GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU - s.43

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 25, 2011 23:20 Re: GLIWICE - DT Gosi B - Kropeczka po sterylce szuka domu s. 8

Amanda_0net pisze:Ale śliczna dziewczynka :)

Kochani koteczka Kendra z Gliwic z przed kilkoma minutami się odnalazła
Serdecznie dziękuję tym którzy się do tego przyczynili :D

Merwa

Od: Pon kwi 25, 2011 21:30

Post » Pon kwi 25, 2011 23:23 Re: GLIWICE - DT Gosi B - ZAGINĘŁA KOTKA !!! s. 8

Gosia B pisze:Wczoraj na Forum Kociego Życia otrzymaliśmy informację o kotce, która zaginęła w Gliwicach na Trynku. Podklejam poniżej obrazek z ogłoszeniem - żeby się powiększył trzeba kliknąć w zdjęcie:

Obrazek

Gdyby ktoś widział kotkę - dajcie znać...

Kochani koteczka przed kilkunastoma minutami się odnalazła
Dziękuję z całego serca wszystkim za pomoc :D

Merwa

Od: Pon kwi 25, 2011 21:30

Post » Wto kwi 26, 2011 19:58 Re: GLIWICE - DT Gosi B - ZAGINĘŁA KOTKA !!! s. 8

Rózia zmieniła imię na Ptysia! No jest słodka jak ptyś, wygląda jak ptyś, nie mogło być inaczej :)
Całą noc przespała! Dwa razy budziła się ale tylko na kuwetkę i do wodopoju :lol:
Za to jej Duzi nie spali całą noc bo na nią patrzyli, czy oby kotek ma wygodnie pod moją pachą, bo sobie obrała to miejsce na legowisko :lol:
Mruczy, ugniata, jak wracam z łazienki to biegnie do mnie jakby mnie co najmniej miesiąc nie było :D
Zjada ze smakiem, zrobiła dwie ładne kupki. Na razie przebywa z nami w sypialni, a jutro pozna kolejne pokoje.

A ja wstałam dzisiaj specjalnie godzinę wcześniej, nakręciłam jej mnóstwo filmików komórką i w pracy ciągle ją oglądałam :D

Dziękujemy Ci Gosiu B. jeszcze raz :)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Wto kwi 26, 2011 19:59 Re: GLIWICE - DT Gosi B - Kropeczka po sterylce szuka domu s. 8

Merwa pisze:
Amanda_0net pisze:Ale śliczna dziewczynka :)

Kochani koteczka Kendra z Gliwic z przed kilkoma minutami się odnalazła
Serdecznie dziękuję tym którzy się do tego przyczynili :D

:ok: :ok: :ok: super
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto kwi 26, 2011 20:51 Re: GLIWICE - DT Gosi B - Kropka po sterylce szuka DS !!! s. 8

wiewióro - nie ma za co :) To ja dziękuję za wspaniały domek dla małej...
Z dobrych wiadomości to Rambo odzyskał już pełnię sił i sprawności. łapka już nie boli a maluch biega po domu i rozrabia.
Jutro oba chłopaki wychodzą do swoich domków. Rudiego jeszcze jakoś przeżyję, ale Rambuś będzie nieodżałowany - ja mam osobiste preferencje do rudo-białych kotów...
Oliwka dostała wczoraj rujkę. Jej nowa właścicielka jest już uprzedzona i kocica w najbliższych tygodniach będzie sterylizowana.

Z dobrych informacji to jeszcze dodam, że dziś na Waryńskiego udało mi się złapać przedostatnią kocicę z dzikiego stada, które tam sterylizuję. Kotka jest w ciąży i polowałam na nią bardzo długo, bo już ponad miesiąc. Ale wreszcie mi się udało. I jedno jest przesądzone - więcej dzieci już w życiu nie urodzi... :piwa:
W stanie niewyciętym została już tylko jedna kocica-matka i jeden kocur-dominant dzielnicy.

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Śro kwi 27, 2011 15:57 Re: GLIWICE - DT Gosi B - Kropka po sterylce szuka DS !!! s. 8

Obrazek

Rudy Sheldon od pięciu godzin u nas w domku, chyba jest całkiem dobrze skoro już śpi z Wilsonem, co? :D

andfor

Od: Wto kwi 05, 2011 10:53

Post » Śro kwi 27, 2011 16:32 Re: GLIWICE - DT Gosi B - Kropka po sterylce szuka DS !!! s. 8

Ale fajne dokocenie :1luvu: :mrgreen:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro kwi 27, 2011 16:33 Re: GLIWICE - DT Gosi B - Kropka po sterylce szuka DS !!! s. 8

Gosiu a kiedy dotrzesz na moje osiedle ze sterylkami? :wink:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Czw kwi 28, 2011 6:46 Re: GLIWICE - DT Gosi B - Kropka po sterylce szuka DS !!! s. 8

andfor pisze:
Rudy Sheldon od pięciu godzin u nas w domku, chyba jest całkiem dobrze skoro już śpi z Wilsonem, co? :D

No zdjęcie przepiękne !!! Bardzo się cieszę, że tak ładnie idzie socjalizacja. :)

U Rambusia też wszystko w porządku - dostałam już smsa z jego domku i jesteśmy w kontakcie. Jak dobrze widzieć dzieci na swoim.

Amando, co do Twojego pytania - nie wiem, za 10 lat, jak skończę na Waryńśkim? ;) Tych kotów tam są dziesiątki.... :(

Gosia B

Post » Nie maja 01, 2011 15:24 Re: GLIWICE - DT Gosi B - Kropka po sterylce szuka DS !!! s. 8

Ja naprawdę mogłabym wstawiać mnóstwo zdjęć z Ptysią, ale po co marnować czas przed komputerem, skoro można się z nią bawić, głaskać, tulić, całować, patrzeć jak je, śpi.... :D :1luvu:

Martwiłam się dwa dni temu, że mała kuleje na jedną nóżkę. Gosia B mnie uspokoiła, ale i tak przeżywałam ostatnio chwile grozy :lol: Dziś Ptyśka biega, skacze jak gdyby nigdy nic, więc to faktycznie były tylko zakwasy :)

Obrazek

To jej ulubiona zabawka. Nakupowaliśmy jej mnóstwo zmyślnych zabawek, a ta mała pchełka najbardziej lubi kuleczkę za 1,50zł :lol:

Obrazek

Niepokoiło mnie to, że Ptysia jest za grzeczna, tak więc dzisiaj o 5 nad ranem obudziłam się z czyjąś łapką wetkniętą w nos :D I brykałyśmy do 7.

Obrazek

wiewióra11

Post » Czw maja 05, 2011 21:44 Re: GLIWICE - DT Gosi B - maleńka koteńka z Wrocławia - s. 8

Wczoraj, jadąc z Wrocławia, przywieźliśmy ze sobą maleńką burą kociczkę z białymi wstawkami. Kicia przybłąkała się w poniedziałek do przydomowego ogródka w rejonie Borowskiej. Ludzie, którzy się nią chwilowo zaopiekowali, przypuszczali, że jej mama musiała zginać na ruchliwej ulicy, a malec jakimś cudem ocalał i poszedł przed siebie szukać ratunku...
Kicia ma między 5 a 6 tygodni i jest nieskończenie urocza. Przypomina mi małą Kulcię, która mieszkała u nas 2 lata temu... Koteńka ma już solidne zęby, dzięki czemu zjada i pasztety dla maluchów i drobne chrupki. Korzysta z kuwety, jest w dobrej formie, tłuściutka i wesoła. To strasznie przyjazny i towarzyszki maluch - najbardziej płacze, kiedy musi zostać sama. Za ok. tydzień zaczniemy odrobaczanie, potem szczepienie i szukanie domu. Cudny z niej kociak...'

Na razie roboczo została nazwana Glizdą, ale to baaardzo niemedialnie. :D
A żeby Wam było łatwiej wrzucam zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gosia B

Post » Czw maja 05, 2011 22:15 Re: GLIWICE - DT Gosi B - maleńka koteńka z Wrocławia - s. 8

Ożesz, ale Ty "produkujesz" śliczne kocięta :1luvu: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Te słodkie łapuńki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Pt maja 06, 2011 9:41 Re: GLIWICE - DT Gosi B - maleńka koteńka z Wrocławia - s. 8

I ten noseczek czarny :1luvu: Cudna mała :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt maja 06, 2011 12:32 Re: GLIWICE - DT Gosi B - maleńka koteńka z Wrocławia - s. 8

Glizda jest przecudna! Spytam Ptysi czy chciałaby rodzeństwo :D

wiewióra11

Post » Pt maja 06, 2011 12:33 Re: GLIWICE - DT Gosi B - maleńka koteńka z Wrocławia - s. 8

Spytaj koniecznie !!! Co dwie koteczki to nie jedna :) W razie czego dawaj znać szybko, bo na razie jeszcze Glizdy nie ogłaszam (jeszcze jest za maleńka), ale jakby co, to nie chciałabym, żeby Wam okazja przeszła koło nosa :) (drugi raz... :roll: )

Gosia B

[poprzednia][następna]