Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 20, 2011 21:33 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Dorosły kot już. Jutro wstawię zdjęcie. Ale jest prześliczny, grubiutki i czyściutki.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw kwi 21, 2011 20:41 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Razem z itaką złapałyśmy jedną kotkę przy szkole podstawowej.
Tylko jedną, bo tylko jedną mamy gdzie przetrzymać po zabiegu.
Itaka dzięki za nieocenioną pomoc transportową!
A Magdzie dziękujemy za przetrzymanie kotki!

Jak łapałyśmy koty, to przyszedł... jeż i wypłoszył nam kotkę z klatki.
Ale na szczęście weszła drugi raz.
Ale mało brakowało żeby jeż też wlazł do klatki ;)

Nawiązałyśmy w marcu znajomość z woźnym z tej szkoły i we wtorek zadzwoniłam do p. woźnego i dzisiaj, jak przyjechałyśmy, to na bramie i przy "siedzibie" kotów były powieszone wydrukowane kartki z prośbą, żeby nie karmić kotów, bo będą łapane na sterylizację :)
Dlatego łapanka dzisiaj poszła b. szybko.
Jutro rano madzka zawiezie kotkę na sterylkę.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw kwi 21, 2011 20:52 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Mamy z Catherine trochę kocy dla dworcowych i piwnicznych plus puszeczki od Agnieszki1565, tylko wciąż nie mogę znaleźć czasu żeby podrzucić :oops:
Tak to wszystko leży i leży, i czeka :oops:
A może ktoś bywa w okolicach St.Rynku albo Matejki?

Chyba, ze podrzucę któregoś wieczora Itace :oops:
Itaka, jesteś zmotoryzowana? Żebyś tego potem nie nosiła ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw kwi 21, 2011 20:54 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Brawo! Szalejecie na wiosnę ;)
Kotka też z dworcowych czy inny temat zupełnie?

Czy w poniedziałek normalnie karmić?

Ori

Od: Czw sty 13, 2011 23:11

Post » Czw kwi 21, 2011 20:57 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Kotka jest ze szkoły podstawowej na Chełmińskiej - okolice ul. Gen. Maczka.
Na pkp i na Składowej ostatnio łapie Marta i moorland.
Dzisiaj też złapały dwójkę.

Co do pn - normalnie.
Zaraz zrobię grafik na nast. tydz.

kasia_5000

Post » Czw kwi 21, 2011 20:59 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

25.04-01.05

PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. -
pt. -
sob. -
ndz. -

Szukam chętnych na przyszły tydzień:)

kasia_5000

Post » Czw kwi 21, 2011 21:54 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Avian pisze:Mamy z Catherine trochę kocy dla dworcowych i piwnicznych plus puszeczki od Agnieszki1565, tylko wciąż nie mogę znaleźć czasu żeby podrzucić :oops:
Tak to wszystko leży i leży, i czeka :oops:
A może ktoś bywa w okolicach St.Rynku albo Matejki?

Chyba, ze podrzucę któregoś wieczora Itace :oops:
Itaka, jesteś zmotoryzowana? Żebyś tego potem nie nosiła ;)

możemy odebrać :)
do wtorku jesteśmy zmotoryzowani więc nie ma problemu, najbliżej mamy na Matejki :)
Obrazek

jaga vel menda

Od: Śro wrz 02, 2009 13:37

Post » Pt kwi 22, 2011 8:41 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Widzę że sterylki idą pełną parą, super! A ta ciężarna się złapała??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt kwi 22, 2011 9:12 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Tak złapała się biała z łączki ale po bliższych oględzinach mamy wątpliwości czy faktycznie jest w ciąży. Dowiemy się wieczorem jak je będziemy odbierać.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pt kwi 22, 2011 9:31 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

25.04-01.05

PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - itaka
śr. -
czw. -
ndz. -

Składowa
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - itaka
śr. -
czw. -
pt. -
sob. -
ndz. -
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt kwi 22, 2011 11:48 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

