Zabersowe pokemony 3 - letnia samowolka zabersa

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 21, 2011 19:52 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

Jak sie pojawia w tej kwiaciarni to moge rozprowadzac ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw kwi 21, 2011 20:11 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

kotka doroty pisze:A ja na papirusa od roku poluję i upolować nie mogę :evil:

Bry i papa bo zaraz na nockę :roll:

tu są
http://www.jucca.pl/
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw kwi 21, 2011 20:22 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw kwi 21, 2011 22:03 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

Tak, tak, tak. Wiem, wiem. Będę się smażyć w piekle. Długo i boleśnie. Ale(!) zanim to nastąpi - obiecane zdjęcia z wycieczki pt. "Tłucz się z nam po Wielkopolsce".
Piewrszy w kolejce na trasie był Giecz. Miejsce od niedawna sławne, ale jeszcze niedopracowane.
dla chętnych info - http://www.giecz.pl/index.php
To, co najsłynniejsze, jest tu -
Obrazek
póki co jakoś nadzwyczajnie tam nie jest. Zbudowano (za koszmarnie wielkie pieniądze ) coś jakby "Biskupin - wersja mini", ale jeszcze nie otwarte, więc szału nie ma.
Obrazek Obrazek

Następne miejsce - Ląd i piękny klasztor Cystersów
dla chętnych - http://www.lad.pl/polski/klasztor.php (w zakładce "klasztor" są fajne zdjęcia).
dużo zdjęć nie ma, bo jak się okazało, wnętrz nie wolno :roll: , więc to co jest, to zanim nas księżulo zdybał. Ale był bardzo sympatyczny, i oprowadził nas po całości, i poopowiadał, i nie zanudzał, więc ogólnie miejsce fajne. Bez problemu można się wepchnąć na zwiedzanie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

potem były Pyzdry - sympatyczne senne miasteczko, wyludnione w niedzielne popołudnie. Dwa ciekawe kościoły (niestety, zamknięte na głucho)
Obrazek

W drugim zatrzymał się czas i nawet wiemy kiedy 8)
Obrazek Obrazek

i Miłosław
http://www.man.poznan.pl/~marcinp/pages ... snia1.html (jakby ktoś chciał)
Pałac (dzisiejsze gimnazjum), piękny i nadzwyczaj rozległy park ze starymi dębami, a w nim najstarszy pomnik Juliusza Słowackiego

Obrazek Obrazek

przy kościele w centrum miasta,
Obrazek

... pomnik poległych w 1848 r.
Obrazek Obrazek

... a ok. 1,5 km pod miastem, dość osobliwy pod względem architektonicznym, ale niezwykle urokliwy (także prze usytuowanie) pałacyk myśliwski (obecnie restauracja i malutki hotelik).
Obrazek Obrazek
poniżej budynku, mini park i sztuczny strumień, który spływa do OLBRZYMIEJ niecki, w której jest nie mniej olbrzymia... zagroda danieli (między innymi)
Obrazek

Koniec :mrgreen:

A teraz "sprawy" :
1. MariaD - dzięki za informację. Miło, że roślina dotarła. Przy okazji WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla Kicorka
2. ewkaa - skoro papirus dotarł, to i Twoje rzeczy też. Wszystko się zgadza?
3. W osobnym poście pozwolę sobie "poświątecznić". (jutro - nie wolno za wcześnie, bo zając nie przyjdzie :evil: )
4. witam Was, dziewczyny. Wszystkie. bardzo serdecznie i dziękuję, że zajrzałyście :P
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw kwi 21, 2011 22:23 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

zabers pisze:2. ewkaa - skoro papirus dotarł, to i Twoje rzeczy też. Wszystko się zgadza?

No ale ja z Marią nie mieszkam :lol: , tylko koty mam od niej :mrgreen: a z Kicorkiem nie zdążyłam się przed świętami umówić :oops: ale jestem pewna, że wszystko bezpiecznie na mnie czeka :D

zabers pisze:Przy okazji WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla Kicorka
:ok:

Jakie piękne fotki :1luvu: i piękne miejsce :D

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw kwi 21, 2011 22:29 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

ewkaa pisze:
zabers pisze:2. ewkaa - skoro papirus dotarł, to i Twoje rzeczy też. Wszystko się zgadza?

No ale ja z Marią nie mieszkam :lol: , tylko koty mam od niej :mrgreen: a z Kicorkiem nie zdążyłam się przed świętami umówić :oops: ale jestem pewna, że wszystko bezpiecznie na mnie czeka :D

No wiem, ale myślałam, że kicorek chciał się szybko pozbyć balastu i już jesteście "po umawianiu".

