PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 22:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Do mojego ogrodu przyplątało się "coś" takiego.
Obrazek

"Coś" urodziło się rok temu u moich sąsiadów.
Podobno jadało chleb z wodą.
Było zabawką w rękach dzieci.
Weterynarza na oczy nie widziało.

To kotka - Migotka.

Zdjęcie dobrze oddaje kolor jej uszu. Podobno ma takie uszy od ubiegłego lata.Są obolałe.
Jest okropnie zarobaczona.

Syn przyniósł ją ponad tydzień temu, bo była w kiepskim stanie.

Trochę odkarmiłam. Zabrałam do weterynarza.
Wyczyścili jej uszy, odrobaczyli, popsikali czymś na pasożyty zewnętrzne.

Po świętach czeka nas druga wizyta.

Za wszystko płacę, ale sąsiadce powiedziałam, że to za darmo ( bo żal mi kotki ).

Usiłuję uzyskać jej zgodę na sterylkę ( zgodę sąsiadki, a nie kotki :mrgreen: ).

Plan jest taki:
-po świętach odrobaczenie
-następnie szczepienie
-potem sterylka ( miała usg- na razie ciąży nie ma )

Trzymajcie kciuki.

Migotka jest bardzo miziasta i proludzka :1luvu: .
Nawet u weta mruczała.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt kwi 22, 2011 6:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Mulesia moim zdaniem robisz błąd nie przyznając się do poniesionych kosztów. Uważam, że powinnaś powiedzieć sąsiadce, że poniesiesz te koszta, ewentualnie poinformować ją, że są nieco niższa, no i że nie musi ci ich oddawać, bo zależy ci na wyleczeniu kota. Jeśli tego nie zrobisz, to wkrótce pół miasta będzie ci dostarczało chore koty do ratowania, różne "biedne" panie, które nie chcą wydawać na weta będą ci stawiały ultimatum; albo pomożesz, albo kot będzie cierpiał :evil: Mówię z doświadczenia - to właśnie dlatego przestałam na razie tymczasować i latać z cudzymi kotami do weta - potem się ludziom wydaje, że im się należy i nie masz chwili spokoju. Do mnie na przykład zaczęli przychodzić różni obcy ludzie, żebym wzięła ich koty, albo chociaż przechowała przez święta (zeszłoroczne), bo oni mają gości 8O A jak nie, to kot trafi do schronu, albo na ulicę. :evil: Bardzo skutecznie mnie zniechęcili do takich akcji. Jeśli coś robię, to po cichu, żeby nikt z sąsiadów nie wiedział :roll: Przeprowadziłam też poważną rozmowę z moją panią weterynarz, która zaczęła mi w swoim czasie podsyłać "klientów", bo przecież ja pomagam, to jak ktoś nie wie co z kotem zrobić, albo nie ma za co leczyć, to trzeba do mnie :evil: Miałyśmy dosyć poważną i stanowczą rozmowę na temat udostępniania mojego adresu ludziom :evil: :evil: :evil:

A Migotka śliczne ma ślepka i takie rozumne :1luvu: I ten różowy nochal :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt kwi 22, 2011 6:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Z całego serca i rozumu popieram pomponmamę!Inaczej staniesz się "jeleniem" i nawet własne koty będą ci przynosili do leczenia.A jak odmówisz,będą oburzeni!
Weta już też sobie wychowałam :evil:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pt kwi 22, 2011 8:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Mulesia, ale cudo! Spojrzenie ma mojego Rosena! Dziewczyny mają rację co do płacenia za weta, ale ja bym chyba tej ślicznotnki nie oddała w takie ręce... :roll: Chleb z wodą? Zabawka dla dzieci? Brrrrrr... :( (wiem, łatwo mi mówić... )

pomponmamo wprawiłaś mnie w przerażenie -
pomponmama pisze:Drań jeden gwizdnął mi cycka, którego wyciągnęłam z zamrażarki

Później jednak domyśliłam się, że masz na myśli kurzego cycka :lol:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pt kwi 22, 2011 8:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

GŁOSOWANIE KWIECIEŃ 2011

1. :arrow: NIEKOCHANE :arrow: 14

2. :arrow: KOCIE NOWORODKI :arrow: 2

GŁOSOWAŁY :arrow: Dzyśka, becia-73, mmk, Pasibrzucha, mamaja4, pomponmama, solangelica, Anihili, Mulesia, Hikiko, shira3, villemo5, Nemi, BUSIO, alix76, AYO,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 22, 2011 8:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

I troszeczkę "paszy' intelektualnej :mrgreen:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc ... losci.html
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt kwi 22, 2011 8:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Jeśli chodzi o koty sąsiadów...to ja tez coś na ten temat wiem..
Wszystkie moje obecne to kiedyś były " koty sąsiadów"
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt kwi 22, 2011 8:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Może warto choć spróbować znaleźć jej lepszy domek... Z drugiej strony sąsiedzi pewnie szybko znajdą sobie inną żywą zabawkę. Smutne to jak ludzie traktują zwierzęta :(.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt kwi 22, 2011 12:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Z miastaście a dupaście. AYO, spłakałam się :)

mmk, oczywiście kciuki som ! :ok: :ok: :ok:

Sol, super ! Święta z prądem, to jest to !!! :ok:

No i ....
NIEKOCHANE ofkurs. Byłam ostatnio w Silesii na ich prezentacji bezdomniaczków :D

Migotka ma takie niesamowite mądre spojrzenie :1luvu: . Te uszka ... masakra. Czy to pasożyty ? Mulesiu, ja tez szukałabym jej nowego domu ... chleb z wodą .... ? :? 8O
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt kwi 22, 2011 12:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Czarowanie czas zacząć
Godzina egzaminu się zbliża

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt kwi 22, 2011 12:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

GŁOSOWANIE KWIECIEŃ 2011

1. :arrow: NIEKOCHANE :arrow: 15

2. :arrow: KOCIE NOWORODKI :arrow: 2

GŁOSOWAŁY :arrow: Dzyśka, becia-73, mmk, Pasibrzucha, mamaja4, pomponmama, solangelica, Anihili, Mulesia, Hikiko, shira3, villemo5, Nemi, BUSIO, alix76, AYO, psiama,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt kwi 22, 2011 13:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Czarujemy, czarujemy :ok: :ok: :ok: :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt kwi 22, 2011 13:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

psiama pisze:Z miastaście a dupaście. AYO, spłakałam się :)

mmk, oczywiście kciuki som ! :ok: :ok: :ok:

Sol, super ! Święta z prądem, to jest to !!! :ok:

No i ....
NIEKOCHANE ofkurs. Byłam ostatnio w Silesii na ich prezentacji bezdomniaczków :D

Migotka ma takie niesamowite mądre spojrzenie :1luvu: . Te uszka ... masakra. Czy to pasożyty ? Mulesiu, ja tez szukałabym jej nowego domu ... chleb z wodą .... ? :? 8O

ona ma uszka białe ?
Bo to może być nowotwor brzydko to wygląda ....

Chleb z woda .....nie mam pytan.....

ja przez długi czas na dzwięk dzwonka telefonu truchlałam bo zwykle to dzwonił mój wet z pytaniem czy wezme zajme sie chorym kotkiem .....

W koncu przestalam do niego chodzic a on przestal wydzwaniac ....

Od niego mialam 3 koty - w tym jeden ne przezyl bo zbyt dlugo jego "pani" odkladała przyniesienie do uśpienia :evil: :evil:

CZARY MARY HOKUS POKUS
BĘDZIE DOBRZE :ok: :ok:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt kwi 22, 2011 13:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Coalla pisze:A tu żeś, Siostro, akurat strzeliła kuglem w płot, bo ja choć ciałem zasiedziała warszawianka, to sercem i z urodzenia Krajanka ;) Bliżej mi do Kaszebów, niż do warsiawskich cfaniaków :mrgreen:

No pacz pani jakie te Kaszeby zakamuflowane a moze to stamtad opcje niemieckie pochodza a? :twisted:

Ja jestem roztargniona ostatnio ale to co zafundowalam sobie i TZowi wczoraj wieczorem to mistrzostwo swiata. Bylam u aassii w odwiedzinach i wyszlam po 22 na autobus. Obie bylysmy bardzo zmeczone ja obladowana wiec pozegnalam sie i wyszlam.
W domu zorientowalam sie ze nie mam torebki. W torebce dokumenty karta bankomatowa dowod ubezpieczenia i pieniadze na wyjazd do okulisty. Plus ksiazka mojego ojca i kalendarz bez ktorego nie egzystuje w kalendarzu wsadzone wyniki badan i rozne wazne dla mnie papiery... Przekopalam cale mieszkanie spalam 4 godziny i w nocy mi sie ta torebka snila ze pod lozkiem jest a ja sie do niej dokopac nie moge :twisted: Rano wstalam z kopa i polecialam na dol tuz po piatej gdzie wyhaczylam w kiosku znajoma pania ktora uzyczyla mi telefon zadzwonilam do dyspozytora MPK z rozpaczliwym pytaniem czy ktos cos oddal moze? Pan powiedzial ze nie i nakierowal na biuro rzeczy znalezionych. Zrozpaczona jechalam na gape (bo karta tez w torebce) do pracy nerwy mna szarpaly takie ze hej. Miedzy jednym biurem a drugim zadzwonilam na informacje banku zablokowalam karte i dowod osobisty po czym oswiecilo mnie zebym zadzwonila do aassii i spytala czy taska lezy u niej... bylam SWIECIE przekonana ze zabieralam ja i ze wysiadajac z autobusu przerzucalam ja przez mniej bolace ramie. Aassiiaa wyrwana przeze mnie ze snu sprawdzila i okazalo sie ze taska spokojnie lezy na przedpokoju u niej :twisted: Wiecie co ja musze jakies oleum na mozg przyjmowac chyba albo zaczne chodzic z asystentem....

W kazdym razie prad jest i to jest ajwazniejsze. Etiopia zapraszamy na symboliczne siadanie wielkanocne moze byc o 12.00 w formie obiadu jak masz cos do jedzenia na zasadzie zrzuty to zabierz ze soba kawe jeszcze mamy bedzie fajnie radosnie i wspolnie :) Swieta sa po to zeby nie byc samemu o.

czary za egzamin i mocne kciuki UDA SIE! mnie sie udalo to wam tez!!!!!!!!!
Wszystkich serdecznie sciskam i pozdrawiam i uciekam na zakupy bo jajka mi wyszly :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt kwi 22, 2011 13:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Jestem. W nocy wróciłam z Wyspy a teraz latam po domu i pakuję się na wyjazd na wieś. Wszystkie ciotki pozdrawiam i głosuję na Niekochane, bo nasze, śląskie :kotek:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]