25.04-01.05

PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - itaka
śr. -
czw. -
ndz. - Polanka (stały dyżur)

Składowa
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - itaka
śr. -
czw. -
pt. -
sob. -
ndz. -
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Sob kwi 23, 2011 16:05 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Mamy problem z Sasanka- od 3 dni wymiotuje wszystko co zje. Była 2 dni temu u weta- dostała zastrzyk przeciw wymiotny, przeciwzapalny i antybiotyk+ tabletki synergalu do domu i wczoraj jeszcze jeden zastrzyk przeciwwymiotny. Nic nie pomaga. Zachowuje się normalnie, nie ma temperatury, qupal tez ładny, tylko te wymioty. Od razu jak coś zje to po 5 minutach zwraca. Już nie wiemy co z nią zrobić. Jedyne co przyjmuje to płyny, najchętniej kocie mleko, wiec odwodniona nie jest. Planujemy dzisiaj nakarmić ja mlekiem dla dzieci nan2, żeby trochę ja odrzywic lepiej. Miał ktoś prdobny problem może? U moich kotów zawsze wymioty są razem z rozwolnieniem, temperatura i obolalym brzuszkiem a u niej nic, tylko wymioty.

moorland

Post » Sob kwi 23, 2011 16:43 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Moja kotka miała podobne objawy jakiś czas temu. Qpy dobre, temperatury brak, ale notorycznie wymiotowała i nie miała apetytu. Była osowiała. Zupełnie nie ten kot co zwykle, a zwykle to wulkan energii. Po wizycie u weta dostała leki p-zapalne, rozkurczowe. Okazało się że ma fatalne wyniki krwi. Zrobiono jej rtg z kontrastem ale cały kontrast przeleciał przez nią zbyt szybko i nic nie uwidocznił w żołądku. Miała kroplówki. Na 3 dzień kiedy nie było poprawy zrobiono usg. Podejrzewano komplikacje po sterylce. Po usg podjęto decyzję o operacji. Okazało się że mała nie miała problemów posterylkowych ale jelitowe. Jelitka miała pozrastane ze sobą, poprzyrastane do otrzewnej i całe pokryte dziwnymi naroślami, które poddano histopatologii. Podejrzewali chłoniaka. Na szczęście ufff (po 2 tygodniach czekania), okazało się że to nie chłoniak. Był to bardzo zaawansowany stan zapalny jelit. Dodam że mała w czasie mojego oczekiwania na wynik doszła do siebie. Wcześniej nigdy nie wykazywała żadnych objawów wskazujących na problemy z jelitami.

madzka

Od: Śro paź 13, 2010 19:26

Post » Sob kwi 23, 2011 18:23 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Podalam dziewczynie troche mleka dla niemowlakow NAN. Zobaczymy. Mam nadzieje ze nie zwróci tego i, ze trochę ją to odżywi. Przy okazji to mi została duża pucha tego mleka, także jakby ktoś miał sytuacje gdzie musi dokarmiac kocieta to niech się odezwie do mnie.

moorland

Post » Sob kwi 23, 2011 18:39 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Nasz Miti jak pojechaliśmy do teściów na wakacje też pewnego dnia zaczął wymiotować i wymiotował dwa, trzy dni, już chciałam zbierać się do jakiegoś tamtejszego weta, ale wpadliśmy na to że może za to być odpowiedzialny sztuczny kwiat który gdzieś tam sobie stał a Miti najprawdopodpbniej go podgryzał bo w jednych wymiocinach był kawałek zielonego sztucznego igliwia.
Jak tylko przestawiliśmy owy kwiat poza zasięg Mitiego, problemy z wymiotami się skończyły.

Sprawdź, może to żadna choroba tylko mała znalazła sobie coś co podgryza i jej nie służy. :)

Wesołych świąt wszystkim!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

[poprzednia][następna]