Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 14:22 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

A u mnie trawniki się żółcą. Krokusami

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob kwi 23, 2011 9:33 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Wesołych Świąt! :D Obrazek

Mru i Reszta
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob kwi 23, 2011 14:38 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

wesołych, zdrowych i pogodnych świąt oraz smakowicie zastawionego stołu życzy Alienor ze swoją bandą
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 24, 2011 17:54 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon kwi 25, 2011 20:58 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia, które tutaj zagościły świątecznie, jakie to miłe, że nasz zakopany wątek odwiedzają jeszcze starzy, dobrzy, kochani znajomi.
Jakoś nam pisanie nie idzie, to znaczy idzie, pisanie nie jest problemem, ale smuteczki na pierwszej stronie "kotów" zawsze każą mi się zastanowić, czy wieści o moich tygrysach mają jakiekolwiek uzasadnienie. I tak już od dwóch lat ustępujemy miejsca sprawom ważniejszym, pilniejszym, trudniejszym...
Tak bardzo ostatnio Hipcia nas zasmuciła :(
Czasem przeczesuję wątki o kocich nieszczęściach i tak bardzo mi przykro, że pomóc nie mogę nijak :(
A tu wiosna, maluchy się wysypią i znowu będzie tyle ważnych problemów do rozwiązania.
U nas dzisiaj burza, pierwsza prawdziwa wiosenna burza, z deszczm, błyskawicami, piorunami, taka książkowa.
Kiedy nadchodzą burzowe chmury, muszę po pierwsze łapać Micia do domu. Ot, tumn jeden, ma zakodowane, że jak grzmi, nawet bardzo, bardzo daleko, należy wiać. W dodwolną stronę, na Warszawę, albo na Poznań, byle nie do domu.
Znika gdzieś za płotem i wraca dopiero, gdy przestanie padać i grzmieć, a czasem jest to środek nocy.
Więc nie śpię, wychodze z wielką lampą, nawołuję, szukam. W końcu przychodzi. Mokry i bardzo zadowolony, że mu się udało uciec. Mić w sytuacjach zagrożenia po prostu nie lubi przestrzeni zamkniętych.
Dzisiaj w nagrodę dostał namiot, swój prywatny. I bardzo mu się pdoba.
Obrazek
Okupuje go od rana. łapy wyciąga przed siebie, żeby nikt nie miał watpliwości, że to jego. Tylko jego :twisted:
No, ale jest problem.
Dziewczynom też się podoba, tylko czekają, żeby wyszedł. I hop, już się rozkładają w środku. Cosi pozwala, Czitka i Balbi mają przerąbane.
Chyba muszę kupić jeszcze dwa :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon kwi 25, 2011 21:02 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Ja z podobnego powodu muszę chyba zakupić jeszcze co najmniej dwie budki wiklinowe 8)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto kwi 26, 2011 6:39 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

czitka pisze:
Chyba muszę kupić jeszcze dwa :roll:
:ryk: 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto kwi 26, 2011 9:40 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- pierwsza burza i namiot Micia.

Wielki Wódz Mić-Mić w swoim wigwamie 8) :mrgreen:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto kwi 26, 2011 10:05 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- pierwsza burza i namiot Micia.

Pierwszy grzmot wiosenny
wysłał błyskawicę
deszcz zabębnił w dachy
obmywał ulicę

kot zmoknięty przemknął
schował się w altanie
na deskach i cegłach
suche ma posłanie

anioł przybiegł w burzy
ucztę mu wyprawił
ze zmoczonych skrzydeł
daszek już poprawił

Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto kwi 26, 2011 10:32 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- pierwsza burza i namiot Micia.

A mnie sie skojarzyło tak jakos ewangelicznie :oops: z Przmienieniem Panskim na górze Tabor. "Panie, dobrze, że tu jesteśmy; jeśli chcesz, postawię tu trzy namioty: jeden dla Ciebie, jeden dla Mojżesza i jeden dla Eliasza" :mrgreen:
Widac wpływ tych licznych obrzędów okołowielkanocnych na moje postrzeganie rzeczywistosci :oops:
Musze sie otrzasnac :P
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Wto kwi 26, 2011 20:00 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- pierwsza burza i namiot Micia.

Inko, dziękujemy za piękny wierszyk :P
Hipciu, nie otrząsaj się, Twoja interpretacja jest absolutnie unikalna, tak trzymaj!
Mam następne dziwne zdjęcie i nie wiem, co się dzieje.
Obrazek
Dzisiaj coś białego leciało z nieba, śnieg w kwietniu czy jakoś tak, nic nie rozumiem.
Mić chyba też nie, ale był zachwycony :1luvu:
Dużo tego leciało, białe i różowe.
A może to już koniec świata, albo jakiś symptom.
Jutro czekamy na żaby z nieba.
Ślimaki nadchodzą w dużej ilości, to pewnie tak przed żabami :roll:
I jakiś wielki ptak przeleciał nad naszym domem......
U Was wszystko w porządku?

Edit: MićMić wcale nie jest gruby, tylko tak wygląda od frontu. No...napuszył się. Waży zaledwie siedem i pół kilo, jest zgrabniutki i bardzo proporcjonalny :oops:
Obrazek

czitka

Post » Wto kwi 26, 2011 20:05 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- pierwsza burza i namiot Micia.

Wielki ptak?

A może to tylko kaczka była :mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto kwi 26, 2011 20:10 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- pierwsza burza i namiot Micia.

Bungo, nie strasz :evil:
To był wielki ptak, taki wielki wielki.
A tak przy okazji, uwielbiam to zdjęcie, nasza malutka taśka:
Obrazek
Nasze taśtasie....Ktoś jeszcze może pamięta, dwie były...
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]