc to suche a musi.
Zapytam dr co robimy dalej dam znac.
Jak bedzie przymusowy brak w dyzurach to sie nie martwcie zalatwimy.
Jozio jest przekochany jak tylko jestem na Kch to zawsze go wyglaskam bardzo sie tego domaga na przemian z tym drugim czarnym nie wiem kto to jest tzn. jak ma na imie :lol:
Roki moze bedzie mial staly domek dzis dzwonila p.z Myslowic wydawala mi sie z rozmowy odpowiedzialna osoba zobaczymy, mamy sie spotkac w piatek.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

[poprzednia][następna]