KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 22, 2011 13:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

bvrka pisze:Na klaskanie tez zero reakcji. Dostal zastrzyk,za 10 dni nastepny, trzeba mu przemywac uszy i zobaczymy, czy bedzie poprawa, narazie trudno stwierdzic, czym to jest spowodowane, chociaz nie ma stanu zapalnego, wiec teoretycznie powinien reagowac w jakims stopniu.

Oj to trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: .
W kociej chatce dobrze funkcjonował, ale fakt że nie był nigdy przywoływany osobno.
Ale tak mi się wydaje ze ostatnimi czasy jak dostojny Mecenas miał dość bójek kocich i sam wkraczał do akcji to reagował ucieczką na moje głośne klaskanie by rozdzielic koty :?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 22, 2011 13:53 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

To jest dziwna sprawa, bo drukarki tez sie przestraszyl... Moze on po prostu udaje, ze nic nie slyszy, albo reaguje jak mu sie chce :D

bvrka

Od: Śro kwi 06, 2011 21:47

Post » Pt kwi 22, 2011 14:23 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

bvrka pisze:To jest dziwna sprawa, bo drukarki tez sie przestraszyl... Moze on po prostu udaje, ze nic nie slyszy, albo reaguje jak mu sie chce :D

To jest bardzo możliwe :D Koty tak czasem mają...Moje też nie raz można wołać, i wołać i tak dalej i nawet uchem nie drgną :wink: A Mecenas to taki trochę hrabia :D Najlepszego dla niego :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pt kwi 22, 2011 14:28 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

bvrka pisze:To jest dziwna sprawa, bo drukarki tez sie przestraszyl... Moze on po prostu udaje, ze nic nie slyszy, albo reaguje jak mu sie chce :D

Kurcze albo reagował nie na dźwięk ale na drgania.
Ja jak klaskam i wzreszczę na bijące się koty to chaupa drży :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 22, 2011 15:06 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

bvrka pisze:Dzisiaj bylam z Mecenasem na przegladzie u weterynarza i sprawdzily sie moje podejrzenia, ze ma swierzbowca usznego. Pewnie inne kociaki tez choruja, a ze to bardzo uporczliwe i nieprzyjemne dla nich to warto zajrzec do ich uszu co tam slychac ;)

90% kotów, które do nas trafiają ma świerzbowca. W tym koty domowe również. Priorytetem jest dla nas ratowanie życia, zdrowia, odpchlanie, odrobaczenie potem szczepienie i kastracje. Niestety zdarza się, ze te uszy są na dalszym planie i nie są czyszczone codziennie. Walka ze świerzbowcem jest bardzo trudna wymaga codziennej pielęgnacji, zakrapiania albo podania vetamectinu w zastrzyku i tez czyszczenia. Czasami brakuje na to czasu, choć część osób dyżurujących stara się również obcinac pazurki i czyścić uszy również.
Przepraszamy za kłopot. Co do badania słuchu proponuję syknąć zdecydowanie. Koty mają słuch wybiórczy słyszą to co chcą słyszeć, np. stukanie misek na karmę czy szeleszczenie saszetek z jedzonkiem. :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt kwi 22, 2011 15:19 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:
bvrka pisze:Dzisiaj bylam z Mecenasem na przegladzie u weterynarza i sprawdzily sie moje podejrzenia, ze ma swierzbowca usznego. Pewnie inne kociaki tez choruja, a ze to bardzo uporczliwe i nieprzyjemne dla nich to warto zajrzec do ich uszu co tam slychac ;)

90% kotów, które do nas trafiają ma świerzbowca. W tym koty domowe również. Priorytetem jest dla nas ratowanie życia, zdrowia, odpchlanie, odrobaczenie potem szczepienie i kastracje. Niestety zdarza się, ze te uszy są na dalszym planie i nie są czyszczone codziennie. Walka ze świerzbowcem jest bardzo trudna wymaga codziennej pielęgnacji, zakrapiania albo podania vetamectinu w zastrzyku i tez czyszczenia. Czasami brakuje na to czasu, choć część osób dyżurujących stara się również obcinac pazurki i czyścić uszy również.
Przepraszamy za kłopot. Co do badania słuchu proponuję syknąć zdecydowanie. Koty mają słuch wybiórczy słyszą to co chcą słyszeć, np. stukanie misek na karmę czy szeleszczenie saszetek z jedzonkiem. :wink:

Święta racja :D Moje choćby były na dworze to i tak usłyszą :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pt kwi 22, 2011 15:22 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Nawet moja wypieszczona w domu Tigrunia wyhodowała mega-świeżbowca ledwie wyszła sobie do ogródka. A do tego po wyleczeniu paskudztwa było jeszcze pod spodem zapalenie uszu. Może Mecenas też ma coś podobnego i stąd pogorszenie słuchu ? potwierdzam że koty mają słuch wybiórczy - też tam mam. gosiakot :D

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt kwi 22, 2011 16:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

witam melduje sie opiekunka rudego lobuza :) wreszcie zakumalam o co tu chodzi i was znalazlam bo mam nadzieje ze dobrze trafilam.