Miejsca fajne, fakt. Lubimy tak sobie z TŻ-em pojeździć po różnistych mniejszych miastach i poszperać co tam ciekawego. Zwykle u większości "na tapecie" są molochy, a w tych mniejszych jest czasami nie mniej ciekawie.
To szperamy. :lol:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw kwi 21, 2011 22:46 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

Najlepszego świątecznego. dla wszystkich :P
Obrazek

zabers

Post » Pt kwi 22, 2011 6:16 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

zabersie drogi, a czy byliście w Turku i widzieliście kościół z witrażami Mehoffera?
:arrow: http://www.muzeum.turek.net.pl/SitePL/Mehoffer/Opus
Warto zobaczyć :)
I skoczyć na soczek/kawkę/herbatkę/lody z kasiakom :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pt kwi 22, 2011 7:08 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

Zabersie I Miłościwy życzę Tobie i Twojej rodzince smacznego jaja(może strusie się trafi :mrgreen: )bogatego zajaca a wlany poniedziałek kropli wody na głowie.

kotka doroty i Miałka. :D :kotek:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt kwi 22, 2011 8:14 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

kasiakom pisze:zabersie drogi, a czy byliście w Turku i widzieliście kościół z witrażami Mehoffera?
:arrow: http://www.muzeum.turek.net.pl/SitePL/Mehoffer/Opus
Warto zobaczyć :)
I skoczyć na soczek/kawkę/herbatkę/lody z kasiakom :mrgreen:

O, dzięki za podpowiedź. :P
Weszłam sobie zaraz w ten ( i nie tylko) link i ... jak nic się wybierzemy. Nie ma to tamto. Piękne miasto. I wypatrzyłam tam parę letnich imprez - najbliższa w maju :P . Opracuje się tylko plan (żeby nie było "pustych przebiegów") co tam po drodze jeszcze ciekawego i cyk. :ok:

dzięki za zaproszenie - ukłony. Miło będzie Cię zobaczyć.

zabers

Post » Pt kwi 22, 2011 8:17 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

kotka doroty pisze:Zabersie I Miłościwy życzę Tobie i Twojej rodzince smacznego jaja(może strusie się trafi :mrgreen: )bogatego zajaca a wlany poniedziałek kropli wody na głowie.

kotka doroty i Miałka. :D :kotek:

Kochana, i Tobie, i Wszystkim Twoim Krewnym i Znajomym Królika - spokoju i odpoczynku.
Obrazek

zabers

Post » Pt kwi 22, 2011 11:22 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

Obrazek

Kto ty jesteś?
Jajeczko
Jaki znak twój?
Żółteczko
Gdzie ty mieszkasz?
W skorupce
W jakim kraju?
W kurzej dupce

wesołego i mokrego jajka :piwa:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt kwi 22, 2011 13:00 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

zabers pisze:Tak, tak, tak. Wiem, wiem. Będę się smażyć w piekle. Długo i boleśnie. Ale(!) zanim to nastąpi - obiecane zdjęcia z wycieczki pt. "Tłucz się z nam po Wielkopolsce".
Piewrszy w kolejce na trasie był Giecz. Miejsce od niedawna sławne, ale jeszcze niedopracowane.
dla chętnych info - http://www.giecz.pl/index.php
To, co najsłynniejsze, jest tu -
Obrazek
póki co jakoś nadzwyczajnie tam nie jest. Zbudowano (za koszmarnie wielkie pieniądze ) coś jakby "Biskupin - wersja mini", ale jeszcze nie otwarte, więc szału nie ma.
Obrazek Obrazek

Następne miejsce - Ląd i piękny klasztor Cystersów
dla chętnych - http://www.lad.pl/polski/klasztor.php (w zakładce "klasztor" są fajne zdjęcia).
dużo zdjęć nie ma, bo jak się okazało, wnętrz nie wolno :roll: , więc to co jest, to zanim nas księżulo zdybał. Ale był bardzo sympatyczny, i oprowadził nas po całości, i poopowiadał, i nie zanudzał, więc ogólnie miejsce fajne. Bez problemu można się wepchnąć na zwiedzanie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

potem były Pyzdry - sympatyczne senne miasteczko, wyludnione w niedzielne popołudnie. Dwa ciekawe kościoły (niestety, zamknięte na głucho)
Obrazek

W drugim zatrzymał się czas i nawet wiemy kiedy 8)
Obrazek Obrazek

i Miłosław
http://www.man.poznan.pl/~marcinp/pages ... snia1.html (jakby ktoś chciał)
Pałac (dzisiejsze gimnazjum), piękny i nadzwyczaj rozległy park ze starymi dębami, a w nim najstarszy pomnik Juliusza Słowackiego

Obrazek Obrazek

przy kościele w centrum miasta,
Obrazek

... pomnik poległych w 1848 r.
Obrazek Obrazek

... a ok. 1,5 km pod miastem, dość osobliwy pod względem architektonicznym, ale niezwykle urokliwy (także prze usytuowanie) pałacyk myśliwski (obecnie restauracja i malutki hotelik).
Obrazek Obrazek
poniżej budynku, mini park i sztuczny strumień, który spływa do OLBRZYMIEJ niecki, w której jest nie mniej olbrzymia... zagroda danieli (między innymi)
Obrazek

Koniec :mrgreen:

Kościoly sa najlepsze :ok: Biskupin do bani :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob kwi 23, 2011 8:44 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

cześć wszystkim.
No to jeszcze raz i porządnie - My, zabers I Boski, acz Mamrotliwy i Nieużyty (niekiedy) życzymy Wam (szczerze i bez kitu), abyście te święta spędzili miło, dokładnie tak jak sobie zaplanowaliście - każdy po swojemu. Grunt, żebyście je dobrze wspominali.
(obrazek już był, ale dla porządku powtarzam)
Obrazek

zabers

Post » Sob kwi 23, 2011 10:32 Re: Zabersowe pokemony 3 - byle do lata

viewtopic.php?f=13&t=126945&start=0 Maniuś zaprasza na swoj nowy watek :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]