Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 25, 2011 21:45 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Prawdę mówiąc to myszy koty jedza z musu. Wolą ptaszki :mrgreen:
A teraz ptaszki miłością ogłupiałe, pewno łatwiej łapać...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon kwi 25, 2011 21:49 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Wow!!!Oczywiście ze poznaję. :1luvu: :D A cóż to za piękny romantyczny kociak leży przed obrazkiem? :D

To moja Szarusia, Szarka

taizu

Post » Pon kwi 25, 2011 21:50 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Wiesz Taizu, gdybym miała jej chociaż jak zostawić jedzenie i mieć swiadomość, że sobie przyjdzie kiedy jej pasuje i zje . A tak....Wchodzę kaczki już czekają. :| Daję im osobno. Wracam widzę watachę dzików jak przebiegają ulicę na Tęczę. :| Już od wielu dni główkuję gdzie mam jej schować tak jedzenie ,żeby znalazła ale żeby nikt inny nie miał dostępu. No to jest patowa sytuacja po prostu. Dzik wyczuje wszędzie. Kaczki świetnie mnie obserwują co robię. Jak tylko pojawiam się na Tęczy już czekają razem z kotami i biegną równo z nimi. :|
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon kwi 25, 2011 21:53 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:Prawdę mówiąc to myszy koty jedza z musu. Wolą ptaszki :mrgreen:
A teraz ptaszki miłością ogłupiałe, pewno łatwiej łapać...

No to tym bardziej jestem w szoku, bo na Tęczy nie ma drzew. :| A jak nie ma drzew to pewnie jest niewiele ptaków.
Idę tam jutro. Nie podoba mi się to. :| To za duży łakomczuch, żeby ot tak zrezygnowała. Uwielbia dobrze pojeść.

iza71koty

Post » Pon kwi 25, 2011 21:54 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:Ona chyba lubi chadzać własnymi drogami, takie odniosłam wrażenie...
A teraz coś weselszego. Izo, poznajesz?
Obrazek

Szarusia... :lol: Śliczna. :1luvu: Taka rozanielona :D W jakim wieku?

iza71koty

Post » Pon kwi 25, 2011 21:58 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:
taizu pisze:Ona chyba lubi chadzać własnymi drogami, takie odniosłam wrażenie...
A teraz coś weselszego. Izo, poznajesz?
Obrazek

Szarusia... :lol: Śliczna. :1luvu: Taka rozanielona :D W jakim wieku?

Dwa i pół roku :D

taizu

Post » Pon kwi 25, 2011 22:00 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

To te ona:
Obrazek[/quote]

taizu

Post » Pon kwi 25, 2011 22:02 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

To młodziutka. :D To zdradż jeszcze jej wagę, bo być może się mylę ale...ma trochę ciałka? :roll: :D

iza71koty

Post » Pon kwi 25, 2011 22:03 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:To młodziutka. :D To zdradż jeszcze jej wagę, bo być może się mylę ale...ma trochę ciałka? :roll: :D

Oj, ma! :D Zanim siadła mi waga, doszła do 7 kg

taizu

Post » Pon kwi 25, 2011 22:06 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

No to nie myliłam się. :lol: Dawałam w granicach 6 kilo.Rozpuszczasz ją czy ma kiepskie trawienie po sterylce?

iza71koty

Post » Pon kwi 25, 2011 22:22 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:No to nie myliłam się. :lol: Dawałam w granicach 6 kilo.Rozpuszczasz ją czy ma kiepskie trawienie po sterylce?

Trochę rozpuszczam, ale w ogóle musiała mieć duzego tatusia, jest większa od siostrzyczki, cały czas była. Nawet tak dużo nie je, jest bardzo silna, lubi biegać

taizu

Post » Pon kwi 25, 2011 22:26 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

A to siostrzyczka:
Obrazek

taizu

Post » Pon kwi 25, 2011 22:32 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:
iza71koty pisze:No to nie myliłam się. :lol: Dawałam w granicach 6 kilo.Rozpuszczasz ją czy ma kiepskie trawienie po sterylce?

Trochę rozpuszczam, ale w ogóle musiała mieć duzego tatusia, jest większa od siostrzyczki, cały czas była. Nawet tak dużo nie je, jest bardzo silna, lubi biegać

Większość moich kotek po sterylce nabiera ciała. Za dużo ciała. I wiesz muszę Ci się przyznać że kilka z nich odchudziłam i to dla ich dobra.Kotki które maja zbyt dużą wagę tzn. zbyt dużą w stosunku do masy ciała, zaczynają mieć problemy z oddychaniem.I dość szybko się męczą. To nie jest dla nich dobre.
Doczytałam ze Szarusia gabarytowo jest duża. Zatem wszystko jasne. Ile czasu jest po sterylce?Czy fazę zwiększonego apetytu ma juz za sobą?

iza71koty

Post » Pon kwi 25, 2011 22:34 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:A to siostrzyczka:
Obrazek

A imię? Śliczna. :1luvu: :D Mają podobny charakter czy zupełnie odmienny?

Dobrze pamiętam że miałaś kiedyś w banerku poprzednią czarną koteczkę? Możesz przypomnieć jej imię?

iza71koty

Post » Pon kwi 25, 2011 22:40 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Miała sterylkę 2 lata temu. Obie jedzą w sumie ok 35 dkg karmy dziennie, trzy saszetki/puszeczki i trochę suchego. Jak im nie podchodzi karma, to nawet mniej niż 10dkg razem
Nieopanowany pociąg do jedzenia to miały we wczesnym dzieciństwie, po sterylce nie.
No, mają nieopanowany apetyt, gdy poczują na mojej kanapce szynkę :mrgreen:
Myśle, ze zamiast mniej jeść, powinny bardziej biegać, ale nie mam na to czasu. :(

taizu

[poprzednia][następna]