K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 23, 2011 5:54 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Jeśli to świerzbowiec, to można podać stronghold na kark. Wybije. I wtedy tylko doczyścić ucho z resztek.
Ale warto byłoby, żeby najpierw wet zbadał pod mikroskopem, co to za pasażer jest.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob kwi 23, 2011 8:56 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Kochani moi, z okazji Świąt życzę Wam spokoju, wyciszenia i zadumy nad tym co ważne, słońca, uśmiechu i chwil radości. Przy okazji dziękuję za to co do tej pory zrobiliście w kocich sprawach i liczę na dalsze zaangażowanie :1luvu:
Obrazek

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob kwi 23, 2011 15:07 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

miszelina pisze:Jeśli to świerzbowiec, to można podać stronghold na kark. Wybije. I wtedy tylko doczyścić ucho z resztek.
Ale warto byłoby, żeby najpierw wet zbadał pod mikroskopem, co to za pasażer jest.

dzięki, przejadę się pewnie na senatorską po weekendzie :ok: chyba, że nie mają tam sprzętu do tego typu badania? ile takie badanie potrwa, wyniki od ręki, kilka godzin, kilka dni?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob kwi 23, 2011 15:12 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

szukam tymczasu dla rocznej panny, rudo-białej. Zmieści się komuś?

to ona
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob kwi 23, 2011 16:09 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob kwi 23, 2011 15:16 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Kocuria pisze:
miszelina pisze:Jeśli to świerzbowiec, to można podać stronghold na kark. Wybije. I wtedy tylko doczyścić ucho z resztek.

dzięki, przejadę się pewnie na senatorską po weekendzie :ok: chyba, że nie mają tam sprzętu do tego typu badania? ile takie badanie potrwa, wyniki od ręki, kilka godzin, kilka dni?

W Dobrym Wecie od ręki sprawdzili Rakiji, że ma świerzbowca, jak byłam czeredę szczepić. Wystarczy sprawdzić zeskrobinę pod mikroskopem.
Obrazek

miszelina

Post » Sob kwi 23, 2011 15:26 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Świerzbowce widać już przez wziernik.
Grzyba też się raczej pozna.

Coś na tymczas tymczasem mogę wziąć.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Sob kwi 23, 2011 18:00 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Obrazek
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Sob kwi 23, 2011 18:37 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Kocuria pisze:anyway - na po świętach - kto jest lokalnym specjalistą od kocich uch? truscava mimo terapii oridermylem nadal (a może znowu, bo przez chwilę było dobrze) ma paskudny, czarny, narastający codziennie od nowa chlewik w prawym uszku. i coraz bardziej drze japę (włącznie z nietypową jak na nią agresją, dotychczas ograniczała się do bluzgania, ale nie gryzła ani nie drapała nawet, gdy coś jej się potwornie nie podobało) podczas czyszczenia tego ucha - nie wiem, czy to z wściekłości (w końcu ile można), czy coś ją tam boli... :|

Koniecznie niech ktoś obejrzy zeskrobinę, czy są jeszcze świerzbowce, jak nie ma, to może być i inna infekcja. Oridermyl ma w składzie antybiotyki, może się coś na tym tle wyhodowało. Jeżeli jest stan zapalny, to jak najbardziej może ją boleć.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob kwi 23, 2011 18:43 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Kocimiaki ok, Mały mimo kubraczka mizia się i wchodzi na głowę. Oczywiście winston w miskach leżał, jak dołożyłam whiskasa, to zaczął znikać. :mrgreen:

Pamiętajcie proszę, żeby dawać osobne miseczki Rakiji, Maćkowi i Cherry, bo one cały czas siedzą w budkach i mogą się nie dopchać. Miseczki trzeba im wsadzać do budek, dzisiaj wylizały do dna. Niunia sobie radzi.

Cherry trzeba smarować dwa razy dziennie szew jodyną (jest w szufladzie) - Cherry nosi kubrak i nie umie w nim chodzić.

Mały też w kubraku, proszę jutro wieczorem sprawdzić, jak jego szew wygląda. Aha, zdjęłam mu przylepiec z łapki.

Lolek strasznie nieszczęśliwy w klatce, na rękach siedzi grzecznie, ale przy wkładaniu spowrotem boleśnie gryzie. :(

Muniek coraz lepiej, apetyt dopisuje, w kuwecie ok. Zastrzyk dostał.
Obrazek

miszelina

Post » Sob kwi 23, 2011 18:57 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Zowisia pisze:
lutra pisze:Może wyproszę jakieś Buusiowe zdjęcie, uda się? PS Bardzo się cieszę, że mała taka dzielna i Wy oczywiście.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob kwi 23, 2011 19:12 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

queen, miuti, miszelino, dziękuję :ok:
panna chyba nie czuje się potwornie między czyszczeniami, bo właśnie stłukła karmela :lol:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob kwi 23, 2011 19:31 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Wpadłam na moment na Kocimską po fanty z bazarku; edit_f - dzięki za fajny bazarek i superowe gratisy :) i zostawiłam w szufladzie z lekami otwarte wczoraj pyrantelum (tak, tak, maluchy zostały odrobaczone) może się przyda.
Wszystkim życzę radosnych Świąt - Alleluja !
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Sob kwi 23, 2011 23:48 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Kocuria pisze:JAK można wyrzucić trzydniowe (dwudniowe jeszcze wtedy) kocię do kontenera na śmieci... :evil:
trzymam kciuki za Noskę. obojga nas z TŻ'em zauroczyła...

anyway - na po świętach - kto jest lokalnym specjalistą od kocich uch? truscava mimo terapii oridermylem nadal (a może znowu, bo przez chwilę było dobrze) ma paskudny, czarny, narastający codziennie od nowa chlewik w prawym uszku. i coraz bardziej drze japę (włącznie z nietypową jak na nią agresją, dotychczas ograniczała się do bluzgania, ale nie gryzła ani nie drapała nawet, gdy coś jej się potwornie nie podobało) podczas czyszczenia tego ucha - nie wiem, czy to z wściekłości (w końcu ile można), czy coś ją tam boli... :|

Można. Można go jeszcze przedtem utopić, ale okazuje się, że to też trzeba umieć. Miałam takiego utopionego rok temu. Rodzeństwo było utopione skuteczniej niż Utopka (która jest od kilku miesięcy w nowym domu)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie kwi 24, 2011 7:32 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Poranek na Kocimskiej senny, koty pojadły wołowiny i - ponieważ pada - poszły spać.
Niunia znalazła nową miejscówkę w tuneliku na klatce Dudzi, z tym, że wchodząc tam potwornie stresuje Torfika.

Torfik to jeden kłębek nerwów, jak się otwiera klatkę, to aż się trzęsie ze strachu. Albo trzeba go po drugim szczepieniu (ma być po świętach, 28.04.) wypuścić do cat-roomu, albo zwrócić mu wolność.

Muniek ok, chce wyjść z klatki. Je z apetytem.

Wiśniówki dziczą, Maciuś się boi. Dostały miski w budkach.

Miski były puste, jak przyszłam, a kuwety pełne :) To lubię!

Ze spraw organizacyjnych:
- koniecznie trzeba oczyścić kratkę ściekową, bo przy wejściu robi się jeziorko. I strasznie śmierdzi kanałami. A maj zapowiadają burzowy
- zakręciłam dopływ wody do spłuczki, bo cieknie i szkoda płacić za wode, której nie zużywamy.
- nadal czekam na chętnego na poranny dyżur w przyszłą niedzielę, 1 maja.
Obrazek

miszelina

Post » Nie kwi 24, 2011 8:47 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

My weźmiemy 1 maja rano.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]