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt kwi 22, 2011 16:05 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:No to zaczynamy :ok:
Czeka nas ciężki okres wiosenno-letni, ale cóż coś trzeba robić :mrgreen: ale myślę że damy wspólnie radę :ok:

ZAPRASZAM WSZYSTKICH SERDECZNIE DO NOWEJ CZĘŚCI SOSNOWIECKICH KOTÓW i do kibicowania naszej KOCIEJ CHATCE I SOSNOWIECKIEMU SCHRONISKU :D

chetnie bym sie przylaczyla ale za duzo pomocy ze mnie chyba byscie nie mieli,jestem wolna do poludnia i tylko w roku szkolnym.....niestety z kasa u mnie krucho....

herzpl

Post » Pt kwi 22, 2011 16:19 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

herzpl :1luvu: toż z nieba nam spadasz - do południa w roku szkolnym są najbardziej potrzebne ręce do pracy ( a więc bezkosztowo :wink: ).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 22, 2011 16:49 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

herzpl pisze:
Czeka nas ciężki okres wiosenno-letni, ale cóż coś trzeba robić :mrgreen: ale myślę że damy wspólnie radę :ok:

ZAPRASZAM WSZYSTKICH SERDECZNIE DO NOWEJ CZĘŚCI SOSNOWIECKICH KOTÓW i do kibicowania naszej KOCIEJ CHATCE I SOSNOWIECKIEMU SCHRONISKU :D

chetnie bym sie przylaczyla ale za duzo pomocy ze mnie chyba byscie nie mieli,jestem wolna do poludnia i tylko w roku szkolnym.....niestety z kasa u mnie krucho....

Witaj ,jeśli jesteś wolna do południa i miałabyś ochotę pomóc np. w kociej chatce to u nas naprawdę bywa krucho z dyżurami porannymi. Pomoc w karmieniu i dbaniu o czystość i zdrowie kotków nic nie kosztuje, ale wymaga trochę czasu. Prawie wszyscy procujemy do południa , staramy się więc jakoś sobie radzić -czasem jesteśmy zmuszeni robić dyżury " na szybko : podać mokre jedzenie, wyczyścić kuwetki - i biegiem do pracy. Osoba która mogłaby przychodzić na dyżury poranne chociaż raz w tygodniu ale regularnie bardzo by nam pomógła. Kociaki są przemiłe, a do kociej chatki można dość łatwo dojechać autobusem. Może się zastanowisz nad taką możliwością ? :D :?:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt kwi 22, 2011 17:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

zdrowych, radosnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych i mokrego dyngusa :) dla was
i miziaki dla waszych podopiecznych :kotek: :1luvu:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt kwi 22, 2011 17:16 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

gosiakot pisze:
herzpl pisze:

Witaj ,jeśli jesteś wolna do południa i miałabyś ochotę pomóc np. w kociej chatce to u nas naprawdę bywa krucho z dyżurami porannymi. Pomoc w karmieniu i dbaniu o czystość i zdrowie kotków nic nie kosztuje, ale wymaga trochę czasu. Prawie wszyscy procujemy do południa , staramy się więc jakoś sobie radzić -czasem jesteśmy zmuszeni robić dyżury " na szybko : podać mokre jedzenie, wyczyścić kuwetki - i biegiem do pracy. Osoba która mogłaby przychodzić na dyżury poranne chociaż raz w tygodniu ale regularnie bardzo by nam pomógła. Kociaki są przemiłe, a do kociej chatki można dość łatwo dojechać autobusem. Może się zastanowisz nad taką możliwością ? :D :?:

no moge sprobowac bo doswiadczenia mam tyle co moj kot w domu i u rodzicow.podaj jakis namiar do kontaktu to pogadamy :)

herzpl

Post » Pt kwi 22, 2011 18:40 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kochani
Zdrowych, Spokojnych, Rodzinnych Świąt, Mokrego Dyngusa i slodkiego nic nie robienia, oprócz umiarkowanego obżarstwa :wink:
w imieniu Kociej Chatki, naszych podopiecznych i swoim własnym :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt kwi 22, 2011 18:57 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Czekam z niecierpliwością na wieści z wieczornego dyżuru - jak koteczek z przedsionka?
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]