cz I Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA SAJMON-a

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 22, 2011 18:58 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

Basia - nie bij.
Szoruje okna i ogólnie kończe porządki na święta i dopiero zerknełam na zegarek bo mi sie dziwnie ciemno zaczęło robić.
Obiecuję zameldować się po świętach!!
Dzisiaj wrzuce te linki z ogłoszeniami Sajmona.
Wybaczcie moje zaplątanie ale w tym roku jest jakies istne szaleństwo przed świąteczne, spaniele w potrzebie, koty głodują, makabra w schroniskach... Ręce opadają.
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Pt kwi 22, 2011 22:37 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

elape pisze:śliczne i grzeczne, ja mam niezbyt piękne i zdecydowanie niegrzeczne:
Gdy porządki w kość Ci dały,gdy cię gnaty rozbolały - zrób se wolne, podnieś nóżki,
Tyłek wciśnij se w poduszki.
Drinka w łapkę, pilot w drugą, odpoczywaj chwilę długą,
potem zdrzemnij się chwileczkę, albo napij się troszeczkę.
Co nie zrobisz droga damo, święta i tak pozostaną.
Nikt ich przecież nie odwoła, nawet gdy syf dookoła.
No to po co tak się trudzić?????
Zeby goście mogli brudzić???!!!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: niezle sie z tego wierszyka usmialam :ok: :ok: :mrgreen: :mrgreen: znakomity :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob kwi 23, 2011 10:39 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

a ja pozwole sobie ciotki zaprosic na nowa czesc watku zbuntowanego anioła w kocim wcieleniu, czyli mojego kociego "chrzesniaka"-Manka viewtopic.php?f=13&t=126945&start=0 , ktory wciaz szuka swego domu...

Kociara82

Post » Sob kwi 23, 2011 11:03 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

Smacznego Jajka i mokrego dyngusa!

Obrazek

Sorki że z psem ale spalił nam się dysk i muszę Molisławie zrobić nowe zdjęcia ;)

Wrzucam Wam jedną jeszcze sprzed roku, znalazłam w jakiejś naszej galerii...
Wasza była podopieczna:

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy!
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Sob kwi 23, 2011 14:46 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

Faflok pisze:Smacznego Jajka i mokrego dyngusa!

Obrazek

Sorki że z psem ale spalił nam się dysk i muszę Molisławie zrobić nowe zdjęcia ;)

Wrzucam Wam jedną jeszcze sprzed roku, znalazłam w jakiejś naszej galerii...
Wasza była podopieczna:

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy!

z tym kotem to swietne, tez bym wybrala koteczka, to oczywiste :1luvu:

Kociara82

Post » Sob kwi 23, 2011 15:41 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

Ehhh........też czasu nie mam. Teraz ledwo mam chwilę na wejście w neta :roll:
Miałam mieć długi weeken i co ? Lipa - dziś też w robocie byłam :roll: No ale cóż począć, mam jeszcze taką a nie inną pracę. Może kiedyś ją wreszcie zmienię :mrgreen:
Przyznaję się Ula że Ja też zapomniałam że miałaś być. Poszłam - później :P Myślałam że to Ty będziesz na mnie zła, ale spoko widzę że w przedświątecznym szale obu Nam umknęła myśl o spotkaniu :wink:
MIKUŚ

Post » Sob kwi 23, 2011 15:42 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

Co do męża bardzo mi przykro Faflok :roll: Tak to właśnie samo życie pisze Nam takie scenariusze :roll:
MIKUŚ

Post » Sob kwi 23, 2011 15:46 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

Z Okazji nadchodzących, wielkimi krokami, Świąt życzymy wraz z Sofiśką Wszystkim Kocioprzystaniowiczom dużo siły i wiary w to że damy radę. Wiary że razem damy radę i jak to Paweł powiada w kupie siła :wink:

Życzę wszystkim również zdrowia, wytrwałości w tym co robimy, no i rzecz jasna kasy - na kocie cele oczywiście :kotek:

A tak poważnie to TYLKO ZDROWIA I SPEŁNIENIA MARZEŃ zarówno dla Nas wszystkich jak i zwierzaków.

Basia i Sofinia
MIKUŚ

Post » Sob kwi 23, 2011 21:44 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA 2 PSÓW str. 83/84

Hmmm... Basia z mężem nie ma takiej tragedii :P
On kocha Molke bardziej a to był tylko taki śmieszny tekst z neta ;)
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Nie kwi 24, 2011 14:29 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA SAJMON-a /amstaff/

Aktualne bazarki:
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=126974 Kocie gadżety
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=126973 Plecak kitekatus
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=126192&start=0 Skarpetki dla faceta juventus
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=126573&start=0 Psie gadżety.
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=126456&start=15 Irlandzkie kieliszki.
MIKUŚ

Post » Pon kwi 25, 2011 8:37 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA SAJMON-a /amstaff/

Heeej, jak sie macie w ten piękny ,swiąteczny dzień?Niechże się ktoś odezwie, powie coś śmiesznego . Czy wszyscy jeszcze śpią? Wstawać!! I gadać! Liczę na kociarę 82. Jak nie ona to kto?

