I mamy święta.Ludzie na procesje a kociara w ekstra ubranku z garami.

Ubranko mocno od eleganckiego odbiegało

Wylazłam wcześniej bo potem petardy koty skutecznie wypłoszą. A mój mało elegancki widok nie razi w oczy.
Dziewczynek dziś nie było,tych dalszych co to chodzę je dokarmiać. Bo to chyba dwie dziewunie.Wczoraj kręcił się wokół nich rudy przystojniak.Mocno zainteresowany panienkami. No,chyba że innej kociej orientacji jest.Wielgachny kocur pokazujący swoje jajcarskie pisanki. Oj duuuże były i umalowane zgodnie z wiosenna tradycją.Fantazja rudo-biała. Tylko ciąć i w koszyczek pchać

.
Martwię się by im coś sie nie stało. Albo poczuły powołanie .Malutkie przy kawalerze są i drobne.Dzieci jeszcze.
Tak leząc do nich szybszym krokiem przypomniałam sobie Tysonka. To był czas mojej najlepsiejszej figurki.kilka m-cy rannego chodzenia zlikwidowało zbędne narośla u mnie.U mnie podkreślam,bo Tysonek ze szkieletorka przemienił się w ok 10 kg przystojniaka. Ale co on miał do roboty? Tylko czekać na michę i jeść.Wpierw opyskowawszy mnie jak się spóźniłam.Cała ulica słyszała połajanki.
Mało świątecznie skupiłam się idąc, na reklamach zwracających nam uwagę na nasze figury.Bo wiosna jest,zaraz bikini i śmierć ze wstydu bo to ani płaski brzuch ani jędrne uda (jakoś tak).
Każda kobitka i facio jakby wybrali sobie kota jako obiekt dokarmiania odległego od miejsca zamieszkania skorzystali by podwójnie na tym. Bo to oni biegi ranne w szczytnym celu sobie robią,kalorie się spalają,a kot ma pełny brzuszek.
Może reklamy wołające w stylu "zamień kluseczki na figurę laseczki" powinny pokazywać nie jakieś świństwo do łykania lub picia.Tylko kota siedzącego nad pustą miską i papuśną paniusię pędząca z garami.2 tygodnie biegania i widoczna różnica.A na koniec reklama pokazuje obszernego kota i obszerne ubrania co to się zsunęły z odchudzonego ciałka.
Może hasło powinno być w stylu:
(nie zwracać proszę uwagę na końcówki,rym sie liczy) Będziesz mieć figurę laseczki jak napełnisz kocie miseczki
Celulit pójdzie precz jak zaniesiesz kotu jeść
Codzienne dokarmianie kota to odchudzania istota
Masz jędrną pupę i płaski brzuch jak nakarmisz kotów dwóch
Świt przy kocie, wieczorem kilogramy w błocie
Koszyczek zaniesiesz kotu pełny to płaszczyk zrobi się za obszerny
Zaniesiesz kotu miskę sadła i spódniczka ci opadła
itp...itd...Zaznaczam,żem jeszcze jajek nie jadła i nic nie piłam innego niż kawa.Powyższe jest przemyśleniem blondynki co to sobie walczy z ubraniami

oraz wysnuwa wnioski z życia wzięte.Na własnym doświadczeniu wnioski są wyhodowane.
Mamy jacarskie święta a przed sobą godziny spędzone przy zastawionym stole.
Może coś się przyda.
Życzę miłego dnia i wesołego kuraka