Faza i Wedel-Faza ma kamień nazębny-jutro zabieg.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2009 16:05 Re: Faza i Wedel-problem ogonowy.

U Fazy i Wedla już dobrze :wink:

Dzięki kroplom Bacha panuje pokój i zaczynają wracać czułości. Wedel niestety baaardzo cierpi, gdyż jest obecnie na diecie mniej żreć :twisted:

Obrazek
Wcale nie przytyłem, szafka się po prostu zmniejszyła...

Obrazek
Zabieraj mi to ten aparat! :evil:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Wto paź 13, 2009 19:59 Re: Faza i Wedel-zachowanie Wedelka

Od 2 czy 3 dni Wedel "dziwnie" się zachowuje.
Chodzi kilka razy do kuwety i sika, że tak powiem, po kropelce. Nie zachowuje się tak, jakby go coś bolało, nie nalał też poza kuwetą. Nie wiem, czy mam się martwić (bo Wedel ogólnie bardzo lubi wykopywać pół zawartości kuwety :twisted: ). Czy mam zabrać kota do weterynarza, czy może po prostu złapać siuśki do badania?

Wedel zachowuje się normalnie, ma apetyt, cały czas szaleje (właśnie bawi się myszką).

Może ktoś mądrzejszy mi podpowie, czy to może być coś poważnego :oops:
Obrazek

Agnieszka16

Post » Śro paź 14, 2009 12:05 Re: Faza i Wedel-zachowanie Wedelka

Podnoszę...może ktoś coś podpowie. Mocz chyba złapię tak, czy siak, bo dawno nie był badany.
Obrazek

Agnieszka16

Post » Pt sty 01, 2010 12:22 Re: Faza i Wedel-szczepienie

Piszę w tym wątku, bo jutro Wedel jedzie na szczepienie. Czy kot powinien być na czczo przed szczepieniem? Nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, ale gdzieś słyszałam, że kot nie powinien jest przez kilka godzin.
Obrazek

Agnieszka16

Post » Wto kwi 26, 2011 11:59 Re: Faza i Wedel-zdejmowanie kamienia nazębnego Fazy

Odświeżam, bo zapewne będzie mi potrzebne wsparcie merytoryczne i duchowe :wink:

Podczas dzisiejszej wizyty u weta okazało się, że Faza ma kamień nazębny i stan zapalny dziąseł.
Będę umawiać ją na zabieg w jak najbliższym terminie. Czy po zabiegu potrzebna jest jakaś konkretna dieta i preparaty leczące zapalenie dziąseł? Wiem, wet zapewne mi to powie, ale nie ma to jak dowiedzieć się wcześniej. :wink:

Po powrocie zajrzałam do paszczy Wedla-nie ma tragedii, ale lekki kamień jest, więc myślę nad zakupem preparatu do czyszczenia zuboli, wet wspomniał, że trzeba będzie czyścić kotom zęby-i tak muszę kupić ten preparat. Czy żel orozyme jest skuteczny?
http://animalia.pl/produkt,15936,168,Or ... stnej.html

Edit. Faza ma zabieg jutro.
Obrazek

Agnieszka16

Post » Śro kwi 27, 2011 8:11 Re: Faza i Wedel-Faza ma kamień nazębny-jutro zabieg.

Właśnie odwiozłam Fazę do weta i zaczynam się coraz bardziej denerwować. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.
Obrazek

Agnieszka16

[poprzednia]