Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto kwi 26, 2011 16:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dzień dobry,

w miejscu, gdzie dokarmiam osiedlowe koty,
pojawił się jeszcze w zimie kocurek (choć do końca nie jestem pewien płci), który stopniowo bardzo się oswoił. Na pocżątku tylko pomiaukiwał cicho i nie wiedział gdzie ma się schronić przed mrozem, później chował się w piwnicy blokowej. W tej chwili przybiega każdego wieczoru z ogonem do góry i cieszy się na spotkanie, bardzo lubi głaskanie.

Wśród okolicznej gromady radzi sobie chyba nieźle, jednak jest ciepło, zimą nie wiadomo, jak będzie. Okno piwnicznepodczas mrozów zostało w pewnym momencie zamknięte, na szczęście jakiś czas później otworzył ktoś inne. To nie jest zbyt przyjazne miejsce dla kotów. Inne koty nigdy do mnie nie podchodzą, w bezpiecznej odległości czekają aż położe jedzenie. Ten zachowuje się zupełnie inaczej. Choć nie do końca chyba jeszcze ufa, jest bardzo czujny. Być może jest to kot domowy, który został
skrzywdzony przez ludzi, a byc może po prostu ma taki charakter.

Chciałbym spróbować znaleźć mu dom, narazie tymczasowy, by dowiedzieć się,
czy zaadoptowałby się do nowych warunków. Sam nie moge go wziąć, mam juz dwa
koty i niestety na więcej nie pozwala sytuacja. Jestem w stanie natomiast
zaoferować pomoc, jeśli chodzi o sfinansowanie sterylizacji, szczepień i
utrzymywania kotka w miarę możliwości. Jednak musi to być osoba znająca się
na kotach i ich potrzebach.

Bardzo proszę o pomoc

Zrobiłem kociakowi kilka zdjęć, jednak on pokazuje się tylko, gdy jest już ciemno i żadne zdjęcia nie wychodzą dobrze. Znalazłem takie, które są niemal identyczne.

Obrazek

Obrazek

Założyłem mu również wątek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=126988

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Wto kwi 26, 2011 21:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Poker71 pisze:
Marea pisze::roll: :roll: :roll:
wczoraj na obiedzie świątecznym u teściów, ciocia TŻ stwierdziła że mogę mieć chorobę odzwierzęcą :ryk: Teściowa emerytowana pielegniarka, Ciocia TŻ też, jak i pół ich rodziny :roll: jestem chora od tygodnia, na antybiotykach, słabo się wciąż czuję to i słabo wyglądam, a te wymyśliły sobie że mogę mieć tą chorobę, tylko nazwy zapomniały :roll: :evil: i kazały mi się iść przebadać gruntownie, no bo przecież przebywając tyle wsród zwierząt muszę coś załapać :ryk:

a wyobraź sobie ile chorób odludzkich można załapać po jednej wizycie w kościele :evil:

aż mnie trzęsie na samą myśl o takich tekstach... mam na to wyjątkowe uczulenie :?

Jak poruszałam się po mieście komunikacją miejską byłam non stop na coś chora, teraz jeżdzę z kotami tylko w swoim aucie i jestem zdrowa jak ryba :)
Ludzie z takimi poglądami to debile dla mnie, tak na dobrą sprawę większym świństwem można sie zarazić robiąc dzieci niż trzymając kota w domu :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto kwi 26, 2011 21:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

NIE WIEM CZY MAŁGOSIA JUŻ WKLEIŁA?:

"Witam serdecznie poświątecznie,

Piszę w sprawie naszej wspólnej akcji Ratowania Kotów ze Stoczni.

Mam kilka próśb :)
1. Prosiłabym o zmianę logo na Państwa stronie (przesyłam w załączeniu)
2. Prosiłabym o zmianę tesktu. O tego: http://pkdt.pl/informacje/podziekowania ... zoo-karina (na tekst w załączeniu).
3. Prosiłabym o przesłanie ilościowe- ile karmy udało się zebrać od początku roku w naszych marketach, rozbiciu na poszczególne m-ce.

Czy istnieje możliwośc otrzymania od Państwa w formie listu, podziękowań za udział w akcji?

bardzo dziękuję :)

pozdrawiam,

Monika Raszeja
Marketing Manager"

UM GDYNIA przyznał nam 14 tys na sterylizacje miejskie, za jakieś 2 tyg możemy ruszać z akcją.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto kwi 26, 2011 21:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

negro moje 2 kotki z lisiarni idą jutro do adopcji, ale mam zamówiony tymczas dla kocurka z kotwicy i dla kota z obłuża, w sumie to dla 2 kotów. po majówkach możemy spróbowac z tym kotkiem, wykastrujemy go w ramach programu z UM Gdynia, z racji tego że jest bezdomny. musiałbyś pokryć koszty testów fiv/felv, odrobacz./odinktow. i szczepienia, plus karma i żwir do hotelu- bo ja sama utrzymuję swoje tymczasy, a nie bardzo mnie na to stać. ja jestem w stanie załatwić to po najniższych cenach u weta i zrobic mu mega tanie zakupy w hurtowni zaprzyjaźnionej. prowadze hotel dla kotów, i na wakacje nie chciałabym zostac z 10 tymczasami, bo plus moje koty i koty klijentów to zaczyna sie robić rzeźnia dla mnie głównie. więc musiałbys kotu robić też ogłoszenia i pomóc mi go wyadoptować.

MARLENKA ZAMAWIAJ JUŻ ULOTKI W TYPOGRAFIE POD STERYLKI MIEJSKIE TAKIE JAK W ZESZŁYM ROKU, TYLE ŻE 3 ADRESY KLINIK I TEL.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro kwi 27, 2011 6:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

viewtopic.php?f=1&t=126715 podbijajcie proszę i zobaczcie uratowaną sunię przez Agnieszkę L
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Śro kwi 27, 2011 10:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Z ogłoszen na 3miasto.pl
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 87640.html
Przyjme RUDĄ małą kotke Cena: 1 zł
dane kontaktowe:
prywatna

E-mail: apollo1983@wp.pl
Miasto: Gdynia
przyjme malutką rudą badz rudo-białą!kotke posiadam juz małą kotke szukam dla niej towarzyszki do wspolnego mieszkania!posiadam duze mieszkanie w Gdyni moja kotka mu tu wszystko czego potrzebuje czeka na "siostre"Wiec czekam chetnie zaadoptuje.czekam na propozycje zdjecia!

numer ogłoszenia: 3687640
ogłoszenie wprowadzono: 2011-04-26 22:38:08
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 10

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 83482.html
Przygarnę białego kotka dane kontaktowe:
Kamil
E-mail: cichy910925@gmail.com
Miasto: Gdańsk
Tel./fax: 669664374

Witam, przygarnę białego małego kotka. Wiecej informacji o mojej osobie udzielę telefonicznie w razie potrzeby. 669664374

numer ogłoszenia: 3683482
ogłoszenie wprowadzono: 2011-04-24 15:13:20
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 7

do sprawdzenia!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro kwi 27, 2011 13:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

dziś jubileuszowy 3-setny artykuł na stronie:
Kod: Zaznacz cały
http://pkdt.pl/koty-do-adopcji/ogloszenia-grzecznosciowe/300-calineczka

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro kwi 27, 2011 14:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ifciastu pisze:
XAgaX pisze:Poszukujemy domu dla ok. 8-10 miesięcznej burej koteczki i czarno-białego kocurka. Kotki są bardzo przyjazne, lgną do człowieka. "Pomieszkują" w Sopocie. Kotki są bardzo zdrowe dzięki dokarmiającym je ludziom dobrej woli. Maluchy są ze sobą zżyte. Jednak w okolicy nie wszyscy są ludźmi dobrej woli. Pewna osoba strzela z wiatrówki do kotów i "dokarmia" je karmą z potłuczonym szkłem. Nadal giną koty, zdarzało się, że po dwa dziennie. Jest coraz cieplej, maluchy buszują w pobliżu, bardzo obawiamy się o ich los. Bądź dobrym człowiekiem, nie pozwól by następny kot został oślepiony, gdy będzie wygrzewał się na pobliskim murku albo co gorsza będzie umierał w męczarniach.

telefon z ogłoszenia 601-311-205

Dzwoniłam przed sekundką do tej Pani.
Kobieta bardzo miła, chce współpracować.
Najprawdopodobniej w tym tygodniu pójdą ode mnie do adopcji 2 koty. Dogadałam się z Panią tak, że jeśli te dwa wyadoptuję zabiorę wtedy na DT te dwa grzdyle.

Pozostają sterylki. Zabiorę te dwa, ale ktoś z Trójmiasta musiałby się podjąć pomocy w sterylkach. Dziewczyny, może któraś z Was? Pani mówi, że może koty dowozić do lecznicy, ale pomoc w złapaniu byłaby potrzebna. Teraz kotki dostają Proverę.

Nie wiem, czy pamiętacie tę sprawę z połowy marca. Obecnie sytuacja wygląda tak: kocurek został wyadoptowany do Chwaszczyna, szara koteczka znikła pod koniec marca i niespodziewanie wróciła na Wielkanoc. Pani z Sopotu to moja koleżanka z pracy, ma na imię Grażyna (telefon aktualny). Kicia miała wczoraj sterylkę, Grażynka wzięła ją do siebie na parę dni na rekonwalescencję, ale musi szybko wydać, bo rodzina się wścieka. Od paru dni nie może się dodzwonić do Ifciastu, więc może dałoby się zamieścić ogłoszenie w grzecznościowych PKDT? Kotka na maksa proludzka i miziasta - mam parę zdjęć, jakość średnia, bo zrobione komórką, ale podpowiedzcie mi, jak się wkleja i w jakim formacie muszą się zmieścić :oops:

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Śro kwi 27, 2011 15:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Echtom, wyślij zdjęcia i tekst ogłoszenia mailem do Szymona, na adres pkdt.root@gmail.com
Zdjęć nie musisz zmniejszać, Szymon sobie poradzi tak aby było dobrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro kwi 27, 2011 17:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dzięki, dobra kobieto :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Śro kwi 27, 2011 19:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziś przejęłam 3 kociaki oczywiście koci katar. Kociaki to Hyzio Dyzio i Zyzio. Zobaczcie sami są słodkie ale konto PKDT jest puste a leczenie kociaków trzeba finansować. Proszę o pomoc. Ten w najgorszym stanie będzie musiał przejść amputacje oczka :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!

ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem "PKDT- DT Weronika "

viewtopic.php?f=1&t=126715&start=15
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Śro kwi 27, 2011 22:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Wiem, że znowu się odzywam bez zaproszenia ale znalazłam takie ogłoszenie na trójmiasto.pl a widziałam, że tu sobie wklejacie rzeczy tego typu:

przygarnę kota
dane kontaktowe:

Justyna
E-mail: olong12@wp.pl
Miasto: Gdansk- okolice

Chętnie przygarniemy do siebie zdrowego kota, nadającego sie do mieszkania z 1,5rocznym dzieckiem-przyzwyczajonym do obecności zwierząt. Wygląd oraz wiek nie mają większego znaczenia, jednak nie chcielibysmy brac zupełnie młodego kociaka (powinien byc na tyle samodzielny, aby w razie potrzeby, był w stanie oddalic się od dziecka i odpocząc od jego obecnosci). Na dzien dzisiejszy w domu nie ma innych zwierząt. Kot powinien miec aktualne szczepienia i umiec korzystac z kuwety. Zdjecia wraz z opisem kota proszę przeslac na adres mailowy: olong12@wp.pl
Na wszelkie pytania dotyczące warunkow, jakie jestesmy w stanie spelnic, odpowiadam takze pod tym adresem.

numer ogłoszenia: 3689578
ogłoszenie wprowadzono: 2011-04-27 13:59:50
ostatnia aktualizacja: 2011-04-27 20:18:57
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 26
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Czw kwi 28, 2011 8:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny kiedyś podesłałam pomorską do Sabiny, teraz do innej sprawy, proszę zerknijcie, uczulcie też znajomych, siebie na zostawianie psów gdziekolwiek. Przy okazji, wiem że część z was jest z Gdyni i okolic. Wciąż mamy szansę, że Daga się odnajdzie:

http://telewizja.pomorska.tv/index.php? ... 3Areporter
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Czw kwi 28, 2011 13:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maria_kania pisze:Z ogłoszen na 3miasto.pl
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 87640.html
Przyjme RUDĄ małą kotke Cena: 1 zł
dane kontaktowe:
prywatna

E-mail: apollo1983@wp.pl
Miasto: Gdynia
przyjme malutką rudą badz rudo-białą!kotke posiadam juz małą kotke szukam dla niej towarzyszki do wspolnego mieszkania!posiadam duze mieszkanie w Gdyni moja kotka mu tu wszystko czego potrzebuje czeka na "siostre"Wiec czekam chetnie zaadoptuje.czekam na propozycje zdjecia!

numer ogłoszenia: 3687640
ogłoszenie wprowadzono: 2011-04-26 22:38:08
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 10

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 83482.html
Przygarnę białego kotka dane kontaktowe:
Kamil
E-mail: cichy910925@gmail.com
Miasto: Gdańsk
Tel./fax: 669664374

Witam, przygarnę białego małego kotka. Wiecej informacji o mojej osobie udzielę telefonicznie w razie potrzeby. 669664374

numer ogłoszenia: 3683482
ogłoszenie wprowadzono: 2011-04-24 15:13:20
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 7

do sprawdzenia!

ludzi chyba pogięło w beret....tak jakby rude i białe rosły na ulicy :( a pinwginy i krówki to od razu do piachu trzeba, boich i tak nikt nie zechce

wczoraj przyjełam podrzucone do zoo kariny 4 małe kocięta, ok 4-5 tyg, chore oczka. siedzą w królikarni, zarzekałam się że juz nie będę trzymac kotów na zewnątrz- a tu co..... ech szkoda gadać, jakaś baba kocięta wywaliła w sklepie z torby i zwiała.
czarny, biało- szary, biało- czarny i whiskasowo biały samczyk- gdyby ktoś szukał kociąt
:kotek:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw kwi 28, 2011 13:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:jakaś baba kocięta wywaliła w sklepie z torby i zwiała.

Co za masakra...

edit: BTW, wie cos ktos a'propo tych kociakow z Sopotu ? Bo Agnieszka - adzi chyba jeszcze nie wrocila ? A podejrzewam, ze druga Agnieszka, ktora tam byla (nie pamietam dobrze nazwiska, a przekrecic nie chce..) ma sporo swoich spraw i kotow na glowie...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

[poprzednia][następna]