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pon kwi 25, 2011 10:27 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA SAJMON-a /amstaff/

Ja? :lol:
Po wczorajszym dyżurze - czarna kotka ustawia sobie wszystkich, nie tylko Przylepę. Na Rysie też prychała co mi się nie za bardzo podobało, bo ona słodka jest. Koty nie miały w ogóle nic w miskach- ani wody ani suchego ani mokrego... Tak je przycisło,że wszystko wsunęły? Biała koteczka coraz czystsza się robi i wygląda coraz lepiej. Nawet dała mi się pogłaskać :mrgreen:
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Pon kwi 25, 2011 13:02 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA SAJMON-a /amstaff/

elape, co ty chcesz ode mnie :D swiateczne leniuchowanie na calego :D

Jak karmić kota tabletką?

to proste, należy tylko kota uspokoić. Poniżej instrukcja jak to zrobić.
 1.Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej ręki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostałych palcach ręki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwól kotu zamknąć pysk i przełknąć.
2.Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz cały proces jeszcze raz.
3.Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmamłaną już tabletkę.
4.Wyjmij nową tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem, jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu.
5.Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy.
6.Przyduś kota do podłogi klinując go miedzy kolanami jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylnie łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczące odgłosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychając mu drewniana linijkę miedzy zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki miedzy rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle co skłoni go do przełknięcia.
7.Wyciągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj nowa tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienić firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je posklejać później.
8.Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, żeby tylko jego głowa wystawała spod jej pachy. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę miedzy rozwarte zęby mocno wdmuchnij tabletkę do środka.
9.Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedna butelkę piwa żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramię, a następnie przy pomocy ciepłej wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu.
10.Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następna tabletkę. Przygotuj następna butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego głowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką od herbaty i przy pomocy gumki "recepturki" strzel tabletka miedzy rozwarte zęby.
11.Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódka w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoić ból. Podarta koszule możesz już wyrzucić.
12. Zadzwoń po straż pożarna, żeby ściągnęli tego pier...kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w plot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulice. Wyjmij kolejna tabletkę z opakowania.
13. Skrępuj tego drania przy pomocy sznurka od bielizny związując razem przednie i tylnie łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube skórzane rękawice ogrodnicze. Wciśnij tabletkę kotu do gardła popychając dużym kawałkiem polędwicy wieprzowej. Już nie musisz być delikatny. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła żeby spłukać tabletkę.
14. Wypij pozostała wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zaszyć ci ramie i wyjąc resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół.
15. Zadzwoń do schroniska dla zwierząt, żeby zabrali tego mutanta z piekła rodem i sprawdź, czy pobliskim sklepie zoologicznym nie maja chomików.

Kociara82

Post » Pon kwi 25, 2011 13:09 Re: Kocia Przystań -SZUKAMY DOMU NA CITO DLA SAJMON-a /amstaff/

Dlaczego koty są lepsze od facetów?
Kot zawsze trafia do kuwety.
Kota łatwiej wytresować .
Nie musisz nigdy spędzać czasu z matką swojego kota.
Jeżeli będziesz prosić wystarczająco długo, kot w końcu cię wysłucha.
Kotu można obciąć pazury.
Spróbuj nakłonić faceta, aby obciął paznokcie u nóg.
To nic jeżeli kot będzie się ocierał o twoją najlepszą przyjaciółkę.
Gdy kot wskoczy na twoje kolana, wystarczą delikatne pieszczoty aby go usatysfakcjonować.
Kot wie, że jesteś kluczem do jego szczęścia...
Mężczyzna myśli, że to on jest szczęściem.

Koty lepsze od dziecka

Weterynarze przyjmują wieczorami.
Twój kiciuś nie będzie przeszkadzał Ci swoim płaczem podczas oglądania filmu w kinie lub spektaklu teatralnego.
Właściwie nie musisz go nawet ze sobą zabierać, a jeśli zostawisz go w domu, nie musisz martwić się o opiekunkę.
Twój kiciuś nie wyrośnie w ciągu trzech miesięcy z tych ślicznych ale jakże drogich ubranek.
Kotki wyglądają uroczo nawet jeżeli nie kąpały się przez ostatni miesiąc.
Nie będziesz musiała zamartwiać się nocami w jaki sposób pokryjesz koszty edukacji swojego kotka.
Nikt Ci nie powie, że jesteś złą matką, jeżeli nie będziesz chciała karmić piersią swojego kotka.
Nikt nie oskarży Cię o perwersję lub wykorzystywanie seksualne jeżeli będziesz pieściła i przytulała swojego kotka.
Nikt nie posądzi Cię o brak zasad moralnych, jeśli nie poślubisz ojca swoich kociąt.
Prawdopodobnie nikt nawet nie zapyta się ciebie, kto jest ich ojcem.
Nikt nie będzie kwestionował Twojej zdolności do normalnego wypełniania obowiązków w pracy jeżeli dowie się, że masz kotka.
Kuwetę z piaskiem zmienia się tylko raz dziennie.

13 powodów dla których kot jest lepszy od faceta

Jak wyrzucisz kota przez okno-to przeżyje.
Kot mruczy, a facet chrapie.
Kot drapie, ale cię nie spoliczkuje.
Kot żyje najwyżej 15 lat.
Kiedy pani mówi, kot nie przerywa.
Kiedy pani krzyczy, kot chowa się pod stół.
Kot nie pyta, co będzie jadł na śniadanie.
Kot ci nie powie, że jesteś gruba.
Kiedy kot ucieknie, dozorca zawsze przyniesie go do domu.
Kot nie czyta świerszczyków.
Kotu nie trzeba prać skarpetek.
Kot sam sobie myje plecy.
Kot jest miły w dotyku.

Kociara82

[poprzednia][następna]