KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 11:10 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Marea pisze:Jednak mimo wszystko, mam nadzieję że pozostałe kotki czują się ok i nie będzie więcej problemów...

Nie zapeszam...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw kwi 21, 2011 22:15 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Jest ktoś chętny na opiekę nad footrami w święta :) ??
Mamuśkę i kocięta zabieram, Minię i Tinę też .
Zostanie Wiktor , Witek, Pomcia, Tequila, Alva... Wiktor jest na antybiotyku, Alva też...
Gdyby nie brak transporterków - bo po adopcji Uny pojechał jeden i ... oraz po adopcji Julka i Leosia pojechał drugi i...
To część kotów już dawno byłaby we Władziowie w oczekiwaniu na święta... bo pojechałaby z moim bratem dziś...

Zupełnie zapomniałam , bo farmakologia, bo wcześniej koty... a czas leci...

seja

Post » Sob kwi 23, 2011 9:33 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Wyczyściłam kuwety.
Ponapełniałam miski wodą i suchym, mokrym wypełniłam jedną miskę z górką...
W poniedziałek wracam.
Wytrzymają dwa wieczory beze mnie...
Mamuśkę i maluchy zabieram. Minię też... i Alvę, bo jej oczy muszę zakrapiać.

Dadzą sobie radę, z głodu nie umrą... przez te dwie noce...

seja

Post » Sob kwi 23, 2011 10:44 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Obrazek
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Sob kwi 23, 2011 14:43 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Wszystkiego najlepszego dla Seji, jej kocińca i rodziny życzy Alienor ze swoją bandą
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 24, 2011 21:10 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Dziękujemy!
Wam wszystkim również życzymy Wesołych i Spokojnych Świąt!!

seja

Post » Nie kwi 24, 2011 21:15 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

U nas ...e .coli powraca ... czyli antybiotyk nie ten...
Czeka nas zbieranie tego i owego na posiew z antybiogramem...

Tylko nie wiem co z takimi maluchami nim będzie wynik posiewu...

seja

Post » Wto kwi 26, 2011 7:14 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Jak tam kociaste sie czują? jak duże przeżyły Święta w osamotnieniu?
A co się dzieję z maluchami? i pozostałymi? biegunki pełną parą? :?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto kwi 26, 2011 8:59 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Marea pisze:Jak tam kociaste sie czują? jak duże przeżyły Święta w osamotnieniu?
A co się dzieję z maluchami? i pozostałymi? biegunki pełną parą? :?

Duże przeżyły święta w osamotnieniu bardzo dobrze, powitały mnie i TŻ'a serpentynami papieru toaletowego w przedpokoju...

Sraczka raz jest, raz jej nie ma... nie wiem co to ma znaczyć...

Mamuśka mi się wczoraj porzygała, ma lekką sraczkę...
Binio ma piękne twarde qupale...ale nimi strzela...zagazowany jest...Bia ma pół na pół.
Czarnuszki raczej twarde, raz na jakiś czas pojawi się kleks...
Wituś srajtoli , jest niedobry,bo goni mi dziewczynki i bije je...

Mieszkanie... standardowy sajgon, o tyle tylko dobrze, że czarnuszki zaczęły kuwetować ...tak na 5 kuwetowań 4 lądują w kuwecie więc nie jest tak źle :)
Binio trafia jak się go zaniesie do kuwety,ale to tylko dlatego , że taki drobny jest...za to strasznie szybki :)

Dieta kitkatowo-mięsna... kupię im jogurt, zapodam lakcidu...

seja

Post » Wto kwi 26, 2011 9:27 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Uhm, to kiepsko, tym bardziej że tak naprawdę nie wiadomo co im jest, przydałoby się powydawać do adopcji te oswojone, zawsze porozdzielanie ich to dla nich najlepsze i odseparowanie od tego co "w powietrzu" krąży :roll: tylko kwestia czy np maluszki do adopcji się nadają? zdrowotnie...
Musisz Asia wziąść się porządnie za ogłoszenia, Pingwiny chyba mogą już iść? są już duże byki, a sezon kociąt zaraz będzię w pełni :roll:

Ps te maluszki pręguski z Portu zaczęły kuwetkować w wieku 3.5 tyg, ale zamykane były w klatce z kuwetą i się naumiały w kilka dni, tzn od razu robiły do kuwetki, ani razu na swoje posłanko, teraz po kilku dniach wracały już same do klatki by skorzystać z kuwetki, widać klatka pomogła w nauce kuwetkowania :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto kwi 26, 2011 11:07 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Mam do oddania mleczko dla kociąt Beaphar Kitty Milk, pojemność 200g, napoczęte, ubytek niewielki, termin ważności 31.10.2012.

Kto ma kociaki teraz??
Seja chcesz?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro kwi 27, 2011 6:38 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Monika : mam jeszcze RC kitten mleczko...

Dziś się rozliczę... nie będzie różowo... 285zł za Witka i Wiktora...380zł za żwir i karmy... z bazarków 270zł - chyba oiledobrze pamiętam... z paragonów też będzie sporo... i chyba będę dziś smerfować jakiś bazarek...

seja

Post » Śro kwi 27, 2011 16:06 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

O dziwo sraczek dziś nie było...

Tequila własnie biega i się bawi.
Rejcia siedzi przy moich plecach... po tym jak się łasiła i łasiła, żeby wreszcie mnie uźreć w wargę swoimi świeżutkimi stałymi zębami...
Wituś rozrabiaka siedzi na kanapie.
Wiktor na fotelu :)

Mamuśka z dziećmi w kuchni, obalają resztki jedzenia... łącznie z Tiną, Pomcią i Alvą...

Na stanie kotów 13.
Minia majówkuje we Władysławowie.

Kuwetowanie z każdym dniem efektywniejsze, ku mojej radości... :twisted:

Dziś w menu serca wołowe...nie wiedziałam , że jedno waży 2.5kg... i nie przypuszczałam , że tłuszcz na nich jest taki twardy , że aż sypki... wcześniej zamawiałam już zmielone w innym mięsnym.

Footra zdematerializowały połowę takiego serduszka na poczekaniu...

Zmęczona jestem...
Paragony poukładałam, jeszcze tylko podliczyć, ale już wiem ,że to będzie spora kowota...
Tworzenie bazarku mnie czeka...

seja

Post » Czw kwi 28, 2011 20:49 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

seja pisze:Wyczyściłam kuwety.
W poniedziałek wracam.

Długo nie zaglądałam na forum, trzeba było napisać PW. Mogłam je przechować u siebie :)
Pieniędzy ostatnio sama nie mam zbyt dużo, ale na bazarek coś by się znalazło;)
Pozdrawiam,
Jola

Jola_Gd

Od: Czw lis 04, 2010 8:19

Post » Czw kwi 28, 2011 23:49 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 ...[*][*]...

Jola_Gd pisze:
seja pisze:Wyczyściłam kuwety.
W poniedziałek wracam.

Długo nie zaglądałam na forum, trzeba było napisać PW. Mogłam je przechować u siebie :)
Pieniędzy ostatnio sama nie mam zbyt dużo, ale na bazarek coś by się znalazło;)
Pozdrawiam,
Jola

Dziękuję :) będziemy pamiętać :) o propozycji :wink:
Jak kociaki ?

seja

[poprzednia][